Veelgestelde vragen over Middle-Earth: Shadow of War

Hebt u een vraag hebt over Middle-Earth: Shadow of War? Hier vindt u antwoorden op algemene vragen.

Op deze pagina

Middle-Earth: Shadow of War is een Xbox Play Anywhere-titel. Wat betekent dit?

Wanneer je een Xbox Play Anywhere-game digitaal koopt, kun je deze zowel op Xbox als op Windows 10 spelen. Je hoeft de game maar één keer te kopen via de Microsoft Store op je Xbox of Windows 10-apparaat en daarna wordt de game in je gamebibliotheek weergegeven wanneer je je aanmeldt.

Als u de game of content op de Xbox hebt gekocht en deze wilt spelen op een Windows 10-apparaat, meld je je aan op je Windows 10-apparaat. Als de game al op uw apparaat is geïnstalleerd, wordt deze weergegeven in de lijst met apps. Anders kunt u de game installeren door de Microsoft Store te openen en Mijn bibliotheek te selecteren. Mijn bibliotheek.

Als u de game of content in Windows 10 hebt gekocht en die op uw Xbox-console wilt spelen, dan meld je je aan op je console en gaat u naar Mijn games en apps. Mijn games en apps. Als de game al is geïnstalleerd, wordt deze weergegeven in de lijst met games. Als dat niet het geval is, vind je de game op het gedeelte Klaar om te installeren.

Als je meer wilt weten over Xbox Play Anywhere en als je wilt kijken welke games worden ondersteund, ga je naar de website Xbox Play Anywhere. Je kunt ook naar Problemen met Xbox Play Anywhere-games oplossen gaan als je problemen hebt met het vinden van Middle-Earth: Shadow of War of content op je Xbox One of Windows 10-apparaat.

Middle-Earth: Shadow of War ondersteunt ook cross play tussen Xbox en Windows 10 tijdens multiplayer-games.

Zie Cross play op Windows 10 en Xbox One voor meer informatie.

Ik werd gevraagd mijn Windows-apparaat te upgraden om Middle-Earth: Shadow of War te spelen. Welke versie heb ik nodig?

Als u Middle-Earth: Shadow of War wilt downloaden en installeren in Windows 10, hebt u een apparaat nodig met versie 1703, build 15063.0 of hoger van het besturingssysteem.

Bovendien moet op het apparaat een 64-bits versie van Windows 10 worden uitgevoerd. Als u een 32-bits versie hebt, kunt u Middle-Earth: Shadow of War niet spelen.

U kunt als volgt controleren of de juiste versie van Windows op uw apparaat wordt gebruikt:

1. Ga naar Start, voer Informatie over uw pc in en selecteer vervolgens Informatie over uw pc.
  2. Zoek onder PC naar Editie om te zien welke versie en editie van Windows op uw pc worden uitgevoerd. Controleer of dit minimaal 1703 is.
  3. Zoek onder Pc naar Build van besturingssysteem en controleer of deze ten minste 15063,0 is
  4. Zoek naar Pc naar Type systeem om te zien of u de 32-bits of 64-bits versie van Windows gebruikt.

Als je versie niet in de lijst staat, moet je een update uitvoeren voordat je de game kunt downloaden. Dat kan op verschillende manieren:

• Ga naar Start > Instellingen > Bijwerken en beveiliging > Windows Update. Controleer of er relevante updates beschikbaar zijn.
    Opmerking Als je de upgrade naar Windows 10 minder dan 31 dagen geleden hebt uitgevoerd, krijg je de update niet meteen. De reden hiervan is dat je dan de mogelijkheid hebt om terug te gaan naar je vorige versie van Windows als je dat wilt. Nadat er 31 dagen zijn verstreken, wordt de nieuwste update automatisch gedownload. meest recente update
  • Raadpleeg de pagina Windows Update: Veelgestelde vragen als je je apparaat wilt bijwerken naar de meest recente update van Windows 10.

Als uw versie K of KN van Windows 10 gebruikt, moet u misschien aanvullende software downloaden. Deze software is beschikbaar als gratis download. Ga hiervoor naar Media Feature Pack voor Windows 10 N en Windows 10 KN edities (November 2015).

Ik ben aangemeld voor het Windows Insider- en/of het Xbox Insider-programma: kan ik Middle-Earth: Shadow of War spelen?

