Een Xbox One-console aanwijzen als je Home Xbox

Wanneer je je voor het eerst aanmeldt bij een Xbox One en je wachtwoord opslaat, wordt die console je Home Xbox. Op de console die is aangewezen als je Home Xbox, kun je games en bepaalde content delen met anderen die zich (met hun eigen account) samen met jou op die console aanmelden. Je mag je wachtwoord of aanmeldingsgegevens voor je account nooit delen.

Je kunt maximaal vijfmaal per jaar wisselen van Home Xbox.

Wat kan worden gedeeld

Je kunt je Xbox Live Gold-abonnement delen met iedereen die zich aanmeldt op je console.

Je kunt games en downloadable content die je hebt gekocht in de Microsoft Store, delen met anderen die zich aanmelden op je console. Je kunt zelfs games delen die je hebt gedownload als onderdeel van een abonnement.

Wat niet kan worden gedeeld

Accountspecifieke items kunnen mogelijk niet worden gedeeld. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

• Content die je in de game hebt gekocht met gamevaluta, zoals Skin Mashups voor Minecraft of REQ-pakketten voor Halo
  • Gamevaluta zoals Minecraft-munten

Bepaalde vooraf bestelde bonussen en content voor speciale edities vallen in deze categorieën, zodat je die items mogelijk niet kunt delen aangezien ze slechts eenmaal kunnen worden ingewisseld via het account van de persoon die de game heeft aangeschaft.

Offline spelen

Op je Home Xbox kun je ook gedownloade games spelen wanneer je onderweg bent of als er een netwerk- of servicestoring is. Zorg dat je console is ingesteld als je Home Xbox voordat je offline gaat. Raadpleeg voor meer informatie Xbox One offline gebruiken.

Als je meer dan één Xbox One-console hebt of als je je aanmeldt op meerdere consoles, raden we je aan de meest gebruikte console in te stellen als je Home Xbox.

Opmerking Je kunt slechts één Home Xbox tegelijk hebben. Je kunt aangeschafte games en Gold alleen met anderen delen op je Home Xbox. Je kunt vijfmaal per jaar wisselen. De klantenondersteuning kan geen extra wisselingen aanbieden.

Een Xbox One-console aanwijzen als je Home Xbox

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen.
  2. Selecteer Systeem > Instellingen > Persoonlijke instellingen en selecteer Mijn Home Xbox.
  3. Ga op een van de volgende manieren te werk:
    • Selecteer Deze als mijn Home Xbox instellen om de console als je Home Xbox toe te wijzen.
    • Selecteer Deze console als mijn Home Xbox verwijderen om de toewijzing te verwijderen.

Wanneer je een andere Home-console instelt, worden alle apparaatlicenties voor digitale content verplaatst naar je nieuwe Home Xbox. Deze apparaatlicenties zullen niet meer beschikbaar zijn op je vorige Home Xbox. Met andere woorden: wanneer je je Home Xbox wijzigt, krijg je vanaf je nieuwe Home Xbox toegang tot je digitale content en kan iedereen die zich hierbij heeft aangemeld meegenieten. Je vorige Home Xbox biedt je familie en vrienden nog steeds toegang tot je content als je hierop bent aangemeld.

Kan ik een andere console instellen als mijn Home Xbox-console?

In een periode van een jaar kun je vijf keer wijzigen welke console je Home Xbox is. Deze periode gaat in op het moment dat je je Home Xbox voor het eerst wijzigt. Als je het maximale aantal wijzigingen van de Home-console voor het jaar hebt bereikt, krijg je een bericht waarin staat op welke datum je weer een andere Home-console kunt instellen.

Opmerking: de klantenondersteuning kan geen extra wisselingen aanbieden. Als je console aangeeft dat je het afgelopen jaar vijfmaal van Home-console bent gewisseld en je hulp nodig hebt, selecteer je Help wanneer je het bericht Deze kan niet je Home Xbox worden ziet. Mogelijk kom je in aanmerking voor een uitzondering.

Je kunt ook hulp krijgen voor je Home Xbox in Xbox Hulp. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen. Selecteer Systeem > Xbox Hulp, kies Mijn Xbox Hulp > Zoeken en voer vervolgens Mijn Home Xbox in.

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Een Xbox One-console aanwijzen als je Home Xbox" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?