Games offline spelen in Windows 10 met de offlinemodus

Overzicht

Als je weet dat je langere tijd zult verblijven in een gebied zonder onlinedekking, zoals tijdens een langeafstandsvlucht of een zeiltocht, kun je jouw Windows 10-apparaat zo voorbereiden dat je offline kunt spelen. De meeste games in de Microsoft Store voor je Windows 10-apparaat ondersteunen offline spelen, maar bekijk de gegevens over de game op http://www.xbox.com om er zeker van te zijn dat je game wordt ondersteund.

Veel games met een campagnemodus kunnen offline worden gespeeld, maar games met co-op- of multiplayer-functies waarvoor verbinding met een netwerk nodig is, werken niet wanneer je offline bent.

Als je offline speelt, zijn bepaalde functies niet beschikbaar, zoals de mogelijkheid om extra items te kopen in de Microsoft Store. Ook klassementen zijn niet beschikbaar wanneer u offline bent.

Achievements

Als je achievements verdient terwijl je offline speelt, worden deze met je account gesynchroniseerd als je je de volgende keer bij Xbox Live aanmeldt op je apparaat. Je ziet de pop-upmelding die aangeeft dat je de achievement hebt ontgrendeld pas zodra je je aanmeldt bij Xbox Live op dat apparaat.

Opgeslagen games in de cloud en games offline spelen

Maak verbinding met Xbox Live voordat je offline gaat om je laatst opgeslagen game te synchroniseren met de cloud. Terwijl je offline speelt, wordt de voortgang in de game nog steeds lokaal opgeslagen en gesynchroniseerd als je je de volgende keer aanmeldt bij Xbox Live. Als je wilt doorspelen op een ander apparaat (of platform, als de game Xbox Play Anywhere ondersteunt), moet je online gaan en verbinding maken met Xbox Live om de lokaal opgeslagen game opnieuw te synchroniseren met de cloud.

Als je op een Windows 10-apparaat speelt, worden in de cloud opgeslagen games automatisch geüpload zodra je je aanmeldt en bent verbonden met Xbox Live. Opgeslagen games worden meestal snel gesynchroniseerd, maar wacht een paar minuten voordat je op een ander apparaat gaat spelen.

Offline spelen inschakelen op je apparaat

Als je van plan bent om offline te gaan spelen, moet je jouw Windows 10-apparaat voorbereiden terwijl je een onlineverbinding hebt. Het is belangrijk dat je dit doet terwijl je online bent, want zodra je offline gaat, kun je deze wijzigingen niet meer aanbrengen.

Opmerking Je kunt het aangewezen offlineapparaat slechts driemaal per jaar wijzigen.

Je apparaat voorbereiden

Als je meerdere Windows 10-apparaten hebt, moet je ervoor zorgen dat het apparaat dat je offline wilt gebruiken, is ingesteld als het aangewezen offlineapparaat. Je kunt slechts één apparaat instellen als aangewezen offlineapparaat.

Je apparaat instellen als aangewezen offlineapparaat:

1. Zorg ervoor dat je online bent.
  2. Controleer of je apparaat de nieuwste Windows-updates bevat: ga naar Start > Instellingen > Bijwerken en beveiliging > Windows Update en kijk of er relevante updates beschikbaar zijn.
  3. Open de Store. Je wordt gevraagd je aan te melden als je dat nog niet hebt gedaan.
  4. Selecteer het pictogram Ik (uw profielafbeelding).
  5. Selecteer Instellingen en controleer of de schakelaar onder Offlinemachtigingen is ingesteld op Aan.

Zodra je je apparaat hebt ingesteld als offline, worden apparaten die eerder waren aangewezen als offline, ingesteld op Uit en kun je games niet meer offline spelen op die apparaten.

De game(s) voorbereiden

Nadat je apparaat is ingesteld, moet je elke game die je offline wilt spelen, starten terwijl je bent aangemeld bij Xbox Live. Je hoeft dit slechts eenmaal per game te doen en je moet dit zelfs doen als je de game al op je apparaat hebt gestart.

1. Zorg ervoor dat je online bent en dat je apparaat is ingesteld als je aangewezen offlineapparaat. (Zie de bovenstaande stappen voor meer informatie hierover.)
  2. Start de game die je offline wilt spelen. Wanneer je daarom wordt gevraagd, meldt je je aan bij Xbox Live met je account.
  3. Als je eenmaal bent begonnen met het spelen van de game, kun je op elk moment stoppen.

