Minecraft-updates en -versies

In de Minecraft-update Najaar 2017 zijn alle apparaatversies van Minecraft verenigd en diverse verbeteringen aangebracht. De grootste hiervan is dat u Realms, Marketplace en online spelen nu kunt gebruiken op uw Xbox One-console. Deze versie is nu bekend als 'Minecraft' op de volgende apparaten:

• Minecraft: Windows 10 Edition (inclusief Oculus Rift)
  • Minecraft: Pocket Edition voor iPhone, iPad of iPod
  • Minecraft: Pocket Edition voor Android
  • Minecraft: Pocket Edition voor Kindle Fire
  • Minecraft: Gear VR Edition
  • Minecraft: Fire TV Edition

Als je Minecraft al speelt op een van de hierboven genoemde apparaten, kun je nu online gamen met Xbox One-spelers en je werelden vanaf deze consoles synchroniseren naar je andere apparaten.

Opmerking Er zijn geen updates of wijzigingen in de versies van Minecraft voor Xbox 360, pc/Java, Mac of PlayStation/PS Vita of Nintendo Wii U/Switch/3DS.

Over de nieuwe Minecraft-game in vergelijking met de oudere edities van de game

Minecraft: Xbox One Edition Minecraft
Minecraft: Xbox One Edition Minecraft

De nieuwe Minecraft zit vol met nieuwe functies en mogelijkheden, en hier komen alle nieuwe updates en functies. De oudere Minecraft: Xbox One Edition wordt niet meer ondersteund met nieuwe functies en er komen geen nieuwe updates of nieuwe DLC meer voor deze versie, maar u kunt Minecraft: Xbox One Edition wel gewoon blijven spelen, als u dat wilt.

Opmerking Als u Minecraft: Xbox One Edition vanaf een schijf wilt spelen, moet u de installatie uitvoeren met uw Xbox One in de offlinemodus. Start de game na de installatie, voordat u weer verbinding maakt met Xbox Live. Daarna kunt u Minecraft: Xbox One Edition vanaf de schijf spelen, of u nu online of offline bent.

Ga naar minecraft.net/article/better-together-update-here voor meer informatie.

De oorspronkelijke versie vergeleken met de nieuwe

U kunt de oorspronkelijke versies van Minecraft: Xbox One Edition op uw console blijven spelen, naast de nieuwe Minecraft. Hieronder ziet u een vergelijking van de functies die beschikbaar zijn op de verschillende versies:

Minecraft: Xbox One Edition   Minecraft
Opslaan naar de cloud
Achievements verdienen
Gamen met vrienden.
Samen spelen met andere platforms
Realms
Marketplace
Mini-games (Battle/Glide)
Opslaan migreren van Xbox One Edition naar Minecraft
Opgeslagen game migreren van Minecraft naar Xbox One Edition
Ondersteuning voor servers van derden in Marketplace

* Achievements verschillen van versie tot versie

Je Xbox One Edition-werelden afspelen op andere apparaten

Als u de nieuwe Minecraft speelt op uw Xbox One-console, kunt u uw bestaande werelden synchroniseren vanuit de Xbox One Edition. Als u daarnaast een abonnement hebt op Realms, worden uw realms ook weergegeven op uw Windows 10-, iOS-, Android-, Kindle- of Gear VR-apparaten.

Uw werelden van de Xbox One Edition synchroniseren naar Minecraft:

1. Meld u aan bij uw console met het account waarmee u eerder uw Xbox One Edition-wereld hebt opgeslagen.
  2. Start Minecraft en selecteer vervolgens Spelen in het hoofdmenu.
  3. Selecteer op het tabblad Werelden Oude werelden synchroniseren als uw bestaande games nog niet zijn gemigreerd.
  4. Selecteer de wereld die u wilt overzetten en wacht totdat de conversie is voltooid.
  5. Uw wereld wordt nu gesynchroniseerd naar de nieuwe Minecraft wanneer u zich aanmeldt.

Naast de synchronisatie van werelden zijn bepaalde skin packs, patroon packs en mash-up packs die je hebt aangeschaft op de console, ook beschikbaar wanneer je de nieuwe Minecraft speelt en op je andere apparaten.

