Veelgestelde vragen over Minecraft voor Nintendo Switch

Opmerking Op 21 juni 2018 is Minecraft voor de Nintendo Switch uitgebracht. Eigenaars van de vorige versie van Minecraft: Nintendo Switch Edition kunnen deze nieuwe versie van Minecraft nu gratis downloaden via de Nintendo eShop op de Nintendo Switch-console.

Meld u aan voor het verzenden van foutinformatie voor games en help het Minecraft-team de game beter te maken. Instructies over aanmelding voor het verzenden van informatie over softwarefouten vindt u hier.

Op deze pagina vindt u antwoorden op veelgestelde vragen over de nieuwe release van Minecraft voor de Nintendo Switch. (Veelgestelde vragen over de oudere Minecraft: Nintendo Switch Edition vindt u onder aan deze pagina.)

Veelgestelde vragen voor Minecraft op Nintendo Switch

Onderwerpen

Wat is de Bedrock-versie van Minecraft?

De Bedrock-versie van Minecraft is al sinds 2012 de codebasis op mobiele apparaten en Windows 10 (en wordt ook wel onze Bedrock Engine genoemd). We hebben deze versie met de update in het najaar van 2017 geïntroduceerd in de Xbox One en in de zomer van 2018 is deze ook geïntroduceerd op Nintendo Switch.

In welk opzicht verschilt deze versie van de versie die ik al heb?

Minecraft levert een uniforme ervaring aan spelers op alle platforms die gebruikmaken van de Bedrock-codebasis. U kunt via cross-play met vrienden spelen, ongeacht welk apparaat zij gebruiken. U kunt mini-games met meerdere spelers spelen via Servers* en U kunt aanpassen hoe u speelt met community-inhoud die beschikbaar is via de in-game Marketplace.

* Opmerking Servers komen binnenkort via een update beschikbaar voor Switch.

Wanneer is dit gestart?

Minecraft voor Nintendo Switch is gestart op 21 juni 2018.

Ik heb de Minecraft: Nintendo Switch Edition al. Hoe krijg ik deze nieuwe versie?

Spelers die Minecraft: Nintendo Switch Edition al hebben, ontvangen de nieuwe versie van Minecraft gratis. Volg de aanwijzingen in de game om de nieuwe versie te downloaden of zoek deze rechtstreeks in de Nintendo eShop.

Wordt DLC-inhoud die ik nu heb, overgebracht naar de nieuwe versie van Minecraft?

Bestaande DLC-inhoud kan worden overgebracht van Minecraft: Nintendo Switch Edition naar de nieuwe versie van Minecraft.

Wat is een Microsoft-account en waarom heb ik dat nodig voor een Nintendo Switch?

Een Microsoft-account is optioneel en is niet vereist voor het spelen van Minecraft op Nintendo Switch. Het is een gratis account waarmee u zich kunt aanmelden op een apparaat. Hiermee kunnen Minecraft-spelers op Switch spelen met spelers die geen Nintendo-apparaat hebben, zoals iOS, Android, Xbox One en Windows 10 (via cross-play, Realms of Servers). Een Microsoft-Account verbetert ook de draagbaarheid van uw Minecoins en Marketplace-aankopen naar andere apparaten en platforms. U kunt hier een nieuw Microsoft-account maken.

Hoe kan ik me met een Microsoft-account aanmelden op mijn Switch?

1. Klik in het startscherm van de Minecraft-game op Aanmelden met een Microsoft-account.
  2. Er wordt dan een scherm geopend met een unieke 8-cijferige code en de instructie om naar http://aka.ms/remoteconnect te gaan.
  3. Vul uw aanmeldgegevens in door de instructies op deze site te volgen voor het invoeren van de 8-cijferige code.

Hoe vind ik mijn vrienden op hun Microsoft-account?

1. Wanneer u zich hebt aangemeld bij uw Microsoft-account, klikt u in het startscherm op Spelen.
  2. Schakel naar de rechterkant om het tabblad Vrienden te openen.
  3. Klik op Vriend toevoegen.
  4. U kunt vrienden zoeken door hun Microsoft-gamertag in te voeren.

Ik heb de id van een vriend al zo dikwijls ingevoerd, maar ik kan hem niet vinden. Hoe komt dat?

Controleer of u de gamertag van uw vriend correct hebt ingevoerd. En weet dat u een Microsoft-gamertag alleen als speler-id kunt invoeren. Speler-id's van andere platforms worden op dit moment niet ondersteund.

Moet ik abonnementskosten betalen (zoals Xbox Live Gold) om online te kunnen spelen?

Kosten voor een onlineabonnement worden bepaald door het platform waarop u speelt. Een Xbox Live Gold-abonnement is dus niet vereist voor Nintendo Switch-spelers. U hebt echter wel een Nintendo Switch Online-abonnement nodig voor spelen met meerdere spelers wanneer die service is gestart. Een gratis Microsoft-account wordt aanbevolen voor spelers die optimaal gebruik willen maken van deze versie van Minecraft. (Bovendien zijn Minecraft Realms beschikbaar tegen extra kosten.)