Als u deelneemt aan het Windows Insider-programma, of als u een apparaat hebt met een versie hoger dan 1607, kunt u een aantal problemen ervaren bij het downloaden en installeren van Zoo Tycoon: Ultimate Animal Collection op uw apparaat. We raden u aan eventuele problemen tijdens het uitvoeren van een Insider-versie van Windows te rapporteren via de Feedback-hub. Dit doe je als volgt:

1. Selecteer het Windows-pictogram en voer 'Feedback-hub' in.
  2. Als de app is geopend, selecteer je het pictogram Feedback aan de linkerkant.
  3. Selecteer de knop Nieuwe feedback toevoegen.
  4. Selecteer de probleemknop en voer wat gegevens in de tekstvakken eronder in.
  5. Selecteer in de categorieselectievakken onderaan Preview-programma's voor het eerste vak en Windows Insider-fora en ondersteuning voor het tweede vak.
  6. Selecteer Verzenden om uw feedback te sturen.

Als je deelneemt aan het Xbox Insider-programma en problemen ondervindt bij het spelen van Middle-Earth: Shadow of War:

1. Houd de Xbox-knop op de controller ingedrukt op het moment dat het probleem zich voordoet en selecteer vervolgens Een probleem melden.
  2. Controleer of het probleem al in de lijst staat. Als dat niet het geval is, selecteer je Nieuw probleem toevoegen.
  3. Selecteer onder categorieën de optie Games en selecteer vervolgens Middle-Earth: Shadow of War.
  4. Voer een gedetailleerde beschrijving van het probleem in en geef vervolgens aan of je een schermopname of video wilt meesturen van het probleem terwijl het zich voordoet.
  5. Als je klaar bent, selecteer je Klaar om je feedback te verzenden.

Opmerking Voor de Feedback-hub en de Xbox Insider-hub ontvangt u mogelijk geen feedback van het team dat het probleem onderzoekt.

Heb ik extra software nodig om Middle-Earth: Shadow of War te spelen?

Ja, DirectX 11 of recenter moet geïnstalleerd zijn om Middle-Earth: Shadow of War te kunnen spelen.

Als u niet zeker weet of DirectX 11 is geïnstalleerd, kunt u dat als volgt controleren:

1. Druk op de Windows-logotoets + R om het dialoogvenster Uitvoeren te openen.
  2. Typ 'dxdiag' en druk op Enter om het Diagnostisch hulpprogramma voor DirectX te starten.
  3. Zoek de versie van DirectX op het tabblad Systeem van het venster Systeeminformatie. Versie 11 of hoger moet zijn geïnstalleerd om Middle-Earth: Shadow of War te kunnen spelen.

Wat zijn de hardwarevereisten?

De hardwarevereisten voor Middle-Earth: Shadow of War op de Xbox verschillen, afhankelijk van het feit of je op Xbox of in Windows 10 speelt. Ga voor elk platform naar de pagina met productgegevens van de game om na te gaan hoe groot de game is, wat de systeemvereisten zijn (met name voor Windows 10-apparaten) en om aanvullende informatie over de game te krijgen.

Opmerking Aangezien dit een Xbox Play Anywhere-titel is, kunt u deze digitaal kopen op Xbox of in Windows 10, waarna u beide versies van de game bezit. De productgegevenspagina's voor beide platforms worden uitsluitend ter informatie geopend. U hoeft de game niet tweemaal te kopen.

Xbox

Ga voor de installatievereisten voor Xbox naar de pagina met productgegevens van Middle-Earth: Shadow of War.

Controleren of er voldoende schijfruimte beschikbaar is op je Xbox om Middle-Earth: Shadow of War te installeren:

1. Druk op de Xbox-knop op je controller om naar het dashboard te gaan en ga vervolgens naar Mijn games en apps.
  2. Controleer de beschikbare schijfruimte die linksonder in het scherm wordt weergegeven. Als u onvoldoende ruimte hebt, moet u enkele bestaande games en apps verwijderen of een externe schijf aan uw console toevoegen.

Als u een extern opslagapparaat bij de console gebruikt en de standaardinstallatielocatie wilt wijzigen:

1. Druk op de Xbox-knop  om de guide te openen.
  2. Selecteer Instellingen > Systeem > Opslag.
  3. Onder Opslag beheren wordt de standaardopslaglocatie aangegeven met een driehoekje in de rechterbovenhoek.

Windows 10

Voor de systeemvereisten voor Windows 10 gaat u naar de pagina met productgegevens van Middle-Earth: Shadow of War. In het gedeelte Aanvullende informatie wordt de geschatte downloadgrootte weergegeven om aan te geven hoe groot de game is.

Als je niet weet welke GPU (grafische processor) of hoeveel VRAM (videogeheugen) je hebt, kun je dat als volgt controleren:

1. Ga naar Start > Instellingen > Systeem.
  2. Schuif omlaag op het tabblad Beeldscherm en selecteer Geavanceerde beeldscherminstellingen.
  3. Schuif omlaag en selecteer Eigenschappen van beeldschermadapter. Bij Type adapter wordt de naam van de GPU weergegeven en bij Toegewezen geheugen wordt het VRAM weergegeven.

