Veelgestelde vragen over Halo Wars: Definitive Edition

Hebt u een vraag over Halo Wars: Definitive Edition? Hier vindt u antwoorden op algemene vragen.

Op deze pagina

Halo Wars: Definitive Edition is een Xbox Play Anywhere-game. Wat betekent dit?

Wanneer u een Xbox Play Anywhere-game digitaal koopt, kunt u het op zowel Xbox als Windows 10 spelen. U hoeft de game slechts eenmalig te kopen via de Microsoft Store op uw Xbox of Windows 10-apparaat en vervolgens verschijnt het in uw bibliotheek met games wanneer u zich aanmeldt.

Als u de game op de Xbox hebt gekocht en deze wilt spelen op Windows 10, meldt u zich aan op uw Windows 10-apparaat. Als de game al op uw apparaat is geïnstalleerd, wordt deze weergegeven in de lijst met apps. Zo niet, dan kunt u de game installeren door de Store te openen en Mijn bibliotheek te selecteren.

Als u de game in Windows 10 hebt gekocht en deze wilt spelen op uw Xbox-console, meldt u zich aan op uw console en gaat u naar Mijn games en apps. Als de game al is geïnstalleerd, wordt deze weergegeven in de lijst met games. Zo niet, dan vindt u de game in het gedeelte Klaar om te installeren.

Voor meer informatie over Xbox Play Anywhere en om te kijken welke games worden ondersteund, gaat u naar de website Xbox Play Anywhere. U kunt ook Problemen met Xbox Play Anywhere-games oplossen raadplegen als u problemen hebt om Halo Wars: Definitive Edition of content te vinden op uw Xbox One of Windows 10-apparaat.

Opmerking Hoewel u Halo Wars: Definitive Edition ook kunt kopen en spelen via Steam, is dit niet opgenomen in het Xbox Play Anywhere-programma.

Hoe kan ik Halo Wars: Definitive Edition kopen?

U kunt Halo Wars: Definitive Edition kopen in de Microsoft Store: ga naar de productgegevenspagina van Halo Wars: Definitive Edition en selecteer de optie om de game te kopen.

Halo Wars: Definitive Edition is ook opgenomen in de bundel Halo Wars 2: Ultimate Edition. Als u Halo Wars 2: Ultimate Edition koopt, ontvangt u Halo Wars: Definitive Edition automatisch in uw bibliotheek met games op Xbox One en in Windows 10.

U hoeft Halo Wars: Definitive Edition niet afzonderlijk te kopen als u de game al hebt ontvangen als bonus toen u Halo Wars 2 vooraf bestelde.

U kunt Halo Wars: Definitive Edition ook kopen op Steam: ga naar Steam voor meer informatie.

Ik werd gevraagd mijn Windows-apparaat te upgraden om Halo Wars: Definitive Edition te kunnen spelen. Welke versie heb ik nodig?

Als u Halo Wars: Definitive Edition wilt downloaden en installeren in Windows 10, hebt u een apparaat nodig met versie 1607, build 14393.0 of hoger van het besturingssysteem.

Bovendien moet op het apparaat een 64-bits versie van Windows 10 worden uitgevoerd. Als u een 32-bits versie hebt, kunt u Halo Wars: Definitive Edition niet spelen.

U kunt als volgt controleren of de juiste versie van Windows op uw apparaat wordt gebruikt:

1. Ga naar Start, typ Informatie over uw pc en selecteer Informatie over uw pc.
  2. Zoek onder Pc naar Editie om te zien welke versie en editie van Windows op uw pc worden uitgevoerd. Controleer of dit ten minste 1607 is.
  3. Zoek onder Pc naar Build van besturingssysteem en controleer of deze ten minste 14393.0 is.
  4. Zoek naar Pc naar Type systeem om te zien of u de 32-bits of 64-bits versie van Windows gebruikt.

Als uw versie niet in de lijst staat, moet u een update uitvoeren voordat u de game kunt downloaden. Dat kan op verschillende manieren:

• Ga naar Start en selecteer Instellingen > Bijwerken en beveiliging > Windows Update. Kijk of er relevante updates beschikbaar zijn.
    Opmerking Als u de upgrade naar Windows 10 minder dan 31 dagen geleden hebt uitgevoerd, krijgt u de 1607-update niet meteen. Dat is om u de mogelijkheid te bieden terug te gaan naar uw vorige versie van Windows als u dat wilt. Nadat er 31 dagen zijn verstreken, zal uw pc de 1607-update automatisch downloaden.
  • Raadpleeg de pagina Windows Update: Veelgestelde vragen als u uw apparaat wilt bijwerken naar de recentste update van Windows 10.