Wat is Minecraft Marketplace?

De Minecraft Marketplace is de store die u in-game kunt vinden. Voor het eerst zijn er in de in-game store voor Minecraft Bedrock-platforms nieuwe avatarskins, textures en werelden verkrijgbaar, gemaakt door makers in de Minecraft-community. Met Minecraft Marketplace hebben we de aanschaf van Minecraft-content die door de community is gemaakt, veiliger en gemakkelijker gemaakt. Content die u hebt aangeschaft terwijl u was aangemeld met een Microsoft-account, kunt u onbeperkt op elk apparaat blijven gebruiken.

Wat zijn Minecoins?

Met Minecoins (Minecraft-munten), die u met echte valuta kunt aanschaffen in de game store en eShop, kunt u op veilige wijze content kopen van makers in de Minecraft Marketplace. Als u een Microsoft-account hebt, kunt u de munten, die u in uw virtuele portemonnee bewaart, ook gebruiken op Minecraft voor mobiele apparaten, Xbox One en Windows 10.

Worden mijn bestaande werelden overgebracht?

Ja, uw bestaande werelden worden van Minecraft: Nintendo Switch Edition geconverteerd naar de nieuwe versie van Minecraft. Er is momenteel geen manier om werelden rechtstreeks vanuit Wii U over te dragen, maar dat wordt later misschien wel mogelijk.

Hoe breng ik bestaande werelden over?

Ga als volgt te werk als u bestaande werelden wilt overbrengen van Minecraft: Nintendo Switch Edition naar Minecraft:

1. Klik in Minecraft (Bedrock-versie) op de knop Oude werelden synchroniseren onder aan de lijst met werelden in het menu Spelen. Hiermee worden alle werelden van de Minecraft: Nintendo Switch Edition op het apparaat gezocht en onder de knop weergegeven.
  2. Selecteer een van de weergegeven werelden om deze te converteren naar de Bedrock-editie.
  3. Na de conversie wordt de wereld samen met de andere Bedrock-werelden boven de knop Oude werelden synchroniseren weergegeven.

Ga als volgt te werk als u bestaande werelden wilt overbrengen van Minecraft: Wii U Edition naar Minecraft: Nintendo Switch Edition:

1. Zorg dat zowel de Wii U en de Nintendo Switch zich op hetzelfde Wi-Fi-netwerk bevinden en zijn verbonden met Nintendo Network.
  2. Selecteer Game spelen op de Wii U.
  3. Wijs in de lijst met werelden de wereld aan die u wilt overbrengen en selecteer X voor Opties voor opslaan.
  4. Selecteer Opgeslagen game overdragen naar Nintendo Switch en druk op OK in het pop-upvenster dat wordt weergegeven.
  5. Een voorgangsbalk Opgeslagen game overdragen wordt weergegeven terwijl jij de andere helft van de overdracht uitvoert op de Switch.
  6. Selecteer Game spelen op de Nintendo Switch.
  7. Druk op J bij Opgeslagen game overbrengen van Wii U.
  8. Selecteer Ja in het pop-upvenster dat wordt weergegeven.
  9. De voortgangsbalk voor Opgeslagen game overbrengen wordt weergegeven en vordert naarmate de opgeslagen gegevens worden overgebracht tussen de consoles.

Hoe groot zijn werelden in deze versie van Minecraft voor Nintendo Switch?

Een wereld in Minecraft voor Nintendo Switch kan oneindig groot zijn.

Ik speel in een wereld die is overgebracht vanuit de vorige versie. Zijn er beperkingen voor de grootte?

Wanneer een wereld wordt overgebracht naar Minecraft, wordt het type wereld gewijzigd in oneindig. De delen van de wereld uit de 4J-versie veranderen niet, maar er worden nieuwe segmenten buiten dat gebied gegenereerd.

Wanneer ontvangt Switch Update Aquatic?

Nu! Duik er letterlijk en figuurlijk gewoon in.

Hoe krijg ik toegang tot opgenomen inhoud?

De Super Mario Mash-up Pack is vooraf geïnstalleerd bij de game. Andere opgenomen inhoud (Natural Texture Pack, Biome Settlers Skin Pack, Battle & Beasts Skin Pack, Campfire Tales Skin Pack) kan worden gedownload vanuit de in-game store.

Kunnen mijn vrienden op Xbox Super Mario Mash-Up spelen?

Nee, de Super Mario Mash-up Pack kan alleen worden gespeeld door eigenaars van Nintendo Switch, door één speler tegelijk, in gesplitst scherm, lokaal netwerk en via Nintendo Switch Online.

Hoe kan ik mijn eerdere aankopen voor andere Minecraft Bedrock-versies koppelen aan mijn Switch-editie?

