Problemen met gamestreaming via de Xbox-app in Windows 10 oplossen

Opmerking Voordat u begint met het oplossen van de volgende problemen, moet u eerst controleren of u de nieuwste versie hebt van de Xbox-app in Windows 10.

Gebruikers in de Europese Unie en Korea met Windows 10 N of Windows 10 KN die dit onderdeel willen gebruiken moeten ook het Media Feature Pack voor N- en KN-versies van Windows 10 installeren.

Oplossingen

Mijn Xbox One is niet zichtbaar in de Xbox-app in Windows 10

Zorg dat uw Xbox One aanstaat en verbonden is met hetzelfde subnetwerk als uw pc met Windows 10. Als uw Xbox is ingeschakeld en met hetzelfde netwerk is verbonden, moet u wellicht het IP-adres van de Xbox One opgeven. Om het IP-adres van de Xbox One te vinden, gaat u naar Instellingen, selecteer vervolgens Netwerk > Netwerkinstellingen en daarna Geavanceerde instellingen.

Open de Xbox-app op de pc. Kies Verbinding in het navigatievenster, voer het IP-adres van de Xbox One in in het vak Staat Xbox One niet in de lijst? Voer het IP-adres van uw console in en selecteer vervolgens Verbinding maken.

Het tekstvak 'Staat Xbox One niet in de lijst? Voer het IP-adres van je console in' is gemarkeerd op het scherm 'Verbinding maken met je Xbox One'. Er is een IP-adres ingevoerd in het vak.

Als dat niet werkt, zit uw Xbox One waarschijnlijk niet op hetzelfde subnetwerk als uw pc met Windows 10. Controleer of beide apparaten op hetzelfde netwerk zitten.

Belangrijk Zorg dat u een andere SSID (naam netwerk) gebruikt voor uw netwerk van 2,4 GHz en uw netwerk van 5 GHz.

Sommige draadloze routers gebruiken standaard een enkele naam (SSID) voor het netwerk van 2,4 GHz en dat van 5 GHz, terwijl andere standaard twee verschillende namen gebruiken waarmee u de frequentieband kunt identificeren. Als uw router dezelfde netwerknaam voor beide netwerken gebruikt, kunt u de router configureren om elk netwerk een andere naam toe te wijzen. Door verschillende namen te creëren voor elk netwerk kunt u de pc en de Xbox One expliciet configureren om een specifiek netwerk en frequentieband te gebruiken.

Probeer ten slotte zowel uw pc als uw Xbox One-console opnieuw op te starten. Soms kan dat verbindingsproblemen oplossen.

Ik kan via mijn Xbox-app in Windows 10 geen verbinding maken met mijn Xbox One

Controleer of uw Xbox One-console verbindingen met Xbox apps toestaat. Om dit op de console te vinden, gaat u naar Instellingen, selecteert u vervolgens Voorkeuren > Xbox-app-connectiviteit en selecteert u daarna Verbindingen vanaf elk apparaat toestaan.

Op het scherm Voorkeuren is de optie 'Vanaf elk SmartGlass-apparaat' geselecteerd onder 'SMARTGLASS-VERBINDINGEN'.

Als u nog steeds geen verbinding kunt maken, probeer dan uw pc met Windows 10 en uw Xbox One-console opnieuw op te starten.

Ik kan streamen van games niet starten vanaf mijn pc met Windows 10

Controleer of uw Xbox One-console het streamen van games toestaat. Om dit op de console te vinden, gaat u naar Instellingen, selecteert u vervolgens Voorkeuren > Xbox-app-connectiviteit en selecteert u daarna Game-streaming naar andere apparaten toestaan.

Op het scherm Voorkeuren is het selectievakje bij de optie 'Game-streaming naar andere apparaten toestaan (bèta)' ingeschakeld onder 'SYSTEEM EN APP'.

Ik krijg het foutbericht 'Meld je aan op je console met dit account om door te gaan'

U moet met dezelfde gamertag zijn aangemeld bij de Xbox-app als de gamertag waarmee u bent aangemeld bij de Xbox One-console. Uw profiel moet op de Xbox One-console staan. Probeer u direct op de console aan te melden. (Gewoonlijk wordt uw profiel automatisch aangemeld wanneer u verbinding maakt met de console.)

Ik heb problemen met aanmelden bij de Xbox-app in Windows 10

Als u problemen bij het aanmelden ondervindt, raadpleegt u Problemen met aanmelden bij de Xbox-app oplossen.

Tijdens gamestreaming heb ik te veel vertraging of latentie en hapert mijn audio/video veelvuldig

De draadloze netwerkkwaliteit is van invloed op uw ervaring met het streamen van games. Probeer deze oplossingen in de aangegeven volgorde:

1. Maak indien mogelijk verbinding tussen uw Xbox One-console en uw pc via een bekabelde Ethernet-verbinding.
  2. Als een bekabelde verbinding niet mogelijk is, probeert u het kwaliteitsniveau te verlagen. Zie Games streamen met de Xbox-app op Windows 10 voor informatie over het wijzigen van uw kwaliteit.
  3. Zie Prestaties bij streamen van games via de Xbox-app voor Windows 10 verbeteren als u wilt proberen uw ervaring met het streamen van games te verbeteren.
  4. Probeer tot slot de optie Streamen testen voor meer suggesties voor uw specifieke netwerkconfiguratie:
    • Selecteer Verbinding, selecteer uw Xbox One-console en selecteer Streamen testen. De Xbox-app zal de verbinding voor streaming testen en de resultaten rapporteren.
De optie 'Streaming testen' is benadrukt op het scherm 'Verbinding maken met je Xbox One'.

Ik kan geen tv of andere beveiligde videocontent kijken

Sommige content, zoals beveiligde video of met HDMI beveiligde