Berichten verzenden en ontvangen op Xbox One

Als u spraakberichten wilt versturen, sluit dan een headset aan op uw Xbox One draadloze controller of gebruik Kinect.

Voordat u berichten (oftewel chats) verzendt en ontvangt, kunt u kiezen wie via tekst en spraak met u kan communiceren, op Xbox Live en in multiplayergames buiten Xbox Live. U doet dit door te drukken op de Xbox-knop op de controller om de guide te openen en selecteer vervolgens Systeem > Instellingen > Account > Privacy en onlineveiligheid > Xbox Live-privacy > Details weergeven en aanpassen > Communicatie en multiplayer.

Opmerking Groepsberichten (berichten naar meer dan één persoon) die vóór de update van mei 2019 zijn verzonden, zijn na mei 2019 niet beschikbaar. Onze excuses voor eventuele ongemakken. Als u belangrijke groepsberichten wilt opslaan, doet u het volgende:

1. Log in via support.xbox.com.
  2. Selecteer uw gamertag rechtsboven in uw browser en selecteer vervolgens Xbox-profiel > Berichten.
  3. Kies een bericht dat u wilt opslaan en kopieer en plak de inhoud ervan in een e-mail of een bestand. Sla dit vervolgens op.

Berichten versturen

1. Druk op de Xbox-knop  om de guide te openen en selecteer vervolgens Communicatie > Nieuwe chat.
  2. Voer een gamertag in of kies iemand (of meerdere mensen) in uw lijst met vrienden en kies vervolgens Gereed.

Opmerking Als u berichten wilt sturen naar iemand die niet in uw vriendenlijst of favorieten staat, moet u hun gamertag kennen.

Als u een bericht wilt verzenden naar iemand met wie u onlangs hebt gespeeld, opent u de guide en selecteert u Mensen > Recente spelers. Kies iemand en stuur vervolgens een bericht via zijn of haar profiel.

3. Ga als volgt te werk:
    • Typ uw bericht in het vak. Selecteer Enter wanneer u klaar bent.
    • Als u een spraakbericht wilt verzenden, selecteer u Enter om het toetsenbord te sluiten. Selecteer vervolgens het microfoonpictogram en neem uw bericht op.
  4. Als u tevreden bent met uw bericht, selecteert u Bericht verzenden.

Als u een groepsbericht wilt starten vanuit een spraakchat, selecteert u een groepschat (een bericht met meer dan één ontvanger) en selecteert u Meedoen aan spraakchat. Hiermee wordt een privéspraakchat gestart voor iedereen in de tekstchat.

Berichten ontvangen

De berichten die u ontvangt van vrienden en anderen met wie u hebt gecommuniceerd, worden weergegeven bij uw chats.

Nieuwe berichten van mensen die nog niet in uw vriendenlijst staan, worden weergegeven bij Berichtverzoeken.

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Berichten verzenden en ontvangen op Xbox One" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?