Zie Ontdekken of een game werkt op je apparaat met Windows 10 voor meer informatie over het controleren van je apparaat.

Bepalen hoeveel schijfruimte beschikbaar is op je Windows 10-apparaat en de locatie wijzigen waar de game wordt opgeslagen:

1. Ga naar Instellingen > Systeem > Opslag.
  2. De gebruikte schijfruimte voor elk station op het apparaat wordt weergegeven. Controleer of er voldoende ruimte beschikbaar is op de harddisk.

Zie Meer informatie over de opslagruimte van je pc voor meer informatie over hoe je een Windows 10-apparaat controleert.

Wat gebeurt er als ik Middle-Earth: Shadow of War download op een apparaat dat niet voldoet aan de hardwarevereisten?

We raden je aan om de apparaatspecificaties te bekijken voordat je de game koopt om te controleren of je apparaat voldoet aan de minimale vereisten.

Als je de game al hebt gedownload, kun je de grafische opties in de game-instellingen proberen aan te passen.

Hoe lang duurt het om Middle-Earth: Shadow of War te downloaden?

De downloadtijd kan variëren en is afhankelijk van de snelheid van je internetverbinding. Gemiddeld duurt het ongeveer 4 uur om 40 GB te downloaden via een verbinding van 20 Mbps.

Volg de stappen in de sectie Wat zijn de hardwarevereisten? hierboven om de grootte van de game op Xbox en in Windows 10 te bepalen. Deze is afhankelijk van het apparaat waarop je de game installeert.

In de onderstaande tabel staan de geschatte downloadtijden op basis van de huidige downloadsnelheid.

Opmerking Deze informatie is enkel als richtlijn bedoeld en is geen werkelijke weergave van de downloadtijd. De bandbreedte wordt beperkt en de downloadtijd neemt toe tijdens activiteiten zoals streamen van content, spelen van games of streamen van games van je Xbox One naar een pc met Windows 10.

Huidige downloadsnelheid

Bestand van 30 GB

Bestand van 40 GB

Bestand van 50 GB

Bestand van 60 GB

Bestand van 70 GB

2 Mb/s

33,3 uur

44,4 uur

55,6 uur

66,7 uur

77,8 uur

5 Mb/s

13,3 uur

17,8 uur

22,2 uur

26,7 uur

31,1 uur

10 Mb/s

6,7 uur

8,9 uur

11,1 uur

13,3 uur

15,6 uur

20 Mb/s

3,3 uur

4,4 uur

5,6 uur

6,7 uur

7,8 uur

50 Mb/s

1,3 uur

1,8 uur

2,2 uur

2,7 uur

3,1 uur

100 Mb/s

0,7 uur

0,9 uur

1,1 uur

1,3 uur

1,6 uur

200 Mb/s

0,3 uur

0,4 uur

0,6 uur

0,7 uur

0,8 uur

Bijvoorbeeld:

Als je een bestand van 20 GB installeert, dat voor 25 procent is gedownload (nog 15 GB resterend) en je verbindingssnelheid 10 Mb/s is, duurt het nog ongeveer 3,4 uur voordat het bestand is gedownload. (Hierbij wordt verondersteld dat de downloadsnelheid constant blijft.)

Terwijl u de game downloadt, mag u het downloaden niet onderbreken en de computer niet uitschakelen. Het pictogram van Middle-Earth: Shadow of War wordt in het gedeelte Geïnstalleerde apps van het menu Start op Xbox en in het menu Mijn bibliotheek op je Windows 10-apparaat weergegeven.

Opmerking Je moet wellicht extra internetkosten betalen wanneer je de game downloadt.

Als je het idee hebt dat de game langzaam wordt gedownload, ga je naar Problemen met trage game- of app-downloads op Xbox One oplossen of Problemen met de netwerkverbinding oplossen in Windows 10 voor aanvullende stappen om problemen op te lossen.

Hoe krijg ik de beste game-ervaring op Windows 10?

Als je speelt op Windows 10, kijk je of je apparaat voldoet aan de hoogste systeemvereisten door Systeeminformatie te controleren. Zie het gedeelte Wat zijn de hardwarevereisten? hierboven voor meer informatie.

Je kunt ook de game-modus inschakelen om de bronnen van je apparaat prioriteit te geven voor gameplay. Bezoek Game-modus gebruiken tijdens gaming op je pc voor meer informatie.

Welk soort accessoire heb ik nodig om Middle-Earth: Shadow of War te besturen?

Je kunt een muis en toetsenbord of een gamecontroller (Xbox One- of Xbox 360-controller wordt aanbevolen) gebruiken. Als je een Xbox One-controller gebruikt, heb je een USB-kabel nodig om deze aan te sluiten op je apparaat of een Xbox draadloze adapter voor Windows.

