Veelgestelde vragen over State of Decay 2

Overzicht

Heb je een vraag over State of Decay 2? Hier vind je antwoorden op veelgestelde vragen.

Op deze pagina

State of Decay 2 is een Xbox Play Anywhere-titel. Wat betekent dit?

Wanneer je een Xbox Play Anywhere-titel digitaal koopt, kun je de game op zowel Xbox als Windows 10 spelen. Je hoeft de game slechts eenmalig te kopen via de Store op je Xbox of Windows 10-apparaat en daarna verschijnt deze in je bibliotheek met games wanneer je je aanmeldt.

Als je de game of content op de Xbox hebt gekocht en deze wilt spelen op een Windows 10-apparaat, meld je je aan op je Windows 10-apparaat. Als de game al op je apparaat is geïnstalleerd, wordt deze weergegeven in de lijst met apps. Anders kun je de game installeren door de Store te openen en Mijn bibliotheek te selecteren.

Als je de game of content in Windows 10 hebt gekocht en die op je Xbox-console wilt spelen, dan meld je je aan op je console en ga je naar Mijn games en apps. Mijn games en apps > Games. Als de game al is geïnstalleerd, wordt deze weergegeven in de lijst met games. Zo niet, dan vind je de game op het tabblad Klaar om te installeren.

Ga voor meer informatie over Xbox Play Anywhere en om te zien welke games worden ondersteund naar de website Xbox Play Anywhere. Of ga naar Problemen met Xbox Play Anywhere-games oplossen als je problemen hebt met het vinden van State of Decay 2 of content op je Xbox One of Windows 10-apparaat.

State of Decay 2 ondersteunt ook cross play tussen Xbox en Windows 10 tijdens multiplayer-games.

Zie Cross play op Windows 10 en Xbox One voor meer informatie.

Hoe speel ik State of Decay 2 op Game Pass?

Als je een Game Pass-abonnement hebt (afzonderlijk verkrijgbaar), wordt State of Decay 2 als een van de vele games opgenomen. State of Decay 2 wordt op 22-05-2018 opgenomen in de Game Pass-bibliotheek.

Installeren op Xbox One:

1. Druk op de Xbox-knop  om de guide te openen en selecteer Mijn games en apps > Games.
  2. Schuif omlaag naar Game Pass en zoek de tegel State of Decay 2.
  3. Selecteer de tegel en kies Installeren.

Installeren op Windows 10:

1. Open de Microsoft Store-app en zoek naar 'State of Decay 2.´
  2. Selecteer Installeren op de pagina met productdetails.

Als je besluit je Game Pass-abonnement op te zeggen, zul je State of Decay 2 niet langer kunnen starten op je Xbox One- of Windows 10-apparaten. Je kunt de game op elk gewenst moment aanschaffen door de productgegevenspagina te openen en de optie Kopen te kiezen. Je hoeft de game niet te verwijderen of opnieuw te installeren als je deze koopt nadat je abonnement is beëindigd.

Ik heb State of Decay 2 Ultimate Edition gekocht. Hoe kan ik mijn aanvullende content downloaden?

Als je State of Decay 2 Ultimate Edition via de Microsoft Store hebt gekocht, ontvang je een verscheidenheid aan aanvullende content die je naast de game zelf moet downloaden. Om deze content te zoeken en downloaden, neem je de volgende stappen:

• State of Decay Year One Survival Edition – Je ontvangt binnen 7-10 dagen na de release van State of Decay 2 een downloadbare code (5x5) voor deze content. Om de code te vinden, controleer je je Xbox Live-berichten in de guide door de volgende stappen te volgen:
    1. Druk op de Xbox-knop  om de guide te openen en selecteer vervolgens > Communicatie > Berichten van Xbox Live.
    2. Zoek het bericht met je code en selecteer Code inwisselen.
  • Doomsday Pack – Om dit item te zoeken, controleer je het gedeelte Klaar om te installeren. Dit doe je als volgt:

1. Open Mijn games en apps > Games.
    2. Zoek State of Decay 2 en druk op de Menuknop .
    3. Selecteer Game en uitbreidingen beheren > Klaar om te installeren.
    4. Selecteer Doomsday Pack en selecteer vervolgens Installeren.
  • Independence Pack - Dit item is op een latere datum na de release beschikbaar. De releasedatum wordt nog bepaald.
  • Daybreak Pack - Dit item is op een latere datum na de release beschikbaar. De releasedatum is nader te bepalen.