Meld u met uw Microsoft-account aan bij Minecraft. Alle content wordt automatisch gesynchroniseerd met andere aankopen die u met andere Bedrock-versies hebt gedaan, zolang deze aankopen zijn gedaan terwijl u was aangemeld bij datzelfde Microsoft-account.

Ik heb Minecraft: Nintendo Switch Edition en ik heb oudere DLC gekocht. Hoe kan ik deze synchroniseren met Minecraft?

1. Meld u met uw Switch-account aan bij Minecraft: Nintendo Switch Edition. Hierdoor worden de meest recente aankopen gesynchroniseerd.
  2. Wanneer u zich op de Switch aanmeldt bij Minecraft, krijgt u automatisch de rechten voor die DLC.

Opmerking Voor elke aankoop die u met de vorige versie hebt gedaan, moet u zich eerst aanmelden bij Minecraft: Nintendo Switch Edition, afsluiten en vervolgens de nieuwe Bedrock-versie starten. Pas dan wordt die aankoop gesynchroniseerd. DLC die is aangeschaft in Minecraft: Nintendo Switch Edition blijft alleen op uw Nintendo Switch-apparaat staan en wordt niet overgebracht naar andere apparaten.

Waar vind ik Servers en Realms?

Realms is nu beschikbaar op de Nintendo Switch door de laatste update toe te passen. Servers worden binnenkort ingeschakeld in een toekomstige update. Houd ons nieuwskanaal en andere sociale media-platforms in de gaten om op de hoogte te blijven van de nieuwste functies.

Hoe begin ik een Realm?

1. Controleer of u bij uw Microsoft-account bent aangemeld.
  2. Ga naar het hoofdmenu en selecteer Afspelen. Ga vervolgens naar het tabblad Werelden en selecteer Uw eerste realm maken
  3. In het menu Een realm maken kunt u:
    • De naam van uw realm instellen
    • De duur (30 dagen of 180 dagen) en het aantal spelers (2-spelers of 10 spelers) instellen
    • De kosten variëren afhankelijk van de geselecteerde optie voor de duur en aantal spelers en worden live bijgewerkt in het venster terwijl u uw keuze maakt
  4. De algemene voorwaarden en het privacybeleid lezen en hiermee akkoord gaan
  5. Klik op de knop Aanmaken. Houd er rekening mee dat een realm wordt betaald voor het gebruik van Minecoins die kunnen worden aangeschaft via de store in de game of Nintendo eShop.

Verdwijnt mijn exemplaar van Minecraft: Nintendo Switch Edition? Moet ik de nieuwe gebruiken?

Minecraft: Nintendo Switch Edition kan niet meer worden aangeschaft in de eShop, maar bestaande eigenaars kunnen hiermee blijven spelen en deze versie van de game opnieuw downloaden als ze dat willen.

*Bezoek de ondersteuningssite van Nintendo in uw regio voor instructies over hoe u content die u hebt gekocht van de Nintendo eShop opnieuw downloadt.

Veelgestelde vragen over Minecraft: Nintendo Switch Edition

Hoeveel spelers kunnen samen spelen op Minecraft: Nintendo Switch Edition?

Acht spelers kunnen online spelen, vier spelers offline op een gesplitst scherm en acht spelers in een lokaal netwerk met één speler per console.

Kan ik mijn Minecraft: Wii U Edition wereld overdragen of opslaan?

Ja, ga naar Minecraft-werelden overbrengen van Wii U naar Switch voor meer informatie over hoe u dit doet.

Verschilt de grootte van de wereld op Minecraft: Nintendo Switch Edition van die op andere consoles?

Werelden op de Nintendo Switch Edition zijn aanzienlijk groter dan de werelden in de Wii U Edition.

Hoe kan ik met meerdere spelers spelen?

Minecraft op de console van Nintendo Switch is standaard een multiplayergame. Lokale spelers kunnen op elk gewenst moment tijdens de game deelnemen aan uw game door controllers aan te sluiten en op + op de controller te drukken.

Er zijn twee netwerkmodi die kunnen worden gekozen in het hoofdmenu door op Y te drukken: Online netwerk en Lokaal netwerk. Lokaal netwerk kan worden gebruikt om andere consoles in de buurt toe te voegen wanneer er geen internetverbinding beschikbaar is.

Wanneer u start of lid wordt van een game via Online netwerk of Lokaal netwerk, wordt dit weergegeven aan mensen in uw vriendenlijst op het tabblad Deelnemen wanneer u Game spelen selecteert.

Hoe speel ik op een gesplitst scherm?

Spelers kunnen op elk gewenst moment tijdens de game deelnemen aan uw game door controllers aan te sluiten en op + op de controller te drukken. Maximaal vier spelers kunnen samen op een gesplitst scherm spelen. U hebt een stel Joy-Cons (links en rechts) per persoon of een Switch Nintendo Pro Controller per persoon nodig om te kunnen spelen.

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Veelgestelde vragen over Minecraft voor Nintendo Switch" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?