Veelgestelde vragen over Minecraft Marketplace

Op deze pagina

Wat is Minecraft Marketplace?

Voor het eerst komen er nieuwe avatar skins, textures en werelden van makers in de Minecraft-community in de Microsoft Store voor zowel Pocket Edition- als Windows 10-apparaten. Met Minecraft Marketplace hebben we het veiliger en gemakkelijker gemaakt om door de community gemaakte content voor Minecraft te kopen. Als de content eenmaal is gekocht, kunt u er onbeperkt gebruik van maken op elk Windows 10- of Pocket Edition-apparaat.

U kunt met Minecraft-munten, die te koop zijn in de Microsoft Store, content kopen van makers in de Minecraft Marketplace. Dat is veel veiliger. Munten worden bewaard in uw virtuele portemonnee en kunnen worden gebruikt voor Pocket Edition- en Windows 10-apparaten.

Elke aankoop wordt via uw gratis Xbox Live-spelersprofiel gekoppeld aan uw account. U kunt met vrienden spelen en hun uw kaarten en skins laten zien op elk Pocket Edition- of Windows 10-apparaat, mits zij ook een Xbox Live-account hebben.

Op welke apparaten is Minecraft Marketplace beschikbaar?

Minecraft Marketplace is beschikbaar op elk Windows 10- of Pocket Edition-apparaat. Dit zijn onder meer:

• Xbox One
  • Windows 10
  • Windows 10-telefoon
  • iOS (iPhone en iPad)
  • Android
  • Amazon Kindle Fire
  • Amazon Kindle Fire TV
  • Gear VR

Opmerking Xbox 360, Windows Phone 8, PlayStation, Wii U en Nintendo Switch ondersteunen Minecraft Marketplace nog niet.

Hoe kan ik Minecraft-munten kopen?

U moet een geldige betalingsmethode op uw apparaat hebben ingesteld om Minecraft-munten te kunnen kopen. Als u geen betalingsmethode hebt ingesteld, wordt u gevraagd dat alsnog te doen wanneer u voor het eerst iets wilt kopen. Als u wel een betalingsmethode hebt ingesteld, wordt deze betalingsmethode weergegeven wanneer u zich aanmeldt om uw aankoop te doen.

De betalingsmethode is afhankelijk van het apparaat dat u gebruikt om een aankoop te doen. In alle gevallen krijgt u uw Minecraft-munten op alle Windows 10- en Pocket Edition-apparaten waarop u speelt, als u zich aanmeldt met uw Xbox Live-account.

Als u bijvoorbeeld op zowel een Windows 10-apparaat als een iPhone speelt en Minecraft-munten op uw iPhone koopt, betaalt u voor de munten met behulp van uw Apple Store-account. Wanneer u later op uw Windows 10-apparaat speelt, zijn hierop uw munten beschikbaar en eventuele andere aankopen die u hebt gedaan op de Minecraft Marketplace. Als u vervolgens besluit om meer Minecraft-munten aan te schaffen op uw Windows 10-apparaat, betaalt u hiervoor met uw Microsoft-account. Uw munten en aankopen zijn dan de volgende keer dat u op uw iPhone speelt, ook beschikbaar op de iPhone. Als u later een Kindle Fire TV koopt, wordt ook hierop alles weergegeven wanneer u zich met uw Xbox Live-account aanmeldt.

Opmerking Als u een ouder bent met gekoppelde kinderaccounts, moet u opletten dat u voor aankopen uw eigen account gebruikt, want in kinderaccounts is hiervoor geen betalingsmethode beschikbaar.

Wat kan ik kopen met Minecraft-munten?

Met Minecraft-munten kunt u alle content in games en uitbreidingen aanschaffen, inclusief pakketten met skins, pakketten met personages en Minecraft-werelden die door communityteams zijn gemaakt.

Opmerking U kunt met Minecraft-munten geen Minecraft Realms aanschaffen, maar u kunt wel een abonnement op Realms kopen met de standaardbetalingsmethode in uw account.

Ik heb de Minecraft-munten die ik heb aangeschaft niet ontvangen. Wat moet ik doen?

Als u ze hebt gekocht op uw Windows 10-apparaat:

1. Meld u aan bij account.microsoft.com en controleer uw recente aankopen.
  2. Als u een voltooide aankoop ziet, start u het apparaat opnieuw op, omdat het mogelijk moet worden bijgewerkt.
  3. Als u een ander Windows 10- of Pocket Edition-apparaat hebt, meldt u zich aan op dat apparaat en controleert u of uw aankoop daarop wordt weergegeven.
    • Als de aankoop wordt weergegeven, is er mogelijk een probleem met uw apparaat. Controleer of u bent aangemeld met hetzelfde account als het account waarmee u de aankoop hebt gedaan.
    • Als de aankoop ook dan niet verschijnt, neemt u contact op met Xbox Support.