Ik kreeg de melding dat ik mijn Windows-apparaat moet upgraden om State of Decay 2 te kunnen spelen. Welke versie heb ik nodig?

Als je State of Decay 2 wilt downloaden en installeren op Windows 10, heb je een apparaat nodig met versie 1703, build 15063.0 of hoger van het besturingssysteem.

Bovendien moet op het apparaat een 64-bits versie van Windows 10 worden uitgevoerd. Als je een 32-bits versie hebt, kun je State of Decay 2 niet spelen.

Zo kun je zien of je de juiste versie van Windows op je apparaat gebruikt:

1. Ga naar Start > Instellingen > Systeem > Info.
  2. Kijk bij Editie op welke versie en editie van Windows je pc draait. Controleer of dit minimaal 1703 is.
  3. Controleer bij Build van besturingssysteem of deze ten minste 15063.0 is.
  4. Controleer bij Type systeem of je de 32-bits of de 64-bits versie van Windows gebruikt.

Als je versie niet in de lijst staat, moet je een update uitvoeren voordat je de game kunt downloaden. Dat kan op verschillende manieren:

• Ga naar Start > Instellingen > Bijwerken en beveiliging > Windows Update. Controleer of er relevante updates beschikbaar zijn.

Opmerking Als je de upgrade naar Windows 10 minder dan 31 dagen geleden hebt uitgevoerd, krijg je de update van november niet meteen. Dat is om je de mogelijkheid te bieden terug te gaan naar je vorige versie van Windows als je dat wilt. Wanneer er 31 dagen zijn verstreken, zal de update van november automatisch worden gedownload.

• Raadpleeg de pagina Windows Update: Veelgestelde vragen als je je apparaat wilt bijwerken naar de meest recente update van Windows 10.

Als je versie K of KN van Windows 10 gebruikt, moet je misschien aanvullende software downloaden. Deze software is beschikbaar als gratis download. Ga hiervoor naar Media Feature Pack voor Windows 10 N en Windows 10 KN edities (November 2015).

Wat zijn de hardwarevereisten?

De hardwarevereisten voor State of Decay 2 op de Xbox verschillen van die in Windows 10. Ga naar de pagina met productgegevens voor elk platform voor het bepalen van de grootte van de game, de systeemvereisten (met name voor Windows 10-apparaten) en eventuele aanvullende informatie over de game.

Opmerking Omdat dit een Xbox Play Anywhere-titel is, kun je deze digitaal kopen op Xbox of in Windows 10, waarna je beide versies van de game bezit. De productgegevenspagina's voor beide platforms worden uitsluitend ter informatie geopend. Je hoeft de game niet tweemaal te kopen.

Xbox

Voor de installatievereisten voor Xbox ga je naar de productgegevenspagina voor State of Decay 2.

Zo bepaal je of er voldoende schijfruimte beschikbaar is op je Xbox om State of Decay 2 te installeren:

1. Druk op de Xbox-knop  van de controller om naar het dashboard te gaan en scrol naar rechts naar Mijn games en apps.
  2. Controleer de beschikbare schijfruimte die linksonder in het scherm wordt weergegeven. Als je onvoldoende ruimte hebt, moet je enkele bestaande games en apps verwijderen of een externe schijf aan de console toevoegen.

Als je een extern opslagapparaat bij de console gebruikt en de standaardinstallatielocatie wilt wijzigen:

1. Druk op de Xbox-knop  om de guide te openen.
  2. Selecteer Instellingen > Alle instellingen.
  3. Selecteer Systeem > Opslag.
  4. Onder Opslag beheren wordt de standaardopslaglocatie aangegeven met een driehoekje in de rechterbovenhoek.

