Opgeslagen Xbox One-games in de cloud: veelgestelde vragen

Dankzij de cloud kun je games op meerdere consoles spelen en verdergaan waar je gebleven bent. Als je meer dan één Xbox One-console hebt of wilt gamen bij een vriend thuis, kun je opgeslagen games opslaan op onze Xbox Live-servers in de cloud.

Hieronder staan veelgestelde vragen over hoe je Xbox One-games die zijn opgeslagen in de cloud, kunt gebruiken.

Op deze pagina

Hoe synchroniseer ik mijn opgeslagen games naar de cloud?

Opgeslagen games worden automatisch opgeslagen in de cloud wanneer je bent verbonden met Xbox Live. Je hoeft opslag in de cloud niet te selecteren. Als je je aanmeldt op een andere Xbox One-console, zijn je opgeslagen games beschikbaar op die console wanneer je je aanmeldt met je Xbox-profiel.

Moet ik een Xbox Live Gold-abonnement hebben om opslag in de cloud te gebruiken?

Nee. Iedereen die zich heeft aangemeld voor de Xbox Live-service, kan zijn of haar opgeslagen games in de cloud opslaan.

Wat wordt er op mijn harde schijf opgeslagen en wat in de cloud?

Je gegevens worden op de harde schijf én in de cloud opgeslagen. Xbox Live houdt je belangrijke gegevens gesynchroniseerd, zodat je niets verliest wanneer je de console van een vriend of gezinslid gebruikt, of zelfs wanneer je omschakelt naar een nieuwe console.

Opmerking
Om je gegevens gesynchroniseerd te houden, heb je een regelmatige verbinding met Xbox Live nodig. Als je offline speelt, is het mogelijk dat je gegevens in de cloud niet worden gesynchroniseerd. Telkens wanneer je verbinding maakt met Xbox Live, worden je gegevens bijgewerkt.

Kan ik games die in de cloud zijn opgeslagen offline gebruiken?

Voor toegang tot opgeslagen games in de cloud moet je verbinding hebben met Xbox Live wanneer je een game start. Als je de verbinding met Xbox Live verbreekt terwijl je een game speelt, kun je toch blijven spelen. Als je niet verbonden bent met Xbox Live wanneer je een game verlaat, wordt de opgeslagen game niet geüpload naar de cloud. Als je de game die op een andere console is opgeslagen wilt gebruiken, moet je verbinding maken met Xbox Live. Wanneer je verbinding maakt met Xbox Live, wordt de opgeslagen game naar de cloud geüpload.

Hoe weet ik of mijn opgeslagen games in de cloud zijn opgeslagen?

Terwijl je een game speelt, worden de gegevens van de game opgeslagen op de Xbox One-console. Wanneer je een game afsluit, worden je gegevens op de harddisk én in de cloud opgeslagen. Xbox Live houdt je belangrijke gegevens gesynchroniseerd, zodat je niets verliest wanneer je een andere console gebruikt, of wanneer je omschakelt naar een nieuwe console.

Opmerking
Je moet regelmatig verbinding maken met Xbox Live om je gegevens gesynchroniseerd te houden. Als je offline speelt, kunnen je gegevens in de cloud verouderd raken. Telkens wanneer je verbinding maakt met Xbox Live, worden je gegevens bijgewerkt.

Kan ik mijn gedownloade content, game-uitbreidingen of arcadegames opslaan in de cloud?

Nee. Downloadable content moet lokaal worden opgeslagen om deze snel te kunnen laden.

Als je een game opnieuw moet installeren, moet je de game eerst verwijderen en daarna opnieuw installeren. Dat gaat als volgt:

1. Druk op de Xbox-knop  om de guide te openen, selecteer vervolgens Games en apps.
  2. Selecteer Games.
  3. Markeer de game die je wilt verwijderen, druk op de Menuknop en selecteer Game beheren.
  4. Selecteer Alles beheren, selecteer Alles verwijderen en vervolgens Verwijderen.

Je kunt de game vervolgens opnieuw installeren door de disc te plaatsen of de game opnieuw te downloaden vanuit de Microsoft Store. Als je de game opnieuw wilt downloaden, zoek je de game in de Microsoft Store, selecteer je de game en selecteer je Installeren.

Kan ik mijn profiel in de cloud opslaan?

Xbox-profielen worden automatisch opgeslagen in de cloud. Ga naar Een Microsoft-account op Xbox One toevoegen of verwijderen voor meer informatie over het downloaden van je profiel.

Hoeveel opslag in de cloud heb ik?

Op Xbox One krijgt elke game opslagruimte. Naarmate een gamebibliotheek groter wordt, wordt je opslag in de cloud ook groter. Een Xbox Live Gold-abonnement is niet vereist. Xbox One-gebruikers krijgen dus onbeperkte opslag in de cloud, gebaseerd op de omvang van hun bibliotheek.

Kan ik al mijn opgeslagen games kopiëren naar de cloud?

Als je een fervente gamer bent, is de opslagruimte in de cloud misschien te klein. Als dat zo is, kun je ruimte vrijmaken door opgeslagen games die je niet meer wilt bewaren, te verwijderen. Of je kunt blijven spelen zonder op te slaan naar de cloud.

Hoe verwijder ik opgeslagen games die ik niet meer wil?

Je kunt de gegevens voor individuele games beheren via Mijn games en apps op het scherm Home. Dat gaat als volgt:

1. Druk op de Xbox-knop  om de guide te openen, selecteer vervolgens Games en apps.
  2. Markeer de game, druk op de Menuknop van de controller en selecteer Game beheren.
  3. Blader in het menu aan de linkerkant van het scherm naar beneden naar Opgeslagen gegevens, markeer de opgeslagen gegevens voor je gamertag aan de rechterkant en druk op de A-knop van de controller.
  4. Je wordt gevraagd het verwijderen van deze opgeslagen gamegegevens te bevestigen:
    • Van console verwijderen om de lokale kopie van deze opgeslagen gegevens te verwijderen. Je kunt deze ophalen in de cloud wanneer je de volgende keer speelt.
    • Overal verwijderen als je de opgeslagen gegevens wilt verwijderen van deze console, de cloud en alle andere consoles waarop je speelt.
    • Annuleren om de gegevens te laten staan.

Hoe krijg ik toegang tot mijn opslag in de cloud van Xbox 360 op mijn Xbox One-console?

Schakel In de cloud opgeslagen games in op de Xbox 360-console. Zie Opgeslagen games opslaan in de cloud voor informatie over hoe je dit kunt doen en voor hulp bij probleemoplossing.