Problemen met Xbox Play Anywhere-games oplossen

Overzicht

Wanneer u een Xbox Play Anywhere-game koopt, kunt u het op zowel Xbox One als Windows 10 spelen. U hoeft het slechts eenmaal te kopen. Vervolgens is het beschikbaar voor installatie op elk Xbox One- of Windows 10-apparaat waarbij u zicht aanmeldt.

Ga naar http://xboxplayanywhere.com voor meer informatie over Xbox Play Anywhere, veelgestelde vragen en een volledige lijst van toekomstige en huidige ondersteunde titels.

Wat u moet weten

Hier zijn enkele oplossingen voor algemene problemen met Xbox Play Anywhere. Probeer deze oplossingen voordat u de onderstaande stappen voor probleemoplossing volgt:

• Controleer de status van de Xbox Live-service.

Als u hier waarschuwingen ziet, wacht dan totdat de service weer werkt en probeer het opnieuw:

Xbox Live-coreservices: actief en werkend
2017-11-20T05:12:09.7333078+00:00
  • Controleer of u een digitale versie van de game speelt. U kunt Xbox Play Anywhere niet gebruiken met een game-disc. U kunt de digitale versie kopen in de Microsoft Store op uw Xbox One, apparaat met Windows 10, xbox.com of microsoft.com. U kunt ook een code kopen bij een detailhandelaar en deze code inwisselen op uw console of apparaat.

Opmerking U kunt achievements blijven verdienen en uw voortgang in de game meenemen op een andere console wanneer u online verbinding maakt. Ga voor meer informatie naar Veelgestelde vragen over opgeslagen Xbox One-games in de cloud.

• Ga naar de pagina met productdetails over de game om te controleren of de game die u speelt compatibel is met spelen op andere platformen. Ga naar Cross play op Windows 10 en Xbox One voor meer tips voor probleemoplossing.
  • Controleer of er geen probleem is met uw kabelmodem of met uw internetserviceprovider (ISP). Kijk of andere games of apps naar behoren werken. Als dat niet zo is, probeer dan uw router opnieuw te starten. Ga naar Problemen met de netwerkverbinding oplossen in Windows 10 voor meer informatie om netwerkproblemen op te lossen.
  • Ga naar Ontdekken of een game werkt op uw apparaat met Windows 10 en volg de stappen op die pagina om te controleren of uw apparaat met Windows 10 voldoet aan de systeemvereisten voor hardware.

Ga verder met de volgende oplossingen als uw probleem met deze oplossingen niet is verholpen.

Ik heb problemen om met een vriend te spelen op een ander platform

Ik kan niet verder spelen in een game dat voor het laatst werd opgeslagen op een ander platform

Ik zie downloadable content op het ene platform, maar niet op het andere

Ik heb problemen om een Xbox Play Anywhere-games te spelen

Ik zie achievements op het ene platform, maar niet op het andere

Ik heb mijn game vooraf besteld op het ene platform, maar de game is niet beschikbaar op het andere

Ik kan mijn game downloaden op het ene platform, maar niet op het andere

Ik heb problemen om een code voor een Xbox Play Anywhere-game in te wisselen

Ik heb problemen om met een vriend te spelen op een ander platform

Volg deze stappen als u problemen hebt om met een vriend te spelen die een ander platform gebruikt:

1. Controleer of u niet streamt vanaf een ander apparaat. U kunt slechts naar één apparaat tegelijk streamen.
  2. Zorg dat u geen content downloadt of bekijkt op uw console of apparaat terwijl u online speelt; dit heeft invloed op uw prestaties. Dit geldt ook voor alle andere apparaten die uw netwerk delen.
  3. Vraag uw vriend dezelfde stappen voor probleemoplossing te volgen (inclusief de tips in het deel "Wat u moet weten" hierboven) om te zien of het probleem aan zijn/haar kant optreedt.

