De lijst Mijn games beheren in de Xbox-app in Windows 10

Op deze pagina

Over de lijst Mijn games

In het gedeelte Mijn games in de Xbox-app in Windows 10 kunt u uw verzameling doorbladeren en starten vanaf één locatie.

Op een scherm staat het tabblad 'Mijn games' in de Xbox-app.

De Xbox-app ondersteunt automatische ontdekking van alle games in de Microsoft Store en sommige pc-games buiten de Microsoft Store (Win32). Deze worden dus automatisch toegevoegd aan uw gameverzameling in de app. Er zijn echter zo veel games en bronnen met content waar een gebruiker nieuwe games kan zoeken en/of kopen, dat er altijd wel titels zijn die nog niet zijn geïdentificeerd als een game.

Een game of programma toevoegen dat niet automatisch was toegevoegd aan de lijst Mijn games

Als een game of programma niet automatisch is toegevoegd aan uw verzameling, kunt u dit zelf doen door achtereenvolgens Mijn games en Een game van je pc toevoegen te selecteren.

U ziet dan een doorbladerbare lijst met alle Win32-games en -programma's met snelkoppelingen in het Startmenu. Zoek in de lijst de games en programma's die u wilt toevoegen aan het menu Mijn games, zodat u de gewenste games en programma's snel kunt zoeken en starten.

Op een scherm staat het vak 'Een game van je pc toevoegen' in de Xbox-app.

Wanneer u uw keuze hebt gemaakt, selecteert u Geselecteerde games toevoegen onder in het pop-upvenster.

Op een scherm staat het vak 'Een game van je pc toevoegen' in de Xbox-app, waarin een voorbeeldgame is geselecteerd.

Uw games en programma's worden nu toegevoegd aan de lijst.

Een game of programma verwijderen uit uw lijst Mijn games

Als u met de rechtermuisknop op een titel klikt, verschijnt er een pop-upvenster met de volgende opties:

• Afspelen
  • Uit mijn games verwijderen
Op een scherm staat het tabblad 'Mijn games' in de Xbox-app, met het contextmenu geopend voor een van de games. De opties 'Afspelen' en 'Uit mijn games verwijderen' zijn beschikbaar.

Wat als een game of programma niet in de lijst 'Een game van je pc toevoegen' verschijnt

Als een game of programma niet in uw doorbladerbare lijst verschijnt, hebt u geen snelkoppeling toegevoegd aan het Startmenu. Om de game toe te voegen, moet u een snelkoppeling in het Startmenu maken. Dat kan op verschillende manieren:

De game verwijderen en opnieuw installeren

De meeste Win32 pc-games en programma's bieden de optie om tijdens de installatie een snelkoppeling toe te voegen aan het Startmenu of op het bureaublad. Als u geen snelkoppeling hebt toegevoegd tijdens de installatie, moet u de game verwijderen en opnieuw installeren en de snelkoppeling maken wanneer dat wordt gevraagd.

Op een scherm staat een voorbeeld van een installatiemenu van een game, met de keuzevakjes 'Snelkoppelingen in het menu Start maken' en 'Snelkoppeling op bureaublad maken' geselecteerd.

Opmerking Op dit moment herkent de functie 'Een game van je pc toevoegen' bureaubladsnelkoppelingen nog niet, maar u kunt wel met de bureaubladsnelkoppeling een snelkoppeling in het Startmenu maken, zodat u de game kunt toevoegen aan de lijst Mijn games in de Xbox-app.

Een bureaubladsnelkoppeling gebruiken om een snelkoppeling in het Startmenu te maken

Open Verkenner en kopieer en plak het volgende pad in de bestandslocatiebalk:

• %userprofile%\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\
Op een scherm staat de Verkenner met een recent pad geselecteerd in de vervolgkeuzelijst met paden.

Dit is de locatie van de snelkoppeling in het Startmenu. U kunt uw bureaubladsnelkoppeling nu kopiëren en plakken op deze bestandslocatie.

Op een scherm is de Verkenner geopend op de lijst met programma's in het Startmenu.

Als de Xbox-app nog open is, moet u de app sluiten en opnieuw starten. De nieuwe programma's verschijnen nu in de lijst 'Een game van je pc toevoegen'.

Wat als de game of het programma geen bureaubladsnelkoppeling heeft

Afhankelijk van de locatie waar het programma is geïnstalleerd, zoekt u het programma in de map C:\Program Files of de map C:\Program Files (x86). Wanneer u het programma hebt gevonden, klikt u met de rechtermuisknop op het bestand en selecteert u Snelkoppeling maken.

Op een scherm staat de Verkenner, met het contextmenu geopend voor een voorbeeldprogramma waarin 'Snelkoppeling maken' is geselecteerd.

Wanneer u de snelkoppeling hebt gemaakt, kunt u deze verplaatsen naar het Startmenu via de stappen in het deel 'Een bureaubladsnelkoppeling gebruiken om een snelkoppeling in het Startmenu te maken'.