Problemen met detectie van externe opslag op Xbox One oplossen

In dit artikel worden de systeemvereisten van de Xbox One voor externe opslagapparaten beschreven en wat u kunt doen als uw console een aangesloten extern station niet detecteert.

Belangrijk Zorg dat er geen belangrijke informatie is opgeslagen op uw harddisk voordat u deze instelt bij uw Xbox One. De Xbox One formatteert uw harddisk opnieuw.

Vereisten

Als u uw games en apps van Xbox One wilt opslaan op een een extern opslagstation, moet dit aan de volgende vereisten voldoen:

• Maakt gebruik van een USB 3.0-verbinding. Als u een USB-hub gebruikt, moet de hub ook USB 3.0 of hoger zijn.
  • Heeft minstens 256 GB opslagcapaciteit.
  • Heeft een partitie. Meestal hebben stations een vooraf geformatteerde partitie. Raadpleeg de instructies van de fabrikant voor meer informatie over partitioneren van een externe harde schijf.
  • Niet meer dan drie opslagapparaten zijn tegelijk aangesloten op de console.

Apparaten die niet aan deze vereisten voldoen, worden behandeld als mediaopslag voor bijvoorbeeld muziek of video's. Meer informatie hierover vindt u op Opslag op Xbox One beheren.

Uw externe opslag detecteren

Controleer eerst of uw console het opslagapparaat detecteert:

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen.
  2. Selecteer Systeem > Instellingen > Systeem > Opslag.
  3. Als uw opslagapparaat in de lijst staat, heeft uw console het gedetecteerd.

Wat u kunt doen als uw console een extern opslagstation niet detecteert

Oplossing 1: Zorg dat u alle recente updates op Xbox One hebt geïnstalleerd

Mogelijk waren er recente updates voor Xbox One en moet u uw systeem handmatig bijwerken, zodat het uw externe opslag kan detecteren. Ga als volgt te werk om het systeem bij te werken:

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen en selecteer Systeem > Instellingen > Systeem > Updates.
  2. Als u Update beschikbaar ziet, is er een update die u moet installeren.
  3. Wanneer u klaar bent met installatie van de update, gaat u terug naar Instellingen en selecteert u Systeem > Opslag. Controleer of uw apparaat nu in de lijst wordt vermeld.

Als uw opslagapparaat nog steeds niet wordt weergegeven of als er geen updates zijn die u moet installeren, probeert u de volgende oplossing.

Oplossing 2: Pas het energiebeheer aan voor opslag als u in de Stand-by-modus zit

Controleer de instellingen voor energiebeheer. Als u in de modus Stand-by werkt:

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen.
  2. Selecteer Systeem > Instellingen > Aan/uit en opstarten > Energiemodus en opstarten.
  3. Controleer of Energiemodus is ingesteld op Stand-by.
  4. Schakel de optie Als Xbox uit staat, opslag uitschakelen uit.
  5. Start de Xbox opnieuw op, ga naar Instellingen en selecteer Systeem > Opslag. Kijk of uw apparaat nu wordt vermeld in de lijst.

Oplossing 3: Wat u verder nog kunt proberen

Als uw Xbox One nog steeds niet uw externe opslagapparaat detecteert:

1. Verwijder het opslagapparaat en sluit het weer aan.
  2. Sluit het USB-apparaat aan op een andere USB-poort op de console.
  3. Schakel de console uit en weer in:
    1. Houd de aan/uit-knop aan de voorzijde van de console ongeveer 10 seconden ingedrukt.
    2. Zet de console weer aan en controleer of het externe station wordt gedetecteerd.

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Problemen met detectie van externe opslag op Xbox One oplossen" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?