Eerst 4K-gamecontent downloaden

Zelfs als u een Xbox One S of een standaard Xbox One gebruikt, kunt u het proces starten van het downloaden van de 4K-versies (indien beschikbaar) van games die u wilt spelen op Xbox One X. Op oudere console kunt u niet genieten van de 4K-aspecten van deze games, maar u hebt in ieder geval de last van die langdurige downloads op de dag dat u uw Xbox One X uitpakt al gehad.

Dat is belangrijker dan het misschien lijkt. Hoewel 4K-upgrades voor uw games gratis zijn, zijn ze doorgaans tientallen GB groot, en daardoor neemt het downloaden wel wat tijd in beslag, zelfs op snelle netwerken.

Na het downloaden kopieert u uw 4K-games naar een extern opslagapparaat dat kan worden aangesloten op uw Xbox One X zodat u klaar bent om te spelen.

U kunt als volgt vooraf uw updates downloaden op Xbox One S en de originele Xbox One:

1. Druk op de Xbox-knop  om de guide te openen en ga naar Instellingen > Systeem > Back-up en overdracht.
  2. Select 4K-gamecontent downloaden.
  3. Wanneer beschikbare 4K-content is gedownload, kopieert u deze games naar externe opslag zodat ze klaar zijn voor gebruik op Xbox One X.

Kan ik geen 4K-updates ophalen op mijn Xbox One X?

Als u deze niet vooraf downloadt, wordt uw4K-content geleverd in de vorm van een update wanneer u de betreffende game voor het eerst start op Xbox One X. Dit is een vereiste update. Als u deze overslaat, is offline spelen van de niet-4K-versie niet mogelijk. De update is vereist, zelfs als u niet op een 4K-tv kijkt. Op de Xbox One X worden 4K-updates automatisch gedownload als u de opdracht 'Mijn games en apps up-to-date houden' hebt opgegeven op uw Xbox (in Instellingen > Systeem > Updates > Games en apps).

Sommige games stroomlijnen installaties en updates op basis van uw taalinstelling, waardoor minder downloadtijd en de opslagruimte is vereist. In die gevallen leidt wijziging van uw taalconsole tot game-updates, die (in tegenstelling tot de 4K-update) optioneel zijn en kunnen worden geannuleerd.

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Eerst 4K-gamecontent downloaden" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?