Aanvullende ondersteuning:

• Als je de aankoop in de Apple Store hebt gedaan (iPhone of iPad), ga je naar de iTunes Store.
  • Als je de aankoop in de Google Play Store hebt gedaan (Android), ga je naar de Google Play Store.
  • Als u de aankoop op de Kindle Fire of Kindle Fire TV hebt gedaan, gaat u naar de Amazon Store.

Kan ik mijn geld terugkrijgen voor Minecraft-munten?

Alle aankopen van Minecraft-munten zijn definitief. Wanneer er echter een niet-geautoriseerde aankoop is gedaan door iemand anders, kunt u contact opnemen met de Store-ondersteuning voor het apparaat waarop de aankoop is gedaan.

Kan ik Minecraft-munten aan iemand geven?

Er is momenteel geen enkele manier om Minecraft-munten rechtstreeks cadeau te doen. Als u iemand Minecraft-munten wilt geven, kunt u cadeaubonnen kopen voor online winkels en platforms waar Minecraft-munten momenteel worden gebruikt. De ontvanger kan deze bonnen vervolgens gebruiken om bij te schrijven op zijn/haar account en in te wisselen voor Minecraft-munten. Minecraft-munten kunnen alleen worden gebruikt voor het account waarmee ze zijn gekocht of ingewisseld.

Als u bijvoorbeeld munten wilt geven aan iemand die Minecraft speelt op een Windows 10-apparaat, kunt u een cadeaubon kopen bij deelnemende winkeliers. De ontvanger kan deze vervolgens inwisselen en inruilen voor Minecraft-munten.

Ik wilde een aankoop in de game doen met Minecraft-munten, maar er is iets misgegaan. Wat moet ik doen?

Wanneer een aankoop in de game mislukt, komt dat meestal doordat er niet voldoende munten waren. Controleer in de rechterbovenhoek van de Microsoft Store of u voldoende munten hebt om de aankoop te doen. Als u niet voldoende munten hebt, kunt u het pictogram + selecteren om meer munten te kopen.

Als u hebt geprobeerd om meer munten te kopen, maar u deze niet in uw portemonnee ziet, volgt u de stappen in de vorige sectie: Ik heb de Minecraft-munten die ik heb aangeschaft niet ontvangen. Wat moet ik doen?

Als u nog steeds problemen hebt, gaat u naar de pagina voor Minecraft Feedback voor het laatste nieuws en bekende problemen.

Ik heb per ongeluk de verkeerde Minecraft-wereld gekocht. Kan ik mijn geld terug krijgen?

Neem hiervoor contact op met de ondersteuning voor de Store voor het apparaat waarop u de aankoop hebt gedaan. In sommige gevallen kunt u mogelijk geld terugkrijgen. Volg de stappen in de vorige sectie, Kan ik mijn geld terugkrijgen voor Minecraft-munten?, voor ondersteuning.

Er is een probleem met de Minecraft-wereld die ik heb gekocht. Met wie kan ik contact opnemen?

Als u een probleem hebt met een Minecraft-wereld, kunt u contact opnemen met de community die deze wereld ontwikkelde om feedback te geven en eventuele bekende problemen of fouten te bespreken.
Ondersteunde partners:

Hoe word ik Minecraft-partner en kan ik content maken voor de Marketplace?

Als u misschien een partner wilt worden en meer informatie wilt over de criteria waaraan u moet voldoen, gaat u naar de pagina Minecraft Partner Program.

Kan ik mijn Minecraft-munten weer inwisselen voor echte valuta?

Nee. Gekochte Minecraft-munten kunt u niet meer inwisselen voor echte valuta.

Waarom wordt bepaalde content in de Marketplace grijs weergegeven? Wat betekent het als wordt aangegeven dat deze content 'niet compatibel met uw apparaat vanwege onvoldoende geheugen is '?

Sommige kaarten en textures vereisen apparaten met betere prestaties om effectief te worden afgespeeld. Als uw apparaat minder dan 512 MB intern geheugen (RAM) heeft, ziet u mogelijk dat bepaalde content grijs wordt weergegeven in de Microsoft Store. U kunt geen content kopen die niet compatibel is met uw apparaat en ook kunt u geen content downloaden die niet compatibel is, zelfs als u deze al hebt gekocht op een apparaat met meer geheugen.

Ik denk dat ik een probleem heb gevonden in de game. Hoe kan ik dat melden?

Als u een technisch probleem (een 'bug' of 'fout') in Minecraft hebt gevonden, kunt u dit melden bij het Minecraft-team op bugs.mojang.com. Doe het volgende voordat u informatie verzendt:

1. Maak een account. De eerste keer dat u een bug meldt, moet u een account met een wachtwoord maken waarbij u zich moet aanmelden.
  2. Zoek naar bestaande problemen. Zoek voordat u een bug meldt in de database naar eventuele gerelateerde fouten op uw apparaat.
  3. Controleer welke build u hebt. Sommige versies van de game zijn voorlopige versies. Als u een voorlopige versie gebruikt, zoals een alfa- of een bètaversie, moet u opletten dat u de bug indient voor de juiste versie.

Verwante problemen

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Veelgestelde vragen over Minecraft Marketplace" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?