Minecraft Realms

Minecraft Realms is een abonnementsservice waarmee je Minecraft online kunt spelen met maximaal 10 spelers. Je kunt je abonneren op Minecraft Realms met de meest recente Minecraft-versie met de Bedrock-engine op mobiele apparaten, VR-apparaten, Nintendo Switch-consoles, Xbox-consoles en computers met Windows 10.

Als je Minecraft op een pc speelt (de Java Edition), is er een aparte abonnementsservice voor Minecraft Realms beschikbaar. Ga naar de pagina van Minecraft Realms op de website van Mojang voor meer informatie of om je abonnement te beheren.

Opmerking Realms worden alleen door Minecraft en Minecraft voor pc/Java ondersteund. Console-versies zoals Minecraft: Xbox One Edition bieden geen ondersteuning voor Realms.

Afhankelijk van het apparaat waarop je speelt, heb je de mogelijkheid om een eenmalige aankoop te doen of een terugkerend abonnement af te sluiten.

Bij eenmalige aankopen kun je kiezen om een een Realm van één maand of zes maanden te maken. Deze eenmalige aankopen kunnen niet worden terugbetaald en worden niet automatisch verlengd wanneer ze aflopen. Bij een terugkerend abonnement worden er elke 30 dagen automatisch kosten in rekening gebracht totdat je het abonnement stopzet.

Als er een terugkerend abonnement beschikbaar is, kun je kiezen tussen twee terugkerende maandelijkse opties:

• You Plus Two: hiermee kun je met maximaal twee extra spelers spelen.
  • You Plus Ten: hiermee kunt u met maximaal 10 extra spelers spelen.

Abonnementskosten variëren naargelang de regio waar je woont.

Opmerking Je hebt geen toegang tot Realms als je een bètaversie van Minecraft gebruikt. Als je de bètaversie op een Xbox One-console of Windows 10-computer wilt verlaten, raadpleeg je de Minecraft-bètahandleiding en veelgestelde vragen voor meer hulp. Android-spelers kunnen zich in- en uitschrijven op de Minecraft-pagina via de Google Play Store.

Voor meer informatie over Realms ga je naar de Veelgestelde vragen over Minecraft Realms.

Voordat u begint

Je hebt een Xbox-gamertag nodig om met Realms te spelen (hiermee verdien je ook achievements en verhoog je je gamerscore). De eerste keer dat je Realms gaat gebruiken, wordt je gevraagd via de Xbox-app bij Xbox Live aan te melden. Als je al een account hebt, gebruik dan dat account om je aan te melden. Als je er nog geen hebt, kun je er makkelijk een maken met gebruik van je bestaande e-mailadres. Een account aanmaken is gratis.

Zie Aanmelden bij de Xbox-app op Windows 10 voor meer informatie over het gebruik van de Xbox-app om je bij Minecraft aan te melden.

Opmerking Je moet ook een Xbox Live Gold-abonnement hebben op op een Xbox One-console met Realms te spelen en een Nintendo Switch Online-abonnement om op een Nintendo Switch met Realms te spelen.

Hoe je je kunt abonneren op Minecraft Realms

1. Start Minecraft op je computer/apparaat en selecteer Spelen in het hoofdmenu.
  2. Als je bent aangemeld bij een Xbox Live-account kun je een nieuw Realms-abonnement afsluiten door op de knop 'Nieuwe maken' te klikken, waarna je de keuze krijgt om een 'Nieuwe wereld' of 'Nieuwe Realm' te maken.

Als je dit nog niet hebt gedaan, kun je ook boven je singleplayerwerelden gebruik maken van de gratis proefversie van 30 dagen voor Realms. Realms-proefversies zijn niet beschikbaar op Nintendo Switch, Windows Phone, Oculus Rift of Amazon Fire TV.

Bij het maken van je Realm heb, je afhankelijk van je platform, de volgende opties:

1. Een eenmalige aankoop (van een bepaald aantal dagen) die niet automatisch wordt verlengd.
    2. Een terugkerend maandelijks abonnement.

In beide gevallen wordt de facturering van je aankoop verwerkt via de store van het apparaat.
  3. Voltooi de aankoop op je apparaat.

De volgende keer dat je Minecraft speelt, indien je bij je Xbox Live-account bent aangemeld, wordt je Realm-abonnement boven je lijst met singleplayerwerelden weergegeven.

Andere spelers uitnodigen in uw Realm

1. Selecteer de knop Spelen in het hoofdmenu.
  2. Selecteer het pictogram van een potlood naast de naam van je Realm.
  3. Selecteer Leden. Je Xbox Live-vriendenlijst is automatisch beschikbaar.
  4. Klik op de knop Uitnodigen naast de naam om iemand toe te voegen die al in je Xbox Live-vriendenlijst staat. Om een nieuwe persoon toe te voegen, moet je hem of haar eerst toevoegen aan je Xbox Live-vriendenlijst. Klik hiervoor op Vrienden zoeken, waarna je naar de Xbox Live-app wordt gebracht.
  5. In het venster Vriend toevoegen kun je een vriend toevoegen via je Facebook-contacten (als je verbonden bent met Facebook), via de contacten op je telefoon of apparaat of direct via zijn of haar Xbox Live-gamertag. Wanneer u de vriend hebt toegevoegd, selecteert u het vak sluiten rechtsboven in het venster (u moet dit twee keer doen om het hoofdmenu af te sluiten).
  6. Wanneer hij of zij jou ook als vriend heeft toegevoegd, verschijnt je vriend in je Xbox Live-vriendenlijst in Realms en kun je hem of haar een uitnodiging sturen om te spelen.

