Veelgestelde vragen over Forza Motorsport 7

Hebt u een vraag over Forza Motorsport 7? Hier vindt u antwoorden op algemene vragen.

Op deze pagina

Forza Motorsport 7 is een Xbox Play Anywhere-titel. Wat betekent dit?

Wanneer je een Xbox Play Anywhere-game digitaal koopt, kun je deze zowel op Xbox als op Windows 10 spelen. Je hoeft de game maar één keer te kopen via de Microsoft Store op je Xbox of Windows 10-apparaat en daarna wordt de game in je gamebibliotheek weergegeven wanneer je je aanmeldt.

Als u de game of content op de Xbox hebt gekocht en deze wilt spelen op uw apparaat, meld u zich aan op uw apparaat. Als de game al op het apparaat is geïnstalleerd, wordt de game weergegeven in de lijst met apps. Zo niet, dan kunt u de game installeren door de Microsoft Store te openen en Mijn bibliotheek te selecteren.

Als u de game of content in Windows 10 hebt gekocht en deze wilt spelen op uw Xbox-console, meldt u zich aan op uw console en gaat u naar Mijn games en apps > Games. Als de game al is geïnstalleerd, wordt deze weergegeven in de lijst met games. Zo niet, dan vindt u de game in het gedeelte Klaar om te installeren.

Ga voor meer informatie over Xbox Play Anywhere en over welke games worden ondersteund naar de website Xbox Play Anywhere. Of ga naar Problemen met Xbox Play Anywhere-games oplossen als u problemen hebt met het vinden van Forza Motorsport 7 of content op uw Xbox One of Windows 10-apparaat.

Forza Motorsport 7 ondersteunt ook cross play tussen Xbox en Windows 10 tijdens multiplayer-games.

Zie Cross play op Windows 10 en Xbox One voor meer informatie.

Ik werd gevraagd mijn Windows-apparaat te upgraden om Forza Motorsport 7 te kunnen spelen. Welke versie van Windows heb ik nodig?

Als u Forza Motorsport 7 wilt downloaden en installeren in Windows 10, hebt u een apparaat nodig met OS-versie 1703, build 15063.0 of hoger.

Bovendien moet op het apparaat een 64-bits versie van Windows 10 worden uitgevoerd. Als u een 32-bits versie hebt, kunt u Forza Motorsport 7 niet spelen.

Zo kunt u controleren of u de juiste versie van Windows op uw apparaat gebruikt:

1. Ga naar Start, voer 'Informatie over je pc' in en selecteer vervolgens deze optie.
  2. Zoek onder Pc naar Editie om te zien welke versie en editie van Windows op uw pc worden uitgevoerd. Controleer of dit minimaal 1703 is.
  3. Zoek onder Pc naar Build van besturingssysteem en controleer of deze ten minste 15063.0 is.
  4. Zoek naar Pc naar Type systeem om te zien of u de 32-bits of 64-bits versie van Windows gebruikt.

Als je versie niet in de lijst staat, moet je een update uitvoeren voordat je de game kunt downloaden. Dat kan op verschillende manieren:

• Ga naar Start > Instellingen > Bijwerken en beveiliging > Windows Update. Kijk of er relevante updates beschikbaar zijn.
    Opmerking Als je de upgrade naar Windows 10 minder dan 31 dagen geleden hebt uitgevoerd, krijg je de update niet meteen. De reden hiervan is dat je dan de mogelijkheid hebt om terug te gaan naar je vorige versie van Windows als je dat wilt. Wanneer er 31 dagen zijn verstreken, wordt de laatste update automatisch gedownload.
  • Raadpleeg de pagina Windows Update: Veelgestelde vragen als je je apparaat wilt bijwerken naar de meest recente update van Windows 10.

Als je versie K of KN van Windows 10 gebruikt, moet je misschien aanvullende software downloaden. Deze software is beschikbaar als gratis download. Ga hiervoor naar Media Feature Pack voor Windows 10 N en Windows 10 KN edities (November 2015).

Ik ben aangemeld voor het Windows Insider- en/of het Xbox Insider-programma: kan ik Forza Motorsport 7 spelen?

Als u deelneemt aan het Windows Insider-programma, of als u een apparaat hebt met een versie hoger dan 1703, kunt u een aantal problemen ervaren bij het downloaden en installeren van Forza Motorsport 7 op uw apparaat. We raden u aan eventuele problemen tijdens het uitvoeren van een Insider-versie van Windows te rapporteren via de Feedback-hub. Dit doet u als volgt:

1. Selecteer het Windows-pictogram en voer Feedback-hub in.
  2. Als de app is geopend, selecteert u het pictogram Feedback aan de linkerkant.
  3. Selecteer de knop Nieuwe feedback toevoegen.
  4. Selecteer de probleemknop en voer in de tekstvakken eronder enkele gegevens in.
  5. Selecteer in de categorieselectievakken onderaan Preview-programma's voor het eerste vak en Windows Insider-fora en ondersteuning voor het tweede vak.
  6. Selecteer Verzenden om uw feedback te sturen.

