Veelgestelde vragen over Minecraft: Windows 10 Edition

Op deze pagina vindt u antwoorden op veelgestelde vragen over aankopen en downloaden van Minecraft: Windows 10 Edition, verwachtingen voor spelers van de vorige versie en spelen van de nieuwe editie van de game voor Windows 10.

Minecraft: Windows 10 Edition kopen in de Microsoft Store.

Op deze pagina

Wat u kunt verwachten als u Minecraft al op andere apparaten speelt

Kan ik mijn bestaande versie van Minecraft op pc/Mac blijven spelen?

Ja, dat kan. De versies voor Windows 10 en pc/Mac blijven naast elkaar bestaan als afzonderlijke games.

Wat gebeurt er met mijn bestaande Minecraft-werelden? Kan ik die spelen in de versie voor Windows 10?

Uw bestaande Minecraft-ervaring verandert helemaal niet en de Windows 10 Edition is niet bedoeld als upgrade van uw bestaande game. U kunt de Windows 10 Edition parallel met de Java-versie voor pc/Mac spelen, zodat u de nieuwe functies kunt zien en feedback kunt geven - en tegelijkertijd uw bestaande werelden behouden.

Ik speel al op Xbox of Windows Phone. Kan ik mijn bestaande Minecraft-werelden verplaatsen naar Windows 10?

Momenteel ondersteunt de Windows 10 Edition het verplaatsen van werelden van andere apparaten niet.

De Windows 10 Edition spelen

Kan ik online spelen met andere personen op Windows 10? Of op verschillende apparaten?

U kunt online spelen en met maximum vier andere personen die Minecraft: Windows 10 Edition of Pocket Edition spelen op uw lokale netwerk. U kunt ook online spelen met maximaal vier van uw Xbox Live-vrienden in online multiplayergaming.

Als u of uw vrienden zich abonneren op Minecraft Realms, kunt u online spelen met maximaal 10 gamers op verschillende apparaten, afhankelijk van het soort abonnement dat de eigenaar van het Realm heeft. Ga naar Minecraft Realms Support van Microsoft of Mojang Support voor meer informatie.

Minecraft is nieuw voor mij. Wat moet ik doen en hoe kan ik spelen?

Aan de slag gaan met Minecraft is één van de leuke en unieke functies van de game. Er is geen uitleg en er zijn geen handleidingen met hulp - het idee is dat u zelf leert door de game te spelen en dat u alles zelf ontdekt. Als u echter vastzit of wilt leren hoe u vooruit kunt komen in de game, zoals hoe u items kunt bouwen of uw inventaris kunt uitbreiden, ga dan naar de pagina Minecraft Wiki, waar miljoenen andere spelers ter beschikking zijn om u te helpen.

Hoe kan ik veranderen hoe mijn personage eruit ziet?

Als u niet wilt spelen als Steve of Alex, kunt u kiezen uit één van onze pakketten met skins; klik daarvoor op "Skins" op de startpagina. Of u kunt uw eigen persoonlijke skin aanmaken en uploaden. Zie Aangepaste weergaven aanmaken voor Minecraft: Windows 10 Edition voor meer informatie.

Moet ik online zijn of verbonden zijn met het internet om Minecraft: Windows 10 Edition te kunnen spelen?

Als u weet dat u zich langere tijd zult bevinden in een gebied zonder onlinedekking, zoals tijdens een langeafstandsvlucht of een zeiltocht, kunt u uw Windows 10-apparaat zo voorbereiden dat u Minecraft: Windows 10 Edition offline kunt spelen.

Voor meer informatie over hoe u uw Windows 10-apparaat voorbereidt op offline spelen, raadpleegt u Games offline spelen in Windows 10 met de Offline-modus.

De volgende gamemodi worden ondersteund wanneer u offline speelt:

• Single player
  • Multiplayer via LAN

De volgende gamemodi vereisen een onlineverbinding:

• Realms
  • Multiplayer via Xbox Live

Als u offline speelt, zijn sommige functies, zoals de mogelijkheid om extra items te kopen in de Microsoft Store, niet beschikbaar. Ook klassementen zijn niet beschikbaar wanneer u offline bent.

Als je achievements verdient terwijl je offline speelt, worden deze met je account gesynchroniseerd als je je de volgende keer bij Xbox Live aanmeldt op je apparaat. De opgeslagen voortgang in de game wordt ook gesynchroniseerd wanneer u zich aanmeldt bij Xbox Live.

Hoe kan ik gameclips opnemen en uploaden?

Zie Gameclips opnemen met Game DVR op Windows 10 voor informatie over het maken van gameclips.

Hoe kan ik feedback geven over de game?

Het ontwikkelingsteam bij Minecraft werkt actief aan de feedback die het ontvangt, om u de beste versie van Minecraft ooit te brengen. Als u opmerkingen of suggesties hebt voor het ontwikkelingsteam, ga dan naar de pagina Minecraft Feedback.

Waar vind ik meer informatie over Minecraft?