Je kunt ook een Xbox One S- of Xbox Design Lab-controller met je apparaat verbinden via Bluetooth. Ga naar Xbox One draadloze controllers gebruiken op een pc voor meer informatie.

Andere USB-gamecontrollers die worden ondersteund door Windows werken mogelijk ook.

Ik heb vragen over of problemen met de game-ervaring in de game. Waar kan ik terecht voor hulp?

Als je ergens in de game vastzit, advies nodig hebt van andere spelers over wat je moet doen of anderen hints en tips wilt geven op basis van je eigen ervaring, kun je op verschillende plaatsen terecht:

• Voor hulp bij technische problemen met je platform of als je andere Xbox-spelers wilt spreken, ga je naar Xbox-forums.
  • Voor problemen met de game of als u contact wilt hebben met fans en experts van het spel, gaat u naar het forum Middle-Earth: Shadow of War van Turn 10.

Heb ik een Microsoft-account nodig om Middle-Earth: Shadow of War te spelen?

Ja, u hebt een Microsoft-account nodig om Middle-Earth: Shadow of War te spelen. Als je al games speelt op Xbox 360 of Xbox One, kun je het account die je voor die games gebruikt, ook gebruiken om in Windows 10 te spelen. Zie voor meer informatie de pagina Veelgestelde vragen over Microsoft-account op de Xbox-console.

Moet ik online zijn of verbonden zijn met internet om Middle-Earth: Shadow of War te kunnen spelen?

Als je van plan bent ergens naartoe te gaan waar je geen verbinding met internet kunt maken, kun je je Windows 10-apparaat zo voorbereiden dat je Middle-Earth: Shadow of War offline kunt spelen.

Voor meer informatie over hoe u uw Windows 10-apparaat voorbereidt op offline spelen, raadpleegt u Games offline spelen in Windows 10 met de Offline-modus.

Als je offline speelt, zijn sommige functies niet beschikbaar, zoals de mogelijkheid om extra items te kopen in de Microsoft Store. Ook klassementen zijn niet beschikbaar wanneer je offline bent.

Als je achievements verdient terwijl je offline speelt, worden deze met je account gesynchroniseerd als je je de volgende keer bij Xbox Live aanmeldt op je apparaat. De opgeslagen voortgang in de game wordt ook gesynchroniseerd wanneer je je aanmeldt bij Xbox Live.

Ook kun je niet gebruikmaken van de voordelen van Xbox Live wanneer je offline bent. Zie hieronder Waarom moet ik me aanmelden bij Xbox Live met een Microsoft-account? voor meer informatie.

Op hoeveel apparaten kan ik Middle-Earth: Shadow of War installeren?

Op de Xbox kunt u Middle-Earth: Shadow of War installeren en offline spelen op uw thuisconsole. U kunt de game ook installeren en spelen op de consoles van uw vrienden als u zich bij Xbox Live aanmeldt voordat u gaat spelen.

Als u Windows 10 gebruikt, kunt u Middle-Earth: Shadow of War installeren en offline spelen op het hoofdapparaat (gewoonlijk het eerste apparaat waarop u de game installeert) en installeren op meerdere apparaten als u zich bij Xbox Live aanmeldt voordat u gaat spelen.

U kunt maar op één plaats tegelijk zijn aangemeld als u Middle-Earth: Shadow of War speelt of een andere titel die Xbox Play Anywhere ondersteunt.

Waarom moet ik me aanmelden bij Xbox Live met een Microsoft-account?

Wanneer u via Middle-Earth: Shadow of War verbinding maakt met de Xbox Live-service, krijgt u de volgende voordelen terwijl u op uw Xbox of Windows 10-apparaat speelt.

Opmerking Je moet via de Xbox-app verbinding maken met Xbox Live om Zoo Tycoon: Ultimate Animal Collection te starten. Zie Moet ik online zijn of verbonden zijn met internet om te spelen? hierboven.

• In contact blijven met de Xbox Live-community, achievements zien, gameclips bekijken en nog veel meer.
  • Je opgeslagen games in de cloud opslaan en blijven spelen op een andere pc, te beginnen vanaf waar je gestopt bent.
  • Spelen met je Xbox draadloze controller in Windows 10 met behulp van de Xbox draadloze adapter.
  • Je meest memorabele momenten in de game eenvoudig opnemen, van commentaar voorzien en delen. Alle gameclips die je opneemt terwijl je Zoo Tycoon: Ultimate Animal Collection speelt, zijn toegankelijk via de Xbox-app. Zie Voordelen van het gebruik van de Xbox-app wanneer je een game speelt in Windows 10 voor meer informatie.

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Veelgestelde vragen over Middle-Earth: Shadow of War" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?