Ik kan niet verder spelen in een game dat voor het laatst werd opgeslagen op een ander platform

Volg deze stappen als u problemen hebt om verder te spelen in een game die u op een ander platform hebt opgeslagen:

1. Zorg dat u dezelfde Microsoft-account gebruikt om u aan te melden op beide platformen.
  2. Meld u weer aan in de game op het platform waarop de game voor het laatst werd opgeslagen (de game zal dan verdergaan waar u was gestopt).
  3. Sla de game opnieuw op op dat platform en probeer de game daarna op het andere platform te openen.

Opmerking Ga naar Veelgestelde vragen over opgeslagen Xbox One-games in de cloud voor extra probleemoplossing bij opgeslagen games.

Ik zie downloadable content op het ene platform, maar niet op het andere

Volg deze stappen als u downloadable content op het ene platform kunt zien, maar niet op het andere:

1. Controleer of u op beide apparaten met dezelfde Microsoft-account bent aangemeld.
  2. Controleer uw bestelgeschiedenis op https://account.microsoft.com/billing/orders om te zien of de aankoop is voltooid.

Ik heb problemen om een Xbox Play Anywhere-games te spelen

Volg deze stappen als u problemen hebt om een Xbox Play Anywhere-games te spelen:

1. Meld u aan met een andere Microsoft-account en kijk of hetzelfde probleem optreedt.
  2. Probeer de stuurprogramma's op uw apparaat met Windows 10 bij te werken, zoals de stuurprogramma's van de videokaart, audio en het netwerk. Ga hiervoor naar Hoe u updates voor software en stuurprogramma's kunt krijgen voor Windows 10 en volg de stappen op deze pagina.
  3. Voer Windows Update uit om te controleren of uw Windows 10-besturingssysteem bijgewerkt is. Ga hiervoor naar Instellingen > Update en beveiliging > Controleren op updates.
  4. Start het apparaat opnieuw.

Als u nog steeds problemen hebt, gaat u naar de gamecommunity voor discussies, bekende problemen en om vragen te stellen aan andere spelers van de game.

Ik zie achievements op het ene platform, maar niet op het andere

Volg deze stappen als u uw achievements op het ene platform kunt zien, maar niet op het andere:

1. Zorg ervoor dat u online verbonden bent.
  2. Zorg dat u bent aangemeld met uw Microsoft-account wanneer u de game speelt.

Ga naar Problemen met achievements en uitdagingen op Xbox One voor meer informatie als u nog steeds problemen hebt met achievements.

Ik heb mijn game vooraf besteld op het ene platform, maar de game is niet beschikbaar op het andere

Volg deze stappen als u een game vooraf hebt besteld op het ene platform, maar de game niet beschikbaar is op het andere:

1. Controleer of u op beide apparaten met dezelfde Microsoft-account bent aangemeld.
  2. Controleer uw bestelgeschiedenis op https://account.microsoft.com/billing/orders om te zien of de aankoop is voltooid.

Ik kan mijn game downloaden op het ene platform, maar niet op het andere

Volg deze stappen als u uw game op het ene platform kunt downloaden, maar niet op het andere:

1. Controleer of er voldoende vrije schijfruimte beschikbaar is. Dit doet u als volgt:
    1. Ga naar Instellingen > Systeem > Opslag.
    2. De gebruikte schijfruimte voor elk station op het apparaat wordt weergegeven. Controleer of er voldoende ruimte beschikbaar is op de harddisk.

Opmerking Zie Meer informatie over de opslagruimte van uw pc voor meer informatie over hoe u de opslagruimte op uw apparaat met Windows 10 kunt controleren.

2. Start het apparaat opnieuw.

Ik heb problemen om een code voor een Xbox Play Anywhere-game in te wisselen

Ga naar Een Xbox-prepaidcode inwisselen voor de stappen om een code in te wisselen en wat u kunt doen als u problemen hebt om een gamecode in te wisselen.

Volgende stappen

Als uw probleem met geen enkele van deze oplossingen kan worden opgelost, gaat u naar de Xbox-community om te weten te komen of andere spelers hetzelfde probleem hebben.

Verwante problemen