Veelgestelde vragen over het kopen van digitale games op Xbox One

Op deze pagina staan antwoorden op veelgestelde vragen over de aankoop van digitale edities van games voor de Xbox One-console.

Digitale games kopen

Kan ik een digitale versie van elke Xbox One-game kopen?

Alle Xbox One-games hebben een digitale versie, tenzij er fysieke randapparatuur nodig is (bijvoorbeeld het 'portal'-apparaat in Skylanders SWAP Force).

Kan ik bonussen bij vooruitbestelling of beperkte oplagen mislopen als ik een digitale editie van Xbox One-games bestel?

Dat hangt af van de game. Sommige games, zoals Call of Duty: Ghosts, bevatten extra bonussen bij digitale content die niet worden geleverd bij de editie van de game op een game-disc. Andere titels, zoals Dead Rising 3, bieden de eerste twee weken bonussen wanneer u de digitale versie vooraf bestelt. Dit soort bonussen komt steeds vaker voor, maar we kunnen dergelijke bonussen niet in elke situatie garanderen.

Kan ik de digitale versie opnieuw downloaden als er iets mis gaat of als ik een nieuwe console heb?

Ja, nadat u een licentie voor de digitale versie hebt gekocht en deze hebt gedownload, kunt u de game opnieuw downloaden. Zie Gebruiksregels Xbox Live voor meer informatie.

Hoeveel digitale games kan ik opslaan op de harddisk van mijn Xbox One-console?

Dat hangt af van de bestandsgrootte van elke game. U kunt steeds gamecontent verwijderen van uw harddisk om ruimte te maken voor nieuwe titels. Alles wat u hebt gekocht en sindsdien hebt verwijderd van uw harddisk, kan op elk moment opnieuw worden gedownload.

Wordt mijn voortgang opgeslagen als ik de digitale versie ooit opnieuw moet downloaden?

Zo lang u uw opgeslagen gamebestand hebt (op harddisk of in de cloud), wordt uw voortgang opgeslagen en is deze beschikbaar als u de digitale game opnieuw downloadt.

Zijn de digitale en fysieke versies van een game gelijk wat betreft graphics, kwaliteit, snelheid en prestaties?

Ja, digitale en fysieke versies zijn identiek op deze vlakken.

Kan ik een digitale game meenemen om te spelen bij een vriend, zoals dat kan bij een fysieke disc?

Ja, u kunt uw volledige digitale gamebibliotheek overal waar u zich aanmeldt spelen (ook op andere locaties dan uw eigen console).

Kan ik onmiddellijk wisselen tussen digitale versies van Xbox One-games?

Ja. Zo werkt het op de Xbox One-console:

• Fysiek (op disc)
    • U moet de game installeren en spelen vanaf de harddisk.
    • De disc moet steeds in het disc-station zitten als u de game wilt spelen.
  • Digitaal
    • U moet de game installeren en spelen vanaf de harddisk.
    • Er is geen disc, u kunt dus makkelijk wisselen tussen games.

Wat als ik de fout 'You’ve reached the limit of how much you can spend in the Microsoft Store today' te zien krijg?

Als u deze fout te zien krijgt, moet u uw factuurgegevens wellicht toevoegen of updaten. Dat gaat als volgt:

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen.
    2. Selecteer Instellingen.
    3. Selecteer Alle instellingen.
    4. Selecteer Betaling en facturering onder Account.
    5. Selecteer het type betaling dat u wilt toevoegen, of selecteer Factuuradres wijzigen.
    6. Voer uw factuurgegevens in of werk deze gegevens bij.

Ik heb problemen met een digitale game die ik zojuist heb gekocht. Wat moet ik doen?

Zie Problemen met trage game- of appdownloads op Xbox One oplossen als u problemen hebt om uw game te downloaden.

Ga naar de pagina Problemen met Xbox One-games oplossen en zoek uw game als u problemen hebt met het spelen van een game. Op de pagina van de game vindt u informatie om problemen op te lossen.

Kunnen leden van mijn gezin samen met mij dezelfde game spelen op afzonderlijke Xbox One-consoles of moet ik meerdere games kopen?

Op elke Xbox One-console moet een digitaal of fysiek exemplaar van een game staan. Als u thuis andere Xbox One-consoles hebt en andere personen samen met u dezelfde game willen spelen op die andere consoles, dan moet er een exemplaar van de game op elke console staan.

Bovendien moet elke persoon een Xbox-account hebben (hun eigen account of een gastaccount), waarmee ze online kunnen spelen in een multiplayeromgeving, om de game op verschillende consoles tegelijk te kunnen spelen.

Kan ik een terugbetaling krijgen voor een digitale game?

Nee. U kunt een digitale game niet terugsturen en u kunt geen terugbetaling of tegoed ontvangen.