Windows 10

Voor de systeemvereisten voor Windows 10 ga je naar de productgegevenspagina voor State of Decay 2. In het gedeelte 'Aanvullende informatie' wordt de geschatte downloadgrootte weergegeven om aan te geven hoe groot de game is.

Als je niet weet welke GPU (grafische processor) of hoeveel VRAM (videogeheugen) je hebt, kun je dat als volgt controleren:

1. Ga naar Start > Instellingen > Systeem.
  2. Schuif omlaag op het tabblad Beeldscherm en selecteer Geavanceerde beeldscherminstellingen.
  3. Schuif omlaag en selecteer Eigenschappen van beeldschermadapter. Bij Type adapter wordt de naam van de GPU weergegeven en bij Toegewezen geheugen wordt het VRAM weergegeven.

Zie Ontdekken of een game werkt op je apparaat met Windows 10 voor meer informatie over het controleren van je apparaat.

Bepalen hoeveel schijfruimte beschikbaar is op je Windows 10-apparaat en de locatie wijzigen waar de game wordt opgeslagen:

1. Ga naar Instellingen > Systeem > Opslag.
  2. De gebruikte schijfruimte voor elk station op het apparaat wordt weergegeven. Controleer of er voldoende ruimte beschikbaar is op de harddisk.

Zie Meer informatie over de opslagruimte van je pc voor meer informatie over hoe je een Windows 10-apparaat controleert.

Wat gebeurt er als ik State of Decay 2 download op een apparaat dat niet voldoet aan de hardwarevereisten?

We raden je aan eerst de apparaatspecificaties te controleren om te kijken of je apparaat voldoet aan de minimale vereisten.

Als je de game al hebt gedownload, kun je de grafische opties in de game-instellingen proberen aan te passen.

Hoe lang duurt het om State of Decay 2 te downloaden?

De downloadtijd hangt af van de snelheid van je internetverbinding. Gemiddeld duurt het ongeveer 4 uur om 40 GB te downloaden via een verbinding van 20 Mbps.

Volg de stappen in de sectie Wat zijn de hardwarevereisten? hierboven om de grootte van de game op Xbox en in Windows 10 te bepalen. Deze is afhankelijk van het apparaat waarop je de game installeert.

In de onderstaande tabel staan de geschatte downloadtijden op basis van de huidige downloadsnelheid.

Opmerking Deze informatie is enkel als richtlijn bedoeld en is geen werkelijke weergave van de downloadtijd. De bandbreedte wordt beperkt en de downloadtijd neemt toe tijdens activiteiten zoals streamen van content, spelen van games of streamen van games van je Xbox One naar een pc met Windows 10.

Huidige downloadsnelheid

Bestand van 30 GB

Bestand van 40 GB

Bestand van 50 GB

Bestand van 60 GB

Bestand van 70 GB

2 Mb/s

33,3 uur

44,4 uur

55,6 uur

66,7 uur

77,8 uur

5 Mb/s

13,3 uur

17,8 uur

22,2 uur

26,7 uur

31,1 uur

10 Mb/s

6,7 uur

8,9 uur

11,1 uur

13,3 uur

15,6 uur

20 Mb/s

3,3 uur

4,4 uur

5,6 uur

6,7 uur

7,8 uur

50 Mb/s

1,3 uur

1,8 uur

2,2 uur

2,7 uur

3,1 uur

100 Mb/s

0,7 uur

0,9 uur

1,1 uur

1,3 uur

1,6 uur

200 Mb/s

0,3 uur

0,4 uur

0,6 uur

0,7 uur

0,8 uur

Voorbeeld:

Als je een bestand van 20 GB installeert, dat voor 25 procent is gedownload (nog 15 GB resterend) en je verbindingssnelheid 10 MB/s is, dan zou het nog ongeveer 3,4 uur duren om de download te voltooien. (Hierbij wordt verondersteld dat de downloadsnelheid constant blijft.)