Als u versie K of KN van Windows 10 gebruikt, moet u misschien aanvullende software downloaden. Deze software is beschikbaar als gratis download. Ga hiervoor naar https://support.microsoft.com/en-us/kb/3099229.

Heb ik extra software nodig om Halo Wars: Definitive Edition te kunnen spelen?

Ja, DirectX 11 met functieniveau 11.1 of recenter moet zijn geïnstalleerd als u Halo Wars: Definitive Edition wilt spelen.

Als u niet zeker weet of DirectX 11 is geïnstalleerd, kunt u dat als volgt controleren:

1. Druk op de Windows-logotoets + R om het dialoogvenster Uitvoeren te openen.
  2. Typ 'dxdiag' en druk op Enter om het Diagnostisch hulpprogramma voor DirectX te starten.
  3. Zoek de versie van DirectX op het tabblad Systeem van het venster Systeeminformatie. Versie 11 of hoger moet geïnstalleerd zijn om Halo Wars: Definitive Edition te kunnen spelen.
  4. Kijk op het tabblad Beeldscherm voor de grafische kaart onder Stuurprogramma's naar de ondersteunde Functieniveaus en controleer of 11_1 wordt weergegeven in de lijst.

Wat zijn de hardwarevereisten?

De hardwarevereisten voor Halo Wars: Definitive Edition variëren als u op Xbox of Windows 10 speelt. Ga naar de pagina met productgegevens voor elk platform voor het bepalen van de grootte van de game, de systeemvereisten (met name voor Windows 10-apparaten) en eventuele aanvullende informatie over de game.

Opmerking Aangezien dit een Xbox Play Anywhere-game is, kunt u deze digitaal kopen op Xbox of Windows 10, waarna u beide versies van de game bezit. De pagina's met productgegevens voor beide platformen worden uitsluitend ter informatie genoemd. U hoeft de game niet tweemaal te kopen.

Xbox

Voor de installatievereisten voor Xbox gaat u naar de pagina met productgegevens van Halo Wars: Definitive Edition.

Bepalen of er voldoende schijfruimte beschikbaar is op uw Xbox om Halo Wars: Definitive Edition te installeren:

1. Druk op de Xbox-knop  om de guide te openen, selecteer Home en schuif naar rechts naar Mijn games en apps.
  2. Controleer de beschikbare schijfruimte die linksonder in het scherm wordt weergegeven. Als u onvoldoende ruimte hebt, moet u enkele bestaande games en apps verwijderen of een externe schijf aan uw console toevoegen.

Als u een extern opslagapparaat met uw console gebruikt en de standaardinstallatielocatie wilt wijzigen:

1. Dubbeltik op de Xbox-knop  om de guide te openen en selecteer Instellingen > Alle instellingen.
  2. Selecteer Systeem > Opslag.
  3. Onder Opslag beheren wordt de standaardopslaglocatie aangegeven met een driehoekje in de rechterbovenhoek.

Windows 10

Voor de systeemvereisten voor Windows 10 gaat u naar de pagina met productgegeven van Halo Wars: Definitive Edition.

Als u niet weet welke GPU (grafische processor) of hoeveel VRAM (videogeheugen) u hebt, kunt u dat als volgt controleren:

1. Ga naar Start > Instellingen > Systeem.
  2. Schuif omlaag op het tabblad Beeldscherm en selecteer Geavanceerde beeldscherminstellingen.
  3. Schuif omlaag en selecteer Eigenschappen van beeldschermadapter. Bij Type adapter wordt de naam van de GPU weergegeven en bij Toegewezen geheugen wordt het VRAM weergegeven.

Zie Ontdekken of een game werkt op uw apparaat met Windows 10 voor meer informatie over hoe u uw apparaat controleert.

Bepalen hoeveel schijfruimte beschikbaar is op uw Windows 10-apparaat en de locatie wijzigen waar uw game wordt opgeslagen:

1. Ga naar Instellingen > Systeem > Opslag.
  2. De gebruikte schijfruimte voor elk station op het apparaat wordt weergegeven. Controleer of er voldoende ruimte beschikbaar is op de harddisk.

Zie Meer informatie over de opslagruimte van uw pc voor meer informatie over hoe u een Windows 10-apparaat controleert.