Herhaal dit voor elke game die je offline wilt spelen. Nadat je dit hebt gedaan, kun je op elk moment offline gaan en die games starten wanneer je ze wilt spelen, zonder dat je je online hoeft aan te melden.

Probleemoplossing

Als je problemen hebt met offline spelen, kunnen deze oplossingen je mogelijk helpen.

Hoe weet ik of mijn game offline spelen ondersteunt?

De meeste games in de Microsoft Store voor je Windows 10-apparaat ondersteunen offline spelen, maar bekijk de gegevens over de game op http://www.xbox.com om er zeker van te zijn dat je game wordt ondersteund.

Welke functies van mijn game zijn beschikbaar wanneer ik offline speel?

Als je de game op je Windows 10-apparaat hebt geïnstalleerd vanuit de Microsoft Store, vind je informatie over de beschikbare functies voor de offlinemodus in de veelgestelde vragen over de game:

1. Open de Store en klik op het pictogram Ik (uw profielafbeelding).
  2. Selecteer Mijn bibliotheek en selecteer Alles weergeven onder Games.
  3. Selecteer de game die je offline wilt spelen en blader omlaag naar Aanvullende informatie.
  4. Selecteer de ondersteuningskoppeling onder Meer informatie.
  5. Selecteer de koppeling naar de veelgestelde vragen op de ondersteuningspagina en zoek naar informatie over 'offline spelen' voor die game.

Als je de game niet vanuit de Microsoft Store hebt geïnstalleerd op je Windows 10-apparaat, neem je contact op met de uitgever van de game om te kijken of offline spelen wordt ondersteund in Windows 10.

Ik kan mijn apparaat niet instellen als mijn aangewezen offlineapparaat

Dit kan betekenen dat je jouw aangewezen offlineapparaat het afgelopen jaar al driemaal hebt gewijzigd. In dat geval moet je wachten tot één jaar na je eerste reset om je aangewezen offlineapparaat opnieuw te kunnen wijzigen.

Ik ben al offline en heb de bovenstaande stappen niet uitgevoerd om mijn apparaat voor te bereiden

Als je al offline bent en je apparaat niet hebt ingesteld als je aangewezen offlineapparaat, kun je games niet offline spelen. Je moet online zijn terwijl je dit doet en terwijl je de game start voordat je offline gaat. Je kunt dit oplossen door online te gaan en de bovenstaande stappen te volgen om je apparaat voor te bereiden en in te stellen als je aangewezen offlineapparaat.

Ik wil mijn apparaat niet meer instellen als mijn aangewezen offlineapparaat. Hoe verwijder ik dit?

Dit kan ook van toepassing zijn als je van plan bent je Windows 10-apparaat te verkopen of weg te geven.

Als je het apparaat nog steeds hebt, kunt je de offlinetoewijzing als volgt verwijderen:

1. Zorg ervoor dat je online bent.
  2. Open de Store en klik op het pictogram Ik.
  3. Selecteer Instellingen en stel de schakelaar onder Offlinemachtigingen in op Uit.

Als je het apparaat niet meer hebt, kun je deze instelling online verwijderen door je aan te melden bij https://account.microsoft.com/devices en je apparaat te zoeken. Als 'Games offline spelen' wordt weergegeven onder de beschrijving van dat apparaat, is dit nog steeds je aangewezen offlineapparaat. De toewijzing verwijderen:

1. Selecteer Offline spelen uitschakelen onder de gegevens van het apparaat.
  2. Schakel het selectievakje Ik wil offline spelen uitschakelen op deze pc op het bevestigingsscherm in.
  3. Selecteer Verwijderen om te bevestigen en dit apparaat als aangewezen offlineapparaat te verwijderen.

Opmerking Dit telt als een van je drie wijzigingen per jaar.

Ik heb een Xbox One en een Windows 10-apparaat. Is mijn game-ervaring hetzelfde?

Als je een Xbox One hebt, hangt je offline-ervaring af van het soort game dat je speelt. Als je bijvoorbeeld een game hebt die Xbox Play Anywhere ondersteunt, heb je dezelfde ervaring op de Xbox One als in Windows 10 wanneer je offline speelt.

Zie Xbox One offline gebruiken voor meer informatie over hoe je Xbox One offline gebruikt.