Als u deelneemt aan het Xbox Insider-programma en problemen ondervindt bij het spelen van Forza Motorsport 7:

1. Houd de knop Xbox  op de controller ingedrukt terwijl het probleem zich voordoet en selecteer Een probleem melden.
  2. Controleer of het probleem al in de lijst staat. Als dat niet het geval is, selecteert u Nieuw probleem toevoegen.
  3. Selecteer de categorie Games en selecteer Forza Motorsport 7.
  4. Voer een gedetailleerde beschrijving in van het probleem en geef vervolgens aan of u een schermopname of video wilt meesturen van het probleem terwijl het zich voordoet.
  5. Als je klaar bent, selecteer je Klaar om je feedback te verzenden.

Opmerking Voor de Feedback-hub en de Xbox Insider-hub ontvangt u mogelijk geen feedback van het team dat het probleem onderzoekt.

Heb ik extra software nodig om Forza Motorsport 7 te spelen?

Ja, DirectX 12 met functieniveau 11 of recenter moet zijn geïnstalleerd als u Forza Motorsport 7 wilt spelen.

Als u niet zeker weet of DirectX 12 is geïnstalleerd, kunt u dat als volgt controleren:

1. Druk op de Windows-logotoets+R om het dialoogvenster Uitvoeren te openen.
  2. Typ 'dxdiag' en druk op Enter om het Diagnostisch hulpprogramma voor DirectX te starten.
  3. Zoek de versie van DirectX op het tabblad Systeem van het venster Systeeminformatie. Versie 12 of hoger moet zijn geïnstalleerd om Forza Motorsport 7 te kunnen spelen.
  4. Kijk op het tabblad Beeldscherm voor de grafische kaart onder Stuurprogramma's naar de ondersteunde Onderdeelniveaus en controleer of 11_0 of 11_1 wordt weergegeven in de lijst.

Wat zijn de hardwarevereisten?

De hardwarevereisten voor Forza Motorsport 7 zijn afhankelijk van de vraag of u de game speelt op een Xbox of in Windows 10. Ga naar de pagina met productgegevens voor elk platform om na te gaan hoe groot de game is, wat de systeemvereisten zijn (met name voor Windows 10-apparaten) en om aanvullende informatie over de game te krijgen.

Opmerking Omdat dit een Xbox Play Anywhere-game is, kun je de deze digitaal kopen op Xbox of Windows 10, waarna je beide versies van de game bezit. De pagina's met productgegevens worden voor beide platforms afzonderlijk en uitsluitend ter informatie geopend. Je hoeft de game niet tweemaal te kopen.

Xbox

Voor de installatievereisten voor Xbox gaat u naar de productgegevenspagina voor Forza Motorsport 7.

Zo bepaalt u of er voldoende schijfruimte beschikbaar is op uw Xbox om Forza Motorsport 7 te installeren:

1. Druk op de knop Xbox knop  op de controller en ga vervolgens naar Mijn games en apps.
  2. Controleer de beschikbare schijfruimte die linksonder in het scherm wordt weergegeven. Als je onvoldoende ruimte hebt, moet je enkele bestaande games en apps verwijderen of een externe schijf aan de console toevoegen.

Als u een extern opslagapparaat bij de console gebruikt en de standaardinstallatielocatie wilt wijzigen:

1. Druk op de Xbox-knop  om de guide te openen.
  2. Selecteer Instellingen > Systeem > Opslag.
  3. Onder Opslag beheren wordt de standaardopslaglocatie aangegeven met een driehoekje in de rechterbovenhoek.

Windows 10

Voor de systeemvereisten voor Windows 10 gaat u naar de productgegevenspagina voor Forza Motorsport 7. In het gedeelte Aanvullende informatie wordt de geschatte downloadgrootte weergegeven om aan te geven hoe groot de game is.

Als je niet weet welke GPU (grafische processor) of hoeveel VRAM (videogeheugen) je hebt, kun je dat als volgt controleren:

1. Ga naar Start > Instellingen > Systeem.
  2. Schuif omlaag op het tabblad Beeldscherm en selecteer Geavanceerde beeldscherminstellingen.
  3. Schuif omlaag en selecteer Eigenschappen van beeldschermadapter. Bij Type adapter wordt de naam van de GPU weergegeven en bij Toegewezen geheugen wordt het VRAM weergegeven.

