Transcriptie van game gebruiken met Halo Wars 2

De functie Transcriptie van game zet wat de spelers in de game zeggen om naar tekst die je op het scherm kunt lezen. Deze functie kan ook chattekst die je naar andere spelers typt hardop voorlezen.

Transcriptie van game inschakelen

Op Xbox One

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen en selecteer Systeem > Instellingen > Ease of Access > Transcriptie van game.
  2. Als je de spraak van andere spelers wilt omzetten in tekst, selecteer je Spraak-naar-tekst aan.
  3. Als je chattekst hardop wilt laten voorlezen aan andere spelers, selecteer je Tekst-naar-spraak aan. Om de stem te kiezen die andere spelers horen wanneer je chattekst wordt voorgelezen, selecteer je een van de beschikbare stemmen in het menu Stem voor tekst-naar-spraak.
  4. Als je wilt dat in games bepaalde woorden op het scherm worden voorgelezen, selecteer je Games laten voorlezen.

In Windows 10

1. Open de Xbox-app en ga naar Instellingen > General > Transcriptie van gamechat.
  2. Als je de spraak van andere spelers wilt omzetten in tekst, selecteer je Spraak-naar-tekst aan.
  3. Als je chattekst hardop wilt laten voorlezen aan andere spelers, selecteer je Tekst-naar-spraak aan.
  4. Om de stem te kiezen die andere spelers horen wanneer je chattekst wordt voorgelezen, selecteer je een van de beschikbare stemmen in het menu Stem voor tekst-naar-spraak.

Transcriptie van game gebruiken met Halo Wars 2

Als je Halo Wars 2 speelt, moeten alle profielen die gametranscriptie gebruiken deze gamestappen volgen:

1. Start Halo Wars 2.
  2. Selecteer in het hoofdmenu de optie Options & Extras > Game.
  3. Stel de optie Enable ease of access shortcuts in op Aan.
  4. Doe mee met andere toegankelijkheidsgebruikers door een game-uitnodiging te accepteren of via de optie Aan game deelnemen.

Toegankelijkheidssneltoetsen gebruiken in Halo Wars 2:

• Voor spraak-naar-tekst druk je op RT + R3 (Xbox One) of de O-toets (Windows 10) om het tekstvak voor chattranscriptie te openen. Het tekstvak wordt automatisch geopend als voicechat wordt ontvangen en blijft 5 tot 10 seconden geopend voordat het wordt gesloten.
  • Voor tekst-naar-spraak druk je op RT + L3 (Xbox One) of Shift + K (Windows 10) om het virtuele toetsenbord te openen. Berichten worden hardop voorgelezen via de hoofdtelefoon of luidsprekers van de ontvangende persoon en worden als een tekstbericht weergegeven in het tekstvak van de chattranscriptie.

Probleemoplossing

Als je problemen ondervindt bij het gebruik van gametranscriptie in Halo Wars 2, volgen hier enkele suggesties:
  • Zorg dat iedereen die gametranscriptie gebruikt, een headset heeft aangesloten voordat de game wordt gestart.
  • Laat iedereen die gametranscriptie gebruikt zijn privacyinstellingen controleren:
    • Op Xbox One:
      1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen. Selecteer Systeem > Instellingen en selecteer Account > Privacy & online safety > Xbox Live privacy > View details & customize > Communication & multiplayer. Kies onder Others can communicate with voice, text, or invites de optie Everybody.
      2. Druk op de B-knop om terug te gaan naar Xbox Live privacy en selecteer Online status & history. Kies onder Others can see if you’re online de optie Everybody.
    • In Windows 10:
      • Meld je aan bij Xbox-privacy en onlineveiligheid. In de kolom Scroll op het tabblad Privacy omlaag naar Anderen kunnen communiceren met spraak, tekst of uitnodigingen en Anderen kunnen zien of je online bent, kies Iedereen en selecteer Opslaan.
  • Als je voicechat kunt horen, maar geen spraak-naar-tekst ontvangt, moet iedereen die gametranscriptie gebruikt de game opnieuw starten.

Ga voor meer informatie naar Transcriptie van gamechats gebruiken op Xbox One.

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Transcriptie van game gebruiken met Halo Wars 2" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?