Veelgestelde vragen over Sea of Thieves

Overzicht

Hebt u een vraag over Sea of Thieves? Hier vind u antwoorden op veelgestelde vragen.

Op deze pagina

Sea of Thieves spelen op Xbox One en Windows 10 met Xbox Play Anywhere

Wanneer u een Xbox Play Anywhere-titel digitaal koopt, kunt u de game op zowel Xbox als Windows 10 spelen. U hoeft de game slechts eenmalig te kopen via de Store op uw Xbox of Windows 10-apparaat en daarna verschijnt deze in uw bibliotheek met games wanneer u zich aanmeldt.

Als u de game of content op de Xbox hebt gekocht en deze wilt spelen op uw Windows 10-apparaat, meldt u zich aan op uw Windows 10-apparaat. Als de game al op het apparaat is geïnstalleerd, wordt de game weergegeven in de lijst met apps. U kunt de game ook installeren door de Store te openen en Mijn bibliotheek te selecteren.

Als u de game of content in Windows 10 hebt gekocht en die op uw Xbox-console wilt spelen, meldt u zich aan op uw console en gaat u naar Mijn games en apps. Als de game al is geïnstalleerd, wordt deze weergegeven in de lijst met uw games. Zo niet, dan vindt u de game in het gedeelte Klaar om te installeren.

Ga voor meer informatie over Xbox Play Anywhere en over de games die worden ondersteund, naar de website Xbox Play Anywhere. U kunt ook gaan naar Problemen met Xbox Play Anywhere-titels oplossen als u Sea of Thieves of andere content niet kunt vinden op uw Xbox One of Windows 10-apparaat.

Om erachter te komen in welke regio's u Sea of Thieves kunt kopen en welke talen momenteel worden ondersteund, volgt u de koppelingen naar nuttige artikelen op de Sea of Thieves – Help- en ondersteuningssite.

Hoe krijg ik toegang tot mijn downloadbare inhoud in de game?

Als u downloadbare inhoud voor Sea of Thieves hebt, kunt u deze binnen de game zelf openen. Items zijn in elke chest binnen de game te vinden, maar worden altijd weergegeven op uw schip. De items op uw schip zoeken:

1. Start de game op het galjoen of in de sloep.
  2. Ga, nadat u uw schip hebt gevonden, aan boord en ga naar beneden naar het middelste dek van het galjoen of het benedendek als u vanuit een sloep speelt.
  3. Als u zich op een galjoen bevindt, gaat u richting voorsteven van het schip.
  4. Als u zich in een sloep bevindt, zijn de chests beschikbaar op beide onderste dekken.
  5. Aan de voorzijde van het schip bevinden zich 5 verschillende chests:
    • Armory (wapens)
    • Clothing (kostuums)
    • Vanity (personageaanpassing)
    • Equipment (alle overige items)
    • Ammo (munitie)

Afhankelijk van de downloadbare inhoud die u hebt, worden de items weergegeven in deze chests. Als u bijvoorbeeld de game vooraf hebt besteld en het Black Dog Pack hebt ontvangen, worden uw kledingitems weergegeven in de chest Clothing.

Opmerking Deze aanpassings-chests zijn ook verkrijgbaar buiten winkels.

Hoe speel ik Sea of Thieves op Game Pass?

Als u een Game Pass-abonnement hebt (afzonderlijk verkrijgbaar), wordt Sea of Thieves als een van de vele games opgenomen.

Installeren op Xbox One:

1. Druk op de Xbox-knop  om de guide te openen en selecteer Games en apps.
  2. Scrol omlaag naar Game Pass en zoek de tegel Sea of Thieves.
  3. Selecteer de tegel en kies Installeren.

Installeren op Windows 10:

1. Open de Microsoft Store-app en zoek naar 'Sea of Thieves'.
  2. Selecteer Installeren op de pagina met productdetails.

Als u besluit uw Game Pass-abonnement op te zeggen, zult u Sea of Thieves niet langer kunnen starten op uw Xbox One- of Windows 10-apparaten. U kunt de game op elk gewenst moment aanschaffen door de productgegevenspagina te openen en de optie Kopen te kiezen. U hoeft de game niet te verwijderen of opnieuw te installeren als u deze koopt nadat uw abonnement is beëindigd.

Hoe lang duurt het om Sea of Thieves te downloaden?

De downloadtijd hangt af van de snelheid van uw internetverbinding. Gemiddeld duurt het ongeveer 1 uur om 10 GB te downloaden via een verbinding van 20 Mbps.

Volg de stappen in de sectie Wat zijn de hardwarevereisten? hieronder om de grootte van de game op Xbox en in Windows 10 te bepalen. Deze is afhankelijk van het apparaat waarop u de game installeert.

In de onderstaande tabel staan de geschatte downloadtijden op basis van de huidige downloadsnelheid.

Opmerking Deze informatie is enkel als richtlijn bedoeld en is geen werkelijke weergave van de downloadtijd. De bandbreedte wordt beperkt en de downloadtijd neemt toe tijdens activiteiten zoals streamen van content, spelen van games of streamen van games van uw Xbox One naar een pc met Windows 10.

Huidige downloadsnelheid

Bestand van 30 GB

Bestand van 40 GB

Bestand van 50 GB

Bestand van 60 GB

Bestand van 70 GB

2 Mb/s

33,3 uur

44,4 uur

55,6 uur

66,7 uur

77,8 uur

5 Mb/s

13,3 uur

17,8 uur

22,2 uur

26,7 uur

31,1 uur

10 Mb/s

6,7 uur

8,9 uur

11,1 uur

13,3 uur

15,6 uur

20 Mb/s

3,3 uur

4,4 uur

5,6 uur

6,7 uur

7,8 uur

50 Mb/s

1,3 uur

1,8 uur

2,2 uur

2,7 uur

3,1 uur

100 Mb/s

0,7 uur

0,9 uur

1,1 uur

1,3 uur

1,6 uur

200 Mb/s

0,3 uur

0,4 uur

0,6 uur

0,7 uur

0,8 uur

Voorbeeld:

Als u een bestand van 20 GB installeert, dat voor 25 procent is gedownload (nog 15 GB resterend) en uw verbindingssnelheid 10 MB/s is, dan zou het nog ongeveer 3,4 uur duren om de download te voltooien. (Hierbij wordt verondersteld dat de downloadsnelheid constant blijft.)

Terwijl u de game downloadt, mag u het downloaden niet onderbreken en de computer niet uitschakelen. Het pictogram van Sea of Thieves wordt weergegeven in het gedeelte Geïnstalleerde apps in het Startmenu op de Xbox en in Mijn bibliotheek op uw Windows 10-apparaat.

Opmerking U moet wellicht extra internetkosten betalen wanneer u de game downloadt.

Als u denkt dat de game langzaam wordt gedownload, gaat u naar Problemen oplossen met trage downloads van games of apps op Xbox One of Problemen met de netwerkverbinding in Windows 10 oplossen voor aanvullende stappen om het probleem op te lossen.

Zie de volgende pagina's voor aanvullende stappen om problemen op te lossen:

Ik werd gevraagd mijn Windows-apparaat te upgraden om Sea of Thieves te kunnen spelen. Welke versie heb ik nodig?

Als u Sea of Thieves wilt downloaden en installeren onder Windows 10, hebt u een apparaat nodig met versie 1607, build 14393.0 of hoger van het besturingssysteem.

Bovendien moet op uw apparaat een 64-bits versie van Windows 10 worden uitgevoerd. Als u een 32-bits versie hebt, kunt u Sea of Thieves niet spelen.

Zo kunt u zien of u de juiste versie van Windows op uw apparaat gebruikt:

1. Ga naar Start > Instellingen > Systeem > Info.
  2. Kijk bij Editie op welke versie en editie van Windows uw pc draait. Controleer of dit minimaal 1607 is.
  3. Controleer bij Build van besturingssysteem of deze ten minste 14393.0 is.
  4. Controleer bij Type systeem of u de 32-bits of de 64-bits versie van Windows gebruikt.

Als uw versie niet in de lijst staat, moet u een update uitvoeren voordat u de game kunt downloaden. Dat kan op verschillende manieren:

• Ga naar Start > Instellingen > Bijwerken en beveiliging > Windows Update. Controleer of er relevante updates beschikbaar zijn.

Opmerking Als u de upgrade naar Windows 10 minder dan 31 dagen geleden hebt uitgevoerd, krijgt u de update van november niet meteen. Dat is om u de mogelijkheid te bieden terug te gaan naar uw vorige versie van Windows als u dat wilt. Wanneer er 31 dagen zijn verstreken, zal de update van november automatisch worden gedownload.

• Raadpleeg de pagina Windows Update: Veelgestelde vragen als u uw apparaat wilt bijwerken naar de meest recente update van Windows 10.

Als u versie K of KN van Windows 10 gebruikt, moet u misschien aanvullende software downloaden. Deze software is beschikbaar als gratis download. Ga hiervoor naar Media Feature Pack voor Windows 10 N en Windows 10 KN edities (November 2015).

Hoe meld ik problemen bij het spelen van Sea of Thieves?

Als u Sea of Thieves hebt gekocht of speelt via Game Pass, bezoekt u Sea of Thieves voor meer hulp bij het oplossen van problemen.

Opmerking De onderstaande stappen zijn alleen van toepassing als u deelneemt aan het Xbox Insiders- of het Windows Insiders-programma.

Als u deelneemt aan het Windows Insider-programma, of als u een apparaat hebt met een versie hoger dan 1710, kunt u een aantal problemen ervaren bij het downloaden en installeren van Sea of Thieves op uw apparaat. We raden u aan eventuele problemen tijdens het uitvoeren van een Insider-versie van Windows te rapporteren via de Feedback-hub. Dit doet u als volgt:

1. Selecteer het Windows-pictogram en voer "Feedback-hub" in.
  2. Als de app wordt geopend, selecteert u het pictogram Feedback aan de linkerkant.
  3. Klik op de knop Nieuwe feedback toevoegen.
  4. Selecteer de probleemknop en voer wat gegevens in de tekstvakken eronder in.
  5. Selecteer in de categorieselectievakken onderaan Preview-programma's voor het eerste vak en Windows Insider-fora en ondersteuning voor het tweede vak.
  6. Selecteer Verzenden om uw feedback te sturen.

Als u deelneemt aan het Xbox Insider-programma en problemen ondervindt bij het spelen van Sea of Thieves:

1. Als het probleem zich voordoet, houdt u de Xbox-knop  op de controller ingedrukt en selecteert u Een probleem melden.
  2. Controleer of het probleem al in de lijst staat. Als dat niet het geval is, selecteert u Nieuw probleem toevoegen.
  3. Selecteer de categorie Games en selecteer Sea of Thieves.
  4. Voer een gedetailleerde beschrijving in van het probleem en selecteer of u een schermopname of video wilt meesturen van het probleem terwijl het zich voordoet.
  5. Als u klaar bent, selecteert u Klaar om uw feedback te verzenden.

Opmerking Voor de Feedback-hub en de Xbox Insider-hub ontvangt u mogelijk geen feedback van het team dat het probleem onderzoekt.

Als u niet aan een van deze programma´s deelneemt, kunt u naar de Sea of Thieves – Help- en ondersteuningssite gaan. Daar kunt u handige artikelen lezen en eventuele problemen rapporteren aan het Sea of Thieves-team.

Deze site bevat een pagina Gamestatus waar u het laatste nieuws vindt over hoe de game loopt en meer informatie over bekende problemen waaraan het team werkt en perioden voor gepland onderhoud.

Er is ook nuttige informatie beschikbaar op de Sea of Thieves-forums waar u kunt deelnemen aan discussies, feedback kunt geven en kunt chatten met gelijkgezinde piraten.

Heb ik extra software nodig om Sea of Thieves te spelen?

Ja, DirectX 11 of recenter moet geïnstalleerd zijn om Sea of Thieves te kunnen spelen.

Als u twijfelt of DirectX 11 is geïnstalleerd, kunt u dat als volgt controleren:

1. Druk op de Windows-logotoets + R om het dialoogvenster Uitvoeren te openen.
  2. Typ 'dxdiag' en druk op Enter om het Diagnostisch hulpprogramma voor DirectX te starten.
  3. Zoek de versie van DirectX op het tabblad Systeem van het venster Systeeminformatie. Versie 11 of hoger moet zijn geïnstalleerd om Sea of Thieves te kunnen spelen.

Wat zijn de hardwarevereisten?

De hardwarevereisten voor Sea of Thieves op de Xbox verschillen van die in Windows 10. Ga naar de pagina met productgegevens voor elk platform voor het bepalen van de grootte van de game, de systeemvereisten (met name voor Windows 10-apparaten) en eventuele aanvullende informatie over de game.

Opmerking Aangezien dit een Xbox Play Anywhere-titel is, kunt u deze digitaal kopen op Xbox of in Windows 10, waarna u beide versies van de game bezit. De productgegevenspagina's voor beide platforms worden uitsluitend ter informatie geopend. U hoeft de game niet tweemaal te kopen.

Xbox

Voor de installatievereisten voor Xbox gaat u naar de productgegevenspagina voor Sea of Thieves.

Zo bepaalt u of er voldoende schijfruimte beschikbaar is op uw Xbox om Sea of Thieves te installeren:

1. Druk op de Xbox-knop  om de guide te openen en selecteer Games en apps.
  2. Controleer de beschikbare schijfruimte die linksonder in het scherm wordt weergegeven. Als u onvoldoende ruimte hebt, moet u enkele bestaande games en apps verwijderen of een externe schijf aan uw console toevoegen.

Als u een extern opslagapparaat met uw console gebruikt en de standaard installatielocatie wilt wijzigen:

1. Druk op de Xbox-knop  om de guide te openen.
  2. Selecteer Systeem > Instellingen > Systeem > Opslag.
  3. Onder Opslag beheren wordt de standaardopslaglocatie aangegeven met een driehoekje in de rechterbovenhoek.

Windows 10

Voor de systeemvereisten voor Windows 10 gaat u naar de productgegevenspagina voor Sea of Thieves. In het gedeelte 'Aanvullende informatie' wordt de geschatte downloadgrootte weergegeven om aan te geven hoe groot de game is.

Als u niet weet welke GPU (grafische processor) of hoeveel VRAM (videogeheugen) u hebt, kunt u dat als volgt controleren:

1. Ga naar Start > Instellingen > Systeem.
  2. Schuif omlaag op het tabblad Beeldscherm en selecteer Geavanceerde beeldscherminstellingen.
  3. Schuif omlaag en selecteer Eigenschappen van beeldschermadapter. Bij Type adapter wordt de naam van de GPU weergegeven en bij Toegewezen geheugen wordt het VRAM weergegeven.

Zie Ontdekken of een game werkt op uw apparaat met Windows 10 voor meer informatie over het controleren van uw apparaat.

U kunt als volgt bepalen hoeveel schijfruimte beschikbaar is op uw Windows 10-apparaat en de locatie wijzigen waar uw game wordt opgeslagen:

1. Ga naar Instellingen > Systeem > Opslag.
  2. De gebruikte schijfruimte voor elk station op het apparaat wordt weergegeven. Controleer of er voldoende ruimte beschikbaar is op de harddisk.

Zie Meer informatie over de opslagruimte van uw pc voor meer informatie over hoe u een Windows 10-apparaat controleert.

Volledige details over de systeemvereisten voor pc's van piraten zijn te vinden op de ondersteuningssite van Sea of Thieves.

Wat gebeurt er als ik Sea of Thieves download op een apparaat dat niet voldoet aan de vereisten voor hardware?

We raden u aan eerst de apparaatspecificaties te controleren om te kijken of uw apparaat voldoet aan de minimale vereisten.

Als u de game al hebt gedownload, kunt u de grafische opties in de game-instellingen proberen aan te passen. Hiertoe drukt u op de View-knop op de Xbox-controller, of de Esc-toets op Windows 10, en gaat u naar Video-instellingen.

Hoe krijg ik de beste game-ervaring op Windows 10?

Als u speelt op Windows 10, controleert u in Systeeminformatie of uw apparaat voldoet aan de hoogste systeemvereisten voor de game. Zie het gedeelte Wat zijn de hardwarevereisten hiervoor voor meer informatie.

U kunt ook de game-modus inschakelen om de bronnen van uw apparaat met prioriteit te reserveren voor de game: ga naar Game-modus gebruiken tijdens gaming op uw pc voor meer informatie.

Wat voor accessoire heb ik nodig om Sea of Thieves op Windows 10 te besturen?

U kunt een muis en toetsenbord of een gamecontroller (Xbox One- of Xbox 360-controller wordt aanbevolen) gebruiken. Als u een Xbox One-controller gebruikt, hebt u een USB-kabel nodig om deze aan te sluiten op uw apparaat of een Xbox draadloze adapter voor Windows.

U kunt ook een Xbox One- of Xbox Design Lab-controller met uw apparaat verbinden via Bluetooth. Ga naar Xbox One draadloze controllers gebruiken op een pc voor meer informatie.

Andere USB-gamecontrollers die worden ondersteund door Windows werken mogelijk ook.

Ik heb vragen over of problemen met de game-ervaring in de game. Waar kan ik terecht voor hulp?

Als u ergens in de game vastzit, als u advies nodig hebt van andere spelers over wat u moet doen of als u anderen hints en tips wilt geven op basis van uw eigen ervaring, kunt u op verschillende locaties terecht.

• Voor hulp bij technische problemen met uw platform of als u met andere Xbox-spelers wilt praten, gaat u naar Xbox-forums.
  • Voor problemen met de game of als u contact wilt hebben met fans en experts van het spel, gaat u naar de website van Sea of Thieves.

Heb ik een Microsoft-account nodig om Sea of Thieves te spelen?

Ja, u hebt een Microsoft-account nodig om Sea of Thieves te spelen. Als u al games speelt op Xbox 360 of Xbox One, kunt u hetzelfde account dat u voor die games gebruikt ook gebruiken om op Windows 10 te spelen. Zie de pagina Veelgestelde vragen over Microsoft-account voor meer informatie.

Moet ik online zijn of verbonden zijn met internet om Sea of Thieves te spelen?

U kunt Sea of Thieves alleen spelen terwijl u online bent. Als u speelt op een Xbox One, hebt u een Xbox Live Gold-abonnement nodig om alle modi van de game te spelen. U kunt de game niet spelen wanneer u offline bent.

Als u op Windows 10 speelt, hebt u geen Xbox Live Gold-abonnement nodig om online te kunnen spelen.

Op hoeveel apparaten kan ik Sea of Thieves installeren?

Als u Xbox gebruikt, kunt u Sea of Thieves op uw thuisconsole installeren, en installeren en spelen op de consoles van uw vrienden als u zich aanmeldt bij Xbox Live voordat u gaat spelen.

Als u Windows 10 gebruikt, kunt u Sea of Thieves installeren en offline spelen op uw hoofdapparaat (gewoonlijk het eerste apparaat waarop u de game installeert) en installeren op meerdere apparaten als u zich aanmeldt bij Xbox Live voordat u gaat spelen.

U kunt slechts op één plaats tegelijk zijn aangemeld wanneer u Sea of Thieves speelt of een andere game die Xbox Play Anywhere ondersteunt.

Waarom moet ik me aanmelden bij Xbox Live met een Microsoft-account?

Wanneer u via Sea of Thieves verbinding maakt met de Xbox Live-service, krijgt u de volgende voordelen terwijl u op uw apparaat met Windows 10 speelt.

Opmerking U moet via de Xbox-app verbinding maken met Xbox Live om Sea of Thieves te starten. Zie hierboven Moet ik online zijn of verbonden zijn met internet om te spelen?

• In contact blijven met de Xbox Live-community, achievements zien, gameclips bekijken en nog veel meer.
  • Uw opgeslagen games in de cloud opslaan en blijven spelen op een andere pc, te beginnen vanaf waar u gestopt bent.
  • Spelen met uw Xbox draadloze controller in Windows 10 met behulp van de Xbox draadloze adapter.
  • U kunt als volgt uw meest memorabele momenten in de game opnemen, van commentaar voorzien en delen met de ingebouwde Game DVR:

Verwante problemen

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Veelgestelde vragen over Sea of Thieves" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?