Wat gebeurt er als ik Halo Wars: Definitive Edition download op een apparaat dat niet voldoet aan de hardwarevereisten?

We raden u aan eerst de apparaatspecificaties te controleren om te kijken of uw apparaat voldoet aan de minimale vereisten.

Als u de game al hebt gekocht, kunt u de grafische opties in de game proberen aan te passen.

Ga naar de website van Halo Wars voor een volledige lijst met tips om de prestaties in de game te verbeteren.

Hoe lang duurt het om Halo Wars: Definitive Edition te downloaden?

De downloadtijd hangt af van de snelheid van uw internetverbinding. Gemiddeld duurt het ongeveer 3 uur om 30 GB te downloaden via een verbinding van 20 Mbps.

Volg de stappen in de sectie Wat zijn de hardwarevereisten? hierboven om de grootte van de game op Xbox en in Windows 10 te bepalen. Dit is afhankelijk van het apparaat waarop u de game installeert.

In de onderstaande tabel staan de geschatte downloadtijden op basis van de huidige downloadsnelheid.

Opmerking Deze informatie is enkel als richtlijn bedoeld en is geen werkelijke weergave van de downloadtijd. De bandbreedte wordt beperkt en de downloadtijd neemt toe tijdens activiteiten zoals streamen van content, spelen van games of streamen van games van uw Xbox One naar een pc met Windows 10.

Huidige downloadsnelheid

Bestand van 30 GB

Bestand van 40 GB

Bestand van 50 GB

Bestand van 60 GB

Bestand van 70 GB

2 Mb/s

33,3 uur

44,4 uur

55,6 uur

66,7 uur

77,8 uur

5 Mb/s

13,3 uur

17,8 uur

22,2 uur

26,7 uur

31,1 uur

10 Mb/s

6,7 uur

8,9 uur

11,1 uur

13,3 uur

15,6 uur

20 Mb/s

3,3 uur

4,4 uur

5,6 uur

6,7 uur

7,8 uur

50 Mb/s

1,3 uur

1,8 uur

2,2 uur

2,7 uur

3,1 uur

100 Mb/s

0,7 uur

0,9 uur

1,1 uur

1,3 uur

1,6 uur

200 Mb/s

0,3 uur

0,4 uur

0,6 uur

0,7 uur

0,8 uur

Voorbeeld

Als u een bestand van 40 GB installeert dat voor 25 procent is gedownload (nog 30 GB resterend) en uw verbindingssnelheid 10 MB/s is, dan duurt het nog ongeveer 4,4 uur om de download te voltooien. (Hierbij wordt verondersteld dat de downloadsnelheid constant blijft.)

Terwijl u de game downloadt, mag u het downloaden niet onderbreken en de computer niet uitschakelen. Het pictogram van Halo Wars: Definitive Edition wordt weergegeven in het gedeelte Geïnstalleerde apps in het menu Start op de Xbox en in Mijn bibliotheek op uw Windows 10-apparaat.

Opmerking U moet wellicht extra internetkosten betalen wanneer u de game downloadt.

Als u denkt dat de game langzaam wordt gedownload, gaat naar Problemen met traag downloaden van games of apps op Xbox One oplossen of Problemen met de netwerkverbinding oplossen in Windows 10 voor aanvullende stappen om het probleem op te lossen.

Welk soort accessoire heb ik nodig om Halo Wars: Definitive Edition te besturen?

U kunt een muis en toetsenbord of een gamecontroller (Xbox One- of Xbox 360-controller wordt aanbevolen) gebruiken. Als u een Xbox One-controller gebruikt met uw Windows 10-apparaat, hebt u een USB-kabel nodig om deze aan te sluiten op uw apparaat of een Xbox draadloze adapter voor Windows.

U kunt ook een Xbox One S- of Xbox Design Lab-controller met uw Windows 10-apparaat verbinden via Bluetooth. Ga naar Xbox One draadloze controllers gebruiken op een pc voor meer informatie.

Heb ik een Microsoft-account nodig om Halo Wars: Definitive Edition te kunnen spelen?

Ja, u hebt een Microsoft-account nodig om Halo Wars: Definitive Edition te kunnen spelen. Als u al games speelt op Xbox One of Xbox 360, kunt u hetzelfde account dat u voor die games gebruikt ook gebruiken om op Windows 10 te spelen. Zie de pagina Veelgestelde vragen over Microsoft-account voor meer informatie.

Moet ik online zijn of verbonden zijn met het internet om Halo Wars: Definitive Edition te kunnen spelen op een Windows 10-apparaat?