Zie Ontdekken of een game werkt op uw apparaat met Windows 10 voor meer informatie over het controleren van uw apparaat.

Bepalen hoeveel schijfruimte beschikbaar is op je Windows 10-apparaat en de locatie wijzigen waar de game wordt opgeslagen:

1. Ga naar Instellingen > Systeem > Opslag.
  2. De gebruikte schijfruimte voor elk station op het apparaat wordt weergegeven. Controleer of er voldoende ruimte beschikbaar is op de harddisk.

Zie Meer informatie over de opslagruimte van uw pc voor meer informatie over hoe u een Windows 10-apparaat controleert.

Wat gebeurt er als ik Forza Motorsport 7 download op een apparaat dat niet voldoet aan de vereisten voor hardware?

We raden je aan eerst de apparaatspecificaties te controleren om te kijken of je apparaat voldoet aan de minimale vereisten.

Als je de game al hebt gedownload, kun je de grafische opties in de game-instellingen proberen aan te passen.

Hoe lang duurt het om Forza Motorsport 7 te downloaden?

De downloadtijd hangt af van de snelheid van je internetverbinding. Gemiddeld duurt het ongeveer 4 uur om 40 GB te downloaden via een verbinding van 20 Mbps.

Volg de stappen in de sectie Wat zijn de hardwarevereisten? hierboven om de grootte van de game op Xbox en in Windows 10 te bepalen. Deze is afhankelijk van het apparaat waarop je de game installeert.

In de onderstaande tabel staan de geschatte downloadtijden op basis van de huidige downloadsnelheid.

Opmerking Deze informatie is enkel als richtlijn bedoeld en is geen werkelijke weergave van de downloadtijd. De bandbreedte wordt beperkt en de downloadtijd neemt toe tijdens activiteiten zoals streamen van content, spelen van games of streamen van games van je Xbox One naar een pc met Windows 10.

Huidige downloadsnelheid

Bestand van 30 GB

Bestand van 40 GB

Bestand van 50 GB

Bestand van 60 GB

Bestand van 70 GB

2 Mb/s

33,3 uur

44,4 uur

55,6 uur

66,7 uur

77,8 uur

5 Mb/s

13,3 uur

17,8 uur

22,2 uur

26,7 uur

31,1 uur

10 Mb/s

6,7 uur

8,9 uur

11,1 uur

13,3 uur

15,6 uur

20 Mb/s

3,3 uur

4,4 uur

5,6 uur

6,7 uur

7,8 uur

50 Mb/s

1,3 uur

1,8 uur

2,2 uur

2,7 uur

3,1 uur

100 Mb/s

0,7 uur

0,9 uur

1,1 uur

1,3 uur

1,6 uur

200 Mb/s

0,3 uur

0,4 uur

0,6 uur

0,7 uur

0,8 uur

Voorbeeld:

Als je een bestand van 20 GB installeert, dat voor 25 procent is gedownload (nog 15 GB resterend) en je verbindingssnelheid 10 MB/s is, dan zou het nog ongeveer 3,4 uur duren om de download te voltooien. (Hierbij wordt verondersteld dat de downloadsnelheid constant blijft.)

Terwijl u de game downloadt, mag u het downloaden niet onderbreken en de computer niet uitschakelen. Het pictogram van Forza Motorsport 7 wordt weergegeven in de sectie Geïnstalleerde apps in het Startmenu op de Xbox en in Mijn bibliotheek op een Windows 10-apparaat.

Opmerking Je moet wellicht extra internetkosten betalen wanneer je de game downloadt.

Als u denkt dat de game langzaam wordt gedownload, gaat u naar Problemen met traag downloaden van games of apps op Xbox One oplossen of Problemen met de netwerkverbinding oplossen in Windows 10 voor aanvullende stappen om het probleem op te lossen.

Hoe krijg ik de beste game-ervaring op Windows 10?

Als u speelt op Windows 10, kijkt u of uw apparaat voldoet aan de hoogste systeemvereisten door Systeeminformatie te controleren. Zie het gedeelte Wat zijn de hardwarevereisten hiervoor voor meer informatie.

Je kunt ook de game-modus inschakelen om de bronnen van je apparaat met prioriteit te reserveren voor de game: ga naar Game-modus gebruiken tijdens gaming op je pc voor meer informatie.

Wat voor accessoire heb ik nodig om Forza Motorsport 7 op Windows 10 te besturen?