Je kunt ook spelers uitnodigen met uitnodigingskoppelingen voor Realms: aangepaste URL's die uniek zijn voor jouw Realm. Wanneer iemand op een uitnodigingskoppeling klikt, wordt hij of zij gevraagd zich te registreren voor of aan te melden met hun Xbox Live-account, waarna ze direct worden toegevoegd aan de whitelist van de Realm. Nieuwe spelers kunnen alleen met de nieuwste versie van je uitnodigingskoppeling lid worden. Als je een uitnodigingskoppeling vernieuwt, blijft iedereen die eerder lid is geworden op de whitelist van de Realm staan, maar kunnen geen nieuwe spelers die koppeling meer gebruiken om toegang te krijgen.

Meedoen met andere spelers in een Realm

1. Start de game.
  2. Aan de bovenkant van het venster zie je een envelopknop. Daar kun je al je uitnodigingen voor verschillende Realms bekijken en accepteren.
  3. Wanneer je een uitnodiging voor een Realm hebt geaccepteerd en je Spelen klikt, verschijnt de Realm op je tabblad Vrienden in de lijst met Beschikbare Realms.

Uw abonnement op Minecraft Realms annuleren

Je kunt je abonnement annuleren via de abonnementsinstellingen in je app-store. Bekijk je abonnement vanuit het instellingenmenu in de game om erachter te komen welke app-store je aankoop heeft verwerkt. Daar kun je vervolgens ook je abonnement beheren. Als dat niet werkt, open je de instellingen in de app-store waar je de aankoop hebt gemaakt en annuleer je de terugkerende betaling.

Voor meer informatie over of hulp bij het annuleren van je abonnement ga je naar:

Als je Realm bij een eenmalige aankoop (één maand of zes maanden) is gemaakt, verloopt deze automatisch wanneer de dagen zijn verstreken.

Problemen met Minecraft Realms oplossen

Als u problemen hebt met Minecraft Realms, vindt u hier enkele onderwerpen die u kunnen helpen.

Netwerkverbinding

De Xbox Live-status controleren

Als u hier waarschuwingen ziet, wacht u totdat de service weer werkt en probeert u het opnieuw:

Xbox Live-coreservices: actief en werkend
2018-12-15T15:55:08.6546048+00:00
Sociaal en gaming: actief en werkend
2018-12-15T15:55:08.6546048+00:00

Raadpleeg de gids voor probleemoplossing voor verbindingsproblemen met Realms op de website van Mojang als de Xbox Live-service werkt. Als je deze stappen hebt gevolgd en het probleem blijft optreden, kan er een probleem zijn met de netwerkverbinding tussen je netwerk en het internet.

Xbox Live-kinderaccounts

Wij houden jongere spelers graag veilig online met kinderaccounts. Voor spelers jonger dan 13 jaar is online multiplayer in Minecraft standaard uitgeschakeld, waardoor ze zich niet kunnen aansluiten bij Realms of servers tenzij een ouder hun accountinstellingen wijzigt. De instellingen die moeten worden toegestaan zijn:

• Je kunt clubs maken en lid worden van clubs (meer informatie over clubs vind je hier)
  • Je kunt je aansluiten bij multiplayergames

Voor hulp bij het wijzigen van deze accountinstellingen moet je de Instellingen voor privacy en online van de Xbox Live-account wijzigen.

Afhankelijk van je regio en de service die je probeert te openen, moet een kind mogelijk toestemming krijgen van een ouder of voogd om een Microsoft-account te maken. Dit is in overeenstemming met bepaalde voorschriften ter bevordering van de veiligheid van kinderen in combinatie met meer zichtbaarheid in en en beter beheer van gegevens die over je kind online zijn opgeslagen. Meer informatie over deze voorschriften vind je op ouderlijke toestemming en kinderaccounts

Verdere technische ondersteuning

Aanmelden bij je Microsoft-account en controleer of er problemen zijn als je problemen hebt met aanmelden of met de toegang tot je online account.

Raadpleeg Problemen met games op Windows 10 oplossen voor spelproblemen op je Windows 10-apparaat. Ga naar Xbox-ondersteuning voor problemen of probleemoplossing voor Windows 10 en op Xbox-consoles.

Ga naar Apple Support voor problemen of probleemoplossing op iOS-apparaten.

Ga naar Google Play Help Center voor problemen of probleemoplossing op Android-apparaten.

Ga naar Amazon Support voor problemen of probleemoplossing op Kindle-apparaten.

Ga naar Oculus Support voor problemen of probleemoplossing voor Gear VR of Oculus Rift.

Ga naar de Nintendo-klantenservice voor problemen of probleemoplossing voor Nintendo Switch.

Ga naar de pagina voor ondersteuning bij Minecraft Realms op de website van Mojang voor andere problemen met betrekking tot games.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Minecraft Realms" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?