Opgeslagen games opslaan in de cloud

Een opgeslagen game op meerdere consoles spelen

Als je meer dan één Xbox 360-console hebt of wilt gamen bij een vriend thuis, kun je je opgeslagen games opslaan in de cloud (op onze Xbox Live-servers). Omdat je opgeslagen game wordt opgeslagen in de cloud, kun je een game blijven spelen op een andere Xbox 360-console, vanaf het punt waar je bent gestopt.

Opmerkingen

• Als je een game die is opgeslagen in de cloud wilt openen op een console, moet de console verbonden zijn met de Xbox Live-servers. Games die zijn opgeslagen in de cloud kunnen niet worden gespeeld zonder internetverbinding.
  • Je Xbox-profiel moet worden gedownload naar elke console waarop je een game wilt spelen die is opgeslagen in de cloud. Zie Een Xbox Live-profiel downloaden, verplaatsen of verwijderen voor informatie over hoe je je Xbox Live-profiel naar een andere console kunt downloaden.

Cloud Saved Games

Opslag in de cloud instellen voor opgeslagen games

Als je opslag in de cloud wilt gebruiken, heb je het volgende nodig:

• Een Xbox Live Gold- of Xbox Game Pass Ultimate-abonnement
  • Een console die verbonden is met de Xbox Live-service
  • Minstens 514 MB vrije opslagruimte op de console (lokale cache)

Stap 1: Schakel Cloud Saved Games in (voor een console)

1. Ga vanuit het Xbox Dashboard naar Instellingen en selecteer Systeem.
  2. Selecteer OpslagCloud Saved Games.
  3. Selecteer Enable Cloud Saved Games.

Er wordt een lokale cache gereserveerd op de console en je kunt nu opgeslagen games opslaan in of verplaatsen naar de cloud. Zie Wanneer wordt mijn game geüpload naar de cloud hieronder voor meer informatie over deze cache.

Zie Problemen met opgeslagen games in de cloud oplossen als je een foutmelding krijgt wanneer je opslag in de cloud inschakelt.

Stap 2: Sla een opgeslagen game op of verplaats de game naar de cloud

• Nieuwe game: Wanneer je een nieuwe game start, vraagt de game je meestal waar je de voortgang van de game wilt opslaan. Als je Cloud Saved Games in de cloud hebt ingeschakeld (stap 1), selecteer je Cloud Saved Games als opslagapparaat. Telkens wanneer je je nu aanmeldt bij je Xbox-profiel en de game speelt, wordt je opgeslagen game automatisch opgeslagen in de cloud.
  • Bestaande games opslaan: als je een bestaande game hebt die je wilt opslaan in de cloud, kun je de opgeslagen game verplaatsen naar de cloud. Dat doe je als volgt:
  1. Meld je aan bij je Xbox-profiel.
  2. Ga naar Instellingen en selecteer Systeem.
  3. Selecteer Opslag.
  4. Selecteer het opslagapparaat waarop de opgeslagen game staat die je wilt verplaatsen naar de cloud.
  5. Selecteer Games.
  6. Selecteer de game met je opgeslagen game.
  7. Selecteer je opgeslagen game.
  8. Selecteer Move.
  9. Selecteer Cloud Saved Games.

Je kunt games die zijn opgeslagen in de cloud kopiëren, verplaatsen of verwijderen, net zoals je items op je harddisk kunt kopiëren, verplaatsen of verwijderen. Zie Content kopiëren, verplaatsen of verwijderen voor meer informatie.

Een game die is opgeslagen in de cloud gebruiken op een andere console

1. Meld je aan bij je Xbox-profiel.
  2. Schakel Cloud Saved Games in (zie Stap 1: Schakel Cloud Saved Games in hierboven).
  3. Start de game die is opgeslagen in de cloud.
  4. Wanneer dit wordt gevraagd, selecteer je Cloud Saved Games als je opslagapparaat.

Nu kun je spelen op de andere console (inclusief een Xbox One-console voor achterwaarts compatibele games), en gewoon verdergaan waar je was gestopt. Wanneer je klaar bent met gamen, wordt de voortgang van je game opgeslagen in de cloud.

Wanneer wordt mijn opgeslagen game geüpload naar de cloud?

Terwijl je een game speelt, wordt de voortgang van je game lokaal opgeslagen op de console. Wanneer je de game afsluit, wordt de voortgang van de game automatisch verplaatst naar de cloud. Je hoeft daarvoor niets te doen (behalve de twee stappen voor configuratie hierboven). Als je je lijst met Actieve downloads bekijkt, zie je de status van de gameopslag die naar de cloud wordt geüpload (om je actieve downloads te zien, druk je op de Guide-knop  op de controller. Selecteer Games en apps en vervolgens Actieve downloads).

Wil je de console snel uitzetten?

Geen probleem. Je kunt de console uitzetten voordat een gameopslag is geüpload naar de cloud. Wanneer je de console uitzet, blijft de console in de spaarstand tot de gameopslag is geüpload is naar de cloud (op voorwaarde dat de stroomvoorziening naar de console niet wordt onderbroken en de verbinding met het internet niet is verbroken).

Belangrijk Als je de stroomvoorziening naar de console uitschakelt of de verbinding van je console met internet verbreekt, wordt de upload van de gameopslag onderbroken tot de volgende keer dat de console verbinding maakt met de Xbox Live-service. Als dit gebeurt, kun je de gameopslag niet gebruiken op andere consoles. Zie Problemen met gameopslag in de cloud oplossen als je een foutmelding krijgt over gameopslag in de cloud.

Opslag in de cloud uitschakelen voor opgeslagen games

Er zijn twee opties om opslag in de cloud voor gameopslag uit te schakelen:

1. Opgeslagen games uit de cloud verplaatsen en opslag in de cloud uitschakelen

Eerst moet je de opgeslagen games uit de cloud verplaatsen. Zie Content kopiëren, verplaatsen of verwijderen voor de stappen om content naar een ander opslagapparaat te verplaatsen (bijvoorbeeld van Cloud Saved Games naar harddisk).

Wanneer je hiermee klaar bent, kun je opslag in de cloud uitschakelen. Dat doe je als volgt:

1. Ga vanuit het Xbox 360 Dashboard naar Instellingen en selecteer Systeem.
    2. Selecteer Opslag.
    3. Markeer Cloud Saved Games en druk op de Y-knop  van de controller.
    4. Selecteer Disable Cloud Saved Games.
  2. Opgeslagen games in de cloud behouden en opslag in de cloud uitschakelen

Je kunt opslag in de cloud uitschakelen voor één console en de opgeslagen games in de cloud behouden voor gebruik op een andere console. Dat doe je als volgt:

1. Ga vanuit het Xbox Dashboard naar Instellingen en selecteer Systeem.
    2. Selecteer Opslag en selecteer het primaire opslagapparaat.
    3. Selecteer Systeemitems en vervolgens Cloud Storage Console Copy.
    4. Selecteer Delete.

Opmerking Je wordt gevraagd te bevestigen dat je de opgeslagen games in de cloud wilt behouden en dat toekomstige updates voor de opgeslagen games niet worden gesynchroniseerd met deze console.

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Opgeslagen games opslaan in de cloud" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?