Je kunt een muis en toetsenbord of een gamecontroller (Xbox One- of Xbox 360-controller wordt aanbevolen) gebruiken. Als je een Xbox One-controller gebruikt, heb je een USB-kabel nodig om deze aan te sluiten op je apparaat of een Xbox draadloze adapter voor Windows.

Je kunt ook een Xbox One S- of Xbox Design Lab-controller met je apparaat verbinden via Bluetooth. Ga naar Xbox One draadloze controllers gebruiken op een pc voor meer informatie.

Andere USB-gamecontrollers die worden ondersteund door Windows werken mogelijk ook.

Ik heb vragen over of problemen met de game-ervaring in de game. Waar kan ik terecht voor hulp?

Als u ergens in de game vastzit, als u advies nodig hebt van andere spelers over wat u moet doen of als u anderen hints en tips wilt geven op basis van uw eigen ervaring, kunt u op verschillende locaties terecht.

• Voor hulp bij technische problemen met uw platform of als u met andere Xbox-spelers wilt praten, gaat u naar Xbox-forums.
  • Voor problemen met de game of als u contact wilt hebben met fans en experts van het spel, gaat u naar het forum Forza Motorsport 7 van Turn 10.

Heb ik een Microsoft-account nodig om Forza Motorsport 7 te spelen?

Ja, u hebt een Microsoft-account nodig om Forza Motorsport 7 te spelen. Als u al games speelt op Xbox 360 of Xbox One, kunt u het account dat u voor die games gebruikt, ook gebruiken om in Windows 10 te spelen. Zie de pagina Veelgestelde vragen over het Microsoft-account op de Xbox-console voor meer informatie.

Moet ik online zijn of verbonden zijn met internet om Forza Motorsport 7 te spelen?

Als u van plan bent ergens naartoe te gaan waar u geen verbinding hebt met internet, kun u uw Windows 10-apparaat zo voorbereiden dat u Forza Motorsport 7 offline kunt spelen.

Voor meer informatie over hoe u uw Windows 10-apparaat voorbereidt op offline spelen, raadpleegt u Games offline spelen in Windows 10 met de Offline-modus.

Als je offline speelt, zijn sommige functies niet beschikbaar, zoals de mogelijkheid om extra items te kopen in de Microsoft Store. Ook klassementen zijn niet beschikbaar wanneer je offline bent.

Als je achievements verdient terwijl je offline speelt, worden deze met je account gesynchroniseerd als je je de volgende keer bij Xbox Live aanmeldt op je apparaat. De opgeslagen voortgang in de game wordt ook gesynchroniseerd wanneer je je aanmeldt bij Xbox Live.

Ook kun je niet gebruikmaken van de voordelen van Xbox Live wanneer je offline bent. Zie hieronder Waarom moet ik me aanmelden bij Xbox Live met een Microsoft-account? voor meer informatie.

Op hoeveel apparaten kan ik Forza Motorsport 7 installeren?

Op de Xbox kunt u Forza Motorsport 7 installeren en offline spelen op uw thuisconsole. U kunt de game ook installeren en spelen op de consoles van uw vrienden als u zich bij Xbox Live aanmeldt voordat u gaat spelen.

Als u Windows 10 gebruikt, kunt u Forza Motorsport 7 installeren en offline spelen op het hoofdapparaat (gewoonlijk het eerste apparaat waarop u de game installeert) en installeren op meerdere apparaten als u zich bij Xbox Live aanmeldt voordat u gaat spelen.

U kunt maar op één plaats tegelijk zijn aangemeld als u Forza Motorsport 7 speelt of een andere titel die Xbox Play Anywhere ondersteunt.

Waarom moet ik me aanmelden bij Xbox Live met een Microsoft-account?

Als u via Forza Motorsport 7 verbinding maakt met de Xbox Live-service, biedt dit de volgende voordelen wanneer u op uw apparaat met Windows 10 speelt.

Opmerking U moet via de Xbox-app verbinding maken met Xbox Live om Forza Motorsport 7 te starten. Zie de sectie Moet ik online zijn of verbonden zijn met internet om te spelen?, hierboven.

• In contact blijven met de Xbox Live-community, achievements zien, gameclips bekijken en nog veel meer.
  • Je opgeslagen games in de cloud opslaan en blijven spelen op een andere pc, te beginnen vanaf waar je gestopt bent.
  • Spelen met je Xbox draadloze controller in Windows 10 met behulp van de Xbox draadloze adapter.
  • Uw meest memorabele momenten in de game eenvoudig opnemen, van commentaar voorzien en delen:

Verwante problemen

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Veelgestelde vragen over Forza Motorsport 7" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?