Als u weet dat u zich langere tijd zult bevinden in een gebied zonder onlinedekking, zoals tijdens een langeafstandsvlucht of een zeiltocht, kunt u uw Windows 10-apparaat zo voorbereiden dat u Halo Wars: Definitive Edition offline kunt spelen.

Raadpleeg Games offline spelen in Windows 10 met de Offline-modus voor meer informatie over het voorbereiden van uw Windows 10-apparaat op offline spelen.

Als u offline speelt, zijn sommige functies, zoals de mogelijkheid om extra items te kopen in de Microsoft Store, niet beschikbaar. Ook klassementen zijn niet beschikbaar wanneer u offline bent.

Als u achievements verdient terwijl u offline speelt, worden deze met uw account gesynchroniseerd als u zich de volgende keer bij Xbox Live aanmeldt op uw apparaat. De opgeslagen voortgang in de game wordt ook gesynchroniseerd wanneer u zich aanmeldt bij Xbox Live.

Ook kunt u niet gebruikmaken van de voordelen van Xbox Live wanneer u offline bent. Zie hieronder Waarom moet ik me aanmelden bij Xbox Live met een Microsoft-account? voor meer informatie.

Op hoeveel apparaten kan ik Halo Wars: Definitive Edition installeren?

U kunt Halo Wars: Definitive Edition installeren en spelen op elke Xbox of pc, op voorwaarde dat u zich aanmeldt en online blijft. Als u offline wilt spelen, moet u uw thuisconsole of hoofdapparaat met Windows 10 gebruiken.

Als u bijvoorbeeld een hoofdapparaat met Windows 10 deelt met anderen en u aanmeldt bij de Store met uw Microsoft-account om Halo Wars: Definitive Edition te downloaden, kunt u de game delen met één andere gebruiker. Die gebruiker kan zich met zijn of haar Microsoft-account aanmelden en zijn of haar eigen voortgang en achievements in de game behouden, op voorwaarde dat die persoon zich aanmeldt voordat hij of zij begint te spelen.

Kan ik met vrienden spelen?

Ja. U kunt thuis in de co-op-modus spelen, en u kunt multiplayergames met 2 tot 6 spelers spelen op de Xbox One, in Windows 10 of op Steam:

• Xbox One-spelers kunnen tegen andere Xbox One-spelers spelen.
  • Windows 10-spelers kunnen tegen andere Windows 10-spelers spelen.
  • Steam-spelers kunnen tegen andere Steam-spelers spelen.

Opmerking U kunt geen multiplayergames spelen op verschillende platforms (Xbox One en Windows 10).

Opmerking Halo Wars: Definitive Edition ondersteunt geen multiplayergames tussen spelers met Xbox One, Windows 10 of Steam.

Worden mijn voortgang en achievements overgedragen van de Xbox 360-versie?

Nee, de versie voor Xbox 360 verschilt van de versies voor Xbox One en Windows 10, daarom worden uw voortgang en achievements niet overgedragen.

Waarom moet ik me aanmelden bij Xbox Live met een Microsoft-account?

Wanneer u via Halo Wars: Definitive Edition verbinding maakt met de Xbox Live-service, krijgt u de volgende voordelen terwijl u op uw Xbox of Windows 10-apparaat speelt.

Opmerking U moet via de Xbox-app verbinding maken met Xbox Live om Halo Wars: Definitive Edition op Windows 10 te starten. Zie Moet ik online zijn of verbonden zijn met het internet om Halo Wars: Definitive Edition te spelen op een Windows 10-apparaat? hierboven.

• In contact blijven met de Xbox Live-community, achievements zien, gameclips bekijken en nog veel meer.
  • Uw opgeslagen games in de cloud opslaan en blijven spelen op een andere pc, te beginnen vanaf waar u gestopt bent.
  • Spelen met uw Xbox draadloze controller in Windows 10 met behulp van de Xbox draadloze adapter.
  • Uw meest memorabele momenten in de game opnemen, van commentaar voorzien en delen met de ingebouwde Game DVR. Alle gameclips die u opneemt terwijl u Halo Wars: Definitive Edition speelt in Windows 10, zijn toegankelijk via de Xbox-app. Zie Voordelen van het gebruik van de Xbox-app wanneer u een game speelt in Windows 10 voor meer informatie. Voor Xbox One raadpleegt u Gameclips opnemen met Game DVR.

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Veelgestelde vragen over Halo Wars: Definitive Edition" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?