Wanneer u uw Minecraft-wereld hebt gemaakt en de basisprincipes onder de knie hebt, is er een hele community die u zal helpen alle functies van de game te verkennen en die u vertelt wat u kunt doen in uw wereld. Ga naar de pagina Minecraft Wiki voor meer informatie.

Als u Minecraft op een ander platform dan Windows 10 speelt en ondersteuning nodig hebt, raadpleegt u Hulp krijgen voor Minecraft op verschillende apparaten.

Minecraft op Oculus Rift spelen

Om Minecraft op Oculus Rift te spelen, moet u een exemplaar van Minecraft: Windows 10 Edition kopen in de Microsoft Store of in de Oculus Store. Wanneer u de game hebt gekocht, kunt u zich aanmelden bij uw Microsoft-account en uw Oculus-account om de game tussen beide accounts te synchroniseren. Dit betekent ook dat u eventuele uitbreidingen of pakketten met skins kunt spelen op uw Oculus Rift.

Ik heb Windows 10 niet - ik gebruik Windows 7/Windows 8/Linux/OSX. Kan ik Minecraft: Windows 10 Edition met ondersteuning voor Oculus Rift gebruiken?

U moet het besturingssysteem Windows 10 gebruiken om Minecraft: Windows 10 Edition te kunnen gebruiken. U moet ook versie 1511 of hoger gebruiken. Ga naar Windows Update: veelgestelde vragen voor hulp om een upgrade naar de recentste versie van Windows uit te voeren (u krijgt er ook stappen voor een upgrade in de game).

De Oculus Minecraft-app crasht en ik krijg de fout 0x80070422 te zien. Wat moet ik doen?

Controleer of Windows Update is ingeschakeld:

1. Druk op de Windows-toets en typ Services.
  2. Schuif omlaag naar Windows Update.
  3. Klik met de rechtermuisknop en selecteer Starten in het menu.

Mijn Oculus Minecraft-app zegt dat Windows 10, Update 1511 vereist is. Wat moet ik doen?

Start de Oculus Store opnieuw en controleer of het probleem is opgelost met de update van de Oculus Minecraft-app. Als dat niet zo is, is een update van Windows wellicht mislukt of wordt deze niet uitgevoerd. Probleemoplossing:

1. Hier kunt u de officiële Probleemoplossing voor Windows Update downloaden en uitvoeren: http://download.microsoft.com/download/F/E/7/FE74974A-9029-41A0-9EB2-9CCE3FC20B99/WindowsUpdateDiagnostic.diagcab.
  2. Druk op de Windows-toets en typ Controleren op updates.
  3. Controleer of er ontbrekende Windows-updates beschikbaar zijn. Als dat zo is, installeer die updates dan.
  4. Start uw computer opnieuw via de optie Opnieuw starten in het aan/uit-menu.

Mijn Oculus Minecraft-app loopt vast en ik krijg het bericht "uitzondering in ucrtbase.dll" te zien. Hoe kan ik dit oplossen?

Volg de stappen hierboven om te controleren of er ontbrekende Windows-updates beschikbaar zijn.

De Oculus Minecraft-app zegt dat het starten van Minecraft is "mislukt". Waarom is dat?

Controleer of Minecraft: Windows 10 Edition nog niet is geopend. Als dat wel zo is, sluit dan eerst de app voordat u de game probeert te spelen in de Oculus Minecraft-app. Als u problemen blijft ervaren, probeer dan Minecraft: Windows 10 Edition te spelen vanaf de Xbox-app. Zo krijgt u wellicht meer informatie over waarom u de game niet kunt spelen. Als deze problemen blijven optreden, kunt u altijd contact opnemen met Xbox Support of op "Contact" klikken op de pagina Minecraft Feedback.

Ik krijg vreemde graphics te zien wanneer ik de game probeer te spelen. Wat is er aan de hand?

Controleer of uw grafische stuurprogramma’s zijn bijgewerkt. Als u een grafische kaart van Nvidia hebt, kunt u naar de website voor ondersteuning van Nvidia gaan om de meest actuele stuurprogramma's voor uw grafische kaart te downloaden. Download en installeer de nieuwe stuurprogramma's en start uw computer opnieuw.

Ik heb twee grafische kaarten en meerdere beeldschermen. Ik kan de muziek van Minecraft horen, maar Minecraft blijft hangen op een wit scherm met "Een ogenblik geduld". Wat moet ik doen?

Dit probleem kan te wijten zijn aan verwarring tussen uw grafische kaarten die HDMI-invoer lezen en de Rift. Als u HDMI-invoer naar beide kaarten hebt, ontkoppel dan de HDMI-invoer die niet gekoppeld is met de Oculus Rift.

Blijf op de hoogte van Minecraft-updates

Ga naar Mojang, naar het deel Recent Posts, voor een lijst van nieuwe functies, verbeteringen van de game en recente oplossingen van bugs met betrekking tot Minecraft: Windows 10 Edition (inclusief Oculus Rift).

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Veelgestelde vragen over Minecraft: Windows 10 Edition" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?