Hoe kan ik pc-games beter laten werken?

Als u uw Windows 10-pc wilt optimaliseren voor games, controleert u of uw pc klaar is voor actie. Controleer de minimale systeemvereisten voor uw game in de Microsoft Store. Kies een game die op uw pc werkt of voer een upgrade van uw pc uit, zodat deze voldoet aan de vereisten voor de game die u wilt spelen.

De volgende tips kunnen u ook helpen om uw games beter te laten werken op uw pc.

Gamemodus gebruiken

Als u games op Windows 10 speelt, krijgt in de gamemodus het spelen van games de hoogste prioriteit op uw pc, zodat u de best mogelijke gameprestaties krijgt. Zie Gamemodus gebruiken tijdens gaming op uw pc voor meer informatie.

Uw Windows- en apparaatstuurprogramma's bijwerken

Zorg ervoor dat u de nieuwste stuurprogramma's voor de grafische kaart van uw pc hebt. Het bijwerken van stuurprogramma's lost vaak prestatieproblemen op.

Controleer de compatibiliteit

Zoek het uitvoerbare bestand van de game (waarschijnlijk ergens onder C:\Program Files):

1. Klik met de rechtermuisknop op het uitvoerbare bestand en selecteer Eigenschappen.
  2. Selecteer het tabblad Compatibiliteit en kies vervolgens Probleemoplosser voor compatibiliteit uitvoeren.

Controleer de instellingen voor Opnamen

Met Opnamen kunt u uw gameplay opnemen en delen in elke game op de pc. Twee aspecten van Opnamen invloed hebben op de prestaties van pc-games: opnemen op de achtergrond en videokwaliteit.

Opnemen op de achtergrond

Wanneer dit is ingeschakeld, kunt u een clip opslaan van iets dat net is gebeurd in een game, zelfs als u niet van plan was om een clip op te nemen. Opnamen maakt voor het maken van opnamen gebruik van hardwarecodering, waardoor de best mogelijke pc-prestaties kunnen worden geleverd. Opnemen op de achtergrond kan echter op de meeste pc's de prestaties van een game beïnvloeden. Opnemen op de achtergrond is standaard uitgeschakeld.

Als een game niet goed presteert, moet u zorgen dat opnemen op de achtergrond is uitgeschakeld. Dit controleert u als volgt: druk op de Home-knop en selecteer Instellingen > Gamen > Opnamen. Stel Achtergrondopname in op Uit.

Als deze instelling is ingeschakeld, wordt Opnamen alleen uitgevoerd als u deze functie activeert en worden de prestaties van een game niet negatief beïnvloed.

Videokwaliteit

Druk op de Home-knop en selecteer Instellingen > Gamen > Opnamen. Controleer bij Opgenomen video de instellingen voor framesnelheid en videokwaliteit en pas deze naar wens aan. Voor betere prestaties wordt 30 frames per seconde (fps) en de standaardkwaliteit aanbevolen.

Optimalisaties voor volledig scherm voor een enkel spel uitschakelen

Zoek het uitvoerbare bestand van de game (waarschijnlijk ergens onder C:\Program Files):

1. Klik met de rechtermuisknop op het uitvoerbare bestand en selecteer Eigenschappen.
  2. Kies het tabblad Compatibiliteit en schakel het selectievakje Optimalisaties voor volledig scherm uitschakelen in.
  3. Selecteer Toepassen > OK.

Laat ons weten wat uw ervaringen zijn. De beste manier om feedback te delen, functies aan te vragen en problemen te rapporteren, is gebruik te maken van de Feedback Hub-app.

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Hoe kan ik pc-games beter laten werken?" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?