Games op uw Xbox One installeren

Het maakt niet uit of u een game op disc koopt of de game downloadt in de Microsoft Store, u moet de game installeren op de harddisk van uw console vooraleer u de game kunt spelen.

Op deze pagina

Games vanaf een schijf installeren

Wanneer u een game-disc in uw console plaatst, controleert de console of de game reeds is geïnstalleerd. Als dat niet zo is, wordt u gevraagd de game te installeren.

Opmerking U wordt wellicht ook gevraagd een update voor de game te downloaden voordat u deze kunt spelen.

Games installeren vanuit de Microsoft Store

Wanneer u een game downloadt van de Microsoft Store, wordt de game automatisch geïnstalleerd. Terwijl de game wordt gedownload en geïnstalleerd, verschijnt de game in het gedeelte Wachtrij van Mijn games en apps.

Als u de game liever later installeert, gaat u naar Mijn games en apps > Games en selecteert u vervolgens de naam van de game op het tabblad Klaar om te installeren boven aan het scherm.

Games op afstand installeren

Als u niet bij uw console bent en op afstand games wilt installeren, zodat ze klaar staan om te spelen wanneer u terugkomt, gaat u naar Games op afstand installeren op uw Xbox One.

Games opnieuw installeren

Voordat u een game opnieuw kunt installeren, moet u de game eerst verwijderen van de harddisk van de console. Een game verwijderen:

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen en selecteer vervolgens Mijn games en apps en daarna Alle weergeven.
  2. Selecteer Games.
  3. Markeer de game die u wilt verwijderen druk op de Menuknop en selecteer vervolgens Game beheren.
  4. Selecteer Alles beheren, selecteer Alles verwijderen en selecteer vervolgens Verwijderen.

U kunt de game vervolgens opnieuw installeren door de disc te plaatsen of de game opnieuw te downloaden vanuit de Microsoft Store. Als u de game opnieuw wilt downloaden, gaat u naar Mijn games en apps > Games en selecteert u vervolgens de titel van de game op het tabblad Klaar om te installeren boven aan het scherm. U kunt de game ook zoeken in de Microsoft Store.

Wat te doen als de installatie van een game lange tijd stopt

Als u een game probeert te installeren en de installatie wordt lange tijd gepauzeerd, zie Het installatieproces stopt op of in de buurt van 0% wanneer u een Xbox One-game van een disc installeert.

Veelgestelde vragen

Moet ik de volledige game op mijn harddisk installeren voordat ik deze kan spelen?

Nee. Sommige Xbox One-games zijn erg groot, en het kan een hele tijd duren om de volledige game te installeren, vooral als u de game downloadt. U kunt elke game starten vooraleer de installatie is voltooid, hoewel niet alle functies van de game beschikbaar zullen zijn. Als u de download bekijkt in het gedeelte Wachtrij of Games van Mijn games en apps, verandert 'Aan het downloaden' in 'Klaar voor gebruik' wanneer de game beschikbaar is om te spelen.

Verlies ik mijn gamegegevens en/of voortgang als ik een game opnieuw installeer?

De Xbox One-console slaat uw gamegegevens op in de cloud. Als u uw game dus online hebt gespeeld, kunt u uw game opnieuw synchroniseren met de cloud wanneer u de game opnieuw hebt geïnstalleerd. Zie Veelgestelde vragen over in de cloud opgeslagen Xbox One-games.

Kan ik een andere game spelen terwijl ik een game op mijn Xbox One-console installeer?

Ja. U kunt steeds digitale games spelen terwijl u een game installeert vanaf de Microsoft Store of vanaf een disc. U kunt ook games spelen vanaf een disc terwijl u een game installeert vanuit de Microsoft Store.

U kunt echter geen games spelen vanaf een disc terwijl u een game installeert vanaf een disc.

Kan ik een game installeren terwijl ik offline ben?

Ja, u kunt een game op disc installeren terwijl u offline bent. Zie Xbox One offline gebruiken.

Waarom moet ik een game installeren als ik de disc heb?

Optische disc-stations kunnen gegevens niet snel genoeg lezen om moderne games bij te houden, daarom krijgt u de beste gamingervaring wanneer u de game vanaf een disc installeert op uw Xbox One-console.

Waarom duurt het zo lang om een game te installeren?

De installatie van een game is afhankelijk van de snelheid waarmee een station bestanden kan overdragen. De maximale overdrachtssnelheid voor gegevens van het disc-station van de Xbox One is momenteel 54 Mbps. Als u denkt dat uw game te langzaam wordt geïnstalleerd, raadpleegt u Problemen met trage game- of app-downloads op Xbox One oplossen.

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Games op uw Xbox One installeren" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?