Marketplace en Minecraft-munten

De nieuwe versie van Minecraft geeft toegang tot Marketplace, waar u Minecraft-munten kunt kopen om te betalen voor skin packs, patroon packs, werelden en mash-up packs.

Als u Minecraft al speelt op een draagbaar apparaat en u content van Marketplace of Minecraft-munten hebt, zijn deze nu ook beschikbaar in de nieuwe versie van Minecraft. Daarnaast worden alle aankopen op Marketplace die u doet vanaf de console, automatisch weergegeven op uw draagbare apparaten.

Veelgestelde vragen

Hoe weet ik welke versie van Minecraft welke is?

De oorspronkelijke versie van Minecraft heet 'Minecraft: Xbox One Edition'. De nieuwe versie heet gewoon 'Minecraft'. De naam wordt tijdens het starten van de game op het welkomstscherm weergegeven.

Ik heb aankopen gedaan in de oorspronkelijke console-edities van de game. Hoe kan ik deze zien ze in de nieuwe versie en op mijn draagbare apparaten?

De meeste inhoudsitems wordt overgezet. Ga naar minecraft.net/article/better-together-update-here voor meer informatie over welke items wel en welke niet worden overgedragen.

Hoe koop ik een abonnement op Realms en hoe krijg ik toegang tot de Marketplace op mijn console?

Als u een Realms-abonnement of Marketplace-content wilt aanschaffen, moet u de nieuwe Minecraft-versie van de game starten op uw console.

Heb ik een Xbox Live Gold-abonnement nodig om Minecraft online te spelen?

Je hebt een Xbox Live Gold-abonnement (afzonderlijk verkrijgbaar) nodig om de volgende online functies in Minecraft te gebruiken:

• Realms
  • Verbinding maken met servers
  • Spelen op meerdere platformen

Voor lokale multiplayergames hebt u geen Xbox Live Gold-abonnement nodig.

Hoe speel ik mini-games?

Mini-games zijn op dit moment alleen beschikbaar in Minecraft: Xbox One Edition. Als u deze wilt blijven spelen, kunt u dat gewoon in Minecraft: Xbox One Edition doen. Sommige online servers in de nieuwe Minecraft bieden belevingen die vergelijkbaar zijn met mini-games.

Ik heb Minecraft: Windows 10 Edition al. Betekent dit dat ik Minecraft kan spelen op Xbox One?

Nee. Minecraft is geen Xbox Play Anywhere-titel. Als u Minecraft wilt spelen op Xbox One, moet het apart aanschaffen. Ga naar de Minecraft-pagina voor meer informatie over het aanschaffen op Xbox One.

Ik heb Minecraft: Xbox One Edition op schijf en heb een DLC-aankoop verricht binnen de toegestane periode. Waar is mijn game?

Als u eigenaar van Minecraft: Xbox One Edition bent en daarvoor in aanmerking komt op basis van uw aankopen of spelactiviteiten, is het proces voor het ontvangen van de nieuwe Minecraft-game anders dan bij eigenaars van een digitale game. Binnen 14 tot 21 dagen nadat aan de vereisten is voldaan, ontvangt u een bericht van Xbox Live met een inwisselbare code die u de licentie verleent om de nieuwe Minecraft te spelen.

Als u dit bericht niet ontvangt en denkt dat u er wel voor in aanmerking komt, moet u controleren of u bent aangemeld met het account waarmee u hebt gespeeld of content hebt aangeschaft. Controleren op berichten van Xbox Live:

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen.
  2. Druk op de rechter-bumper
  3. Selecteer 'Berichten van Xbox Live' door op de A-knop te drukken .

Ik heb achievements verdiend toen ik speelde met de oorspronkelijke consoleversies van Minecraft. Houd ik die achievements?

Ja, alle achievements die u al hebt verdiend, worden nog steeds weergeven in uw Xbox-account. U kunt zelfs de oorspronkelijke consoleversie blijven spelen om ontbrekende achievement te verdienen. Tijdens het spelen van de nieuwe versie van Minecraft, verdient u extra achievements.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Minecraft-updates en -versies" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?