Terwijl je de game downloadt, mag je het downloaden niet onderbreken en de computer niet uitschakelen. Het pictogram van State of Decay 2 wordt weergegeven in het gedeelte Geïnstalleerde apps in het Startmenu op de Xbox en in Mijn bibliotheek op je Windows 10-apparaat.

Opmerking Je moet wellicht extra internetkosten betalen wanneer je de game downloadt.

Als je denkt dat de game langzaam wordt gedownload, ga je naar Problemen met traag downloaden van games of apps op Xbox One oplossen of Problemen met netwerkverbinding in Windows oplossen voor aanvullende stappen om het probleem op te lossen.

Hoe krijg ik de beste game-ervaring op Windows 10?

Als je speelt op Windows 10, controleer je in Systeeminformatie of je apparaat voldoet aan de hoogste systeemvereisten voor de game. Zie het gedeelte Wat zijn de hardwarevereisten hiervoor voor meer informatie.

Je kunt ook de game-modus inschakelen om de bronnen van je apparaat met prioriteit te reserveren voor de game: ga naar Game-modus gebruiken tijdens gaming op je pc voor meer informatie.

Wat voor accessoire heb ik nodig om State of Decay 2 op Windows 10 te besturen?

Je kunt een muis en toetsenbord of een gamecontroller (Xbox One- of Xbox 360-controller wordt aanbevolen) gebruiken. Als je een Xbox One-controller gebruikt, heb je een USB-kabel nodig om deze aan te sluiten op je apparaat of een Xbox draadloze adapter voor Windows.

Je kunt ook een Xbox One S- of Xbox Design Lab-controller met je apparaat verbinden via Bluetooth. Ga naar Xbox One draadloze controllers gebruiken op een pc voor meer informatie.

Andere USB-gamecontrollers die worden ondersteund door Windows werken mogelijk ook.

Ik heb vragen over of problemen met de game-ervaring in de game. Waar kan ik terecht voor hulp?

Als je ergens in de game vastzit, als je advies nodig hebt van andere spelers over wat je moet doen of als je anderen hints en tips wilt geven op basis van je eigen ervaring, kun je op verschillende locaties terecht.

• Voor hulp bij technische problemen met je platform of als je met andere Xbox-spelers wilt praten, ga je naar Xbox-forums.
  • Als je problemen hebt tijdens het spelen van de game of als je contact wilt opnemen met fans en experts van de game, ga je naar het forum State of Decay 2 van Undead Lab.

Hoe meld ik problemen bij het spelen van State of Decay 2?

Als je State of Decay 2 hebt gekocht of speelt via Game Pass, bezoek je State of Decay 2 voor meer hulp bij problemen tijdens het spelen van de game.

Opmerking De onderstaande stappen zijn alleen van toepassing als je deelneemt aan het Xbox Insiders- of het Windows Insiders-programma.

Als je deelneemt aan het Windows Insider-programma, of als je een apparaat hebt met een versie hoger dan 1710, kun je een aantal problemen ervaren bij het downloaden en installeren van State of Decay 2 op je apparaat. We raden je aan eventuele problemen tijdens het uitvoeren van een Insider-versie van Windows te rapporteren via de Feedback-hub. Dit doe je als volgt:

1. Selecteer het Windows-pictogram en voer "Feedback-hub" in.
  2. Als de app wordt geopend, selecteer je het pictogram Feedback aan de linkerkant.
  3. Klik op de knop Nieuwe feedback toevoegen.
  4. Selecteer de probleemknop en voer wat gegevens in de tekstvakken eronder in.
  5. Selecteer in de categorieselectievakken onderaan Preview-programma's voor het eerste vak en Windows Insider-fora en ondersteuning voor het tweede vak.
  6. Selecteer Verzenden om je feedback te sturen.

Als je deelneemt aan het Xbox Insider-programma en problemen ondervindt bij het spelen van State of Decay 2:

1. Wanneer het probleem zich voordoet, houd je de Xbox-knop  op de controller ingedrukt en selecteer je Een probleem melden.
  2. Controleer of het probleem al in de lijst staat. Als dat niet het geval is, selecteer je Nieuw probleem toevoegen.
  3. Selecteer de categorie Games en selecteer State of Decay 2.
  4. Voer een gedetailleerde beschrijving in van het probleem en selecteer of je een schermopname of video wilt meesturen van het probleem terwijl het zich voordoet.
  5. Als je klaar bent, selecteer je Klaar om je feedback te verzenden.

Opmerking Voor de Feedback-hub en de Xbox Insider-hub ontvang je mogelijk geen feedback van het team dat het probleem onderzoekt.

Als je niet aan een van deze programma´s deelneemt kun je de site State of Decay 2 Support bezoeken. Daar kun je handige artikelen lezen en eventuele problemen rapporteren aan het State of Decay 2-team.

Heb ik een Microsoft-account nodig om State of Decay 2 te kunnen spelen?

Ja, je hebt een Microsoft-account nodig om State of Decay 2 te kunnen spelen. Als je al games speelt op Xbox 360 of Xbox One, kun je de account die je voor die games gebruikt, ook gebruiken om in Windows 10 te spelen. Zie de pagina Veelgestelde vragen over Microsoft-account voor meer informatie.

Moet ik online zijn of verbonden zijn met het internet om State of Decay 2 te kunnen spelen?

Als je weet dat je langere tijd in een gebied zonder netwerkdekking zult zijn, bijvoorbeeld tijdens een langeafstandsvlucht of een zeiltocht, kun je je Windows 10-apparaat zo instellen dat je State of Decay 2 offline kunt spelen.

Raadpleeg Games offline spelen in Windows 10 met de Offline-modus voor meer informatie over het voorbereiden van je Windows 10-apparaat op offline spelen.

Als je offline speelt, zijn sommige functies, zoals de mogelijkheid om extra items te kopen in de Windows Store, niet beschikbaar. Ook klassementen zijn niet beschikbaar wanneer je offline bent.

Als je achievements verdient terwijl je offline speelt, worden deze met je account gesynchroniseerd als je je de volgende keer bij Xbox Live aanmeldt op je apparaat. De opgeslagen voortgang in de game wordt ook gesynchroniseerd wanneer je je aanmeldt bij Xbox Live.

Ook kun je niet gebruikmaken van de voordelen van Xbox Live wanneer je offline bent. Zie hieronder Waarom moet ik me aanmelden bij Xbox Live met een Microsoft-account? voor meer informatie.

Op hoeveel apparaten kan ik State of Decay 2 installeren?

Als je Xbox gebruikt, kun je State of Decay 2 installeren en offline spelen op je thuisconsole en installeren en spelen op de consoles van je vrienden als je je aanmeldt bij Xbox Live voordat je gaat spelen.

Als je Windows 10 gebruikt, kun je State of Decay 2 installeren en offline spelen op je hoofdapparaat (gewoonlijk het eerste apparaat waarop je de game installeert) en installeren op meerdere apparaten als je je aanmeldt bij Xbox Live voorda je gaat spelen.

Je kunt maar op één plaats tegelijk zijn aangemeld als je State of Decay 2 speelt of een andere titel die Xbox Play Anywhere ondersteunt.

Waarom moet ik me aanmelden bij Xbox Live met een Microsoft-account?

Wanneer je State of Decay 2 koppelt met de Xbox Live-service, krijg je de volgende voordelen terwijl je op je Windows 10-apparaat speelt.

Opmerking Je moet via de Xbox-app verbinding maken met Xbox Live om State of Decay 2 te starten. Zie het gedeelte Moet ik online zijn of verbonden zijn met het internet om te spelen? hierboven.

• In contact blijven met de Xbox Live-community, achievements zien, gameclips bekijken en nog veel meer.
  • Je opgeslagen games in de cloud opslaan en blijven spelen op een andere pc, te beginnen vanaf waar je gestopt bent.
  • Spelen met je Xbox draadloze controller in Windows 10 met behulp van de Xbox draadloze adapter.
  • Je kunt als volgt je meest memorabele momenten in de game opnemen, van commentaar voorzien en delen met de ingebouwde Game DVR:

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Veelgestelde vragen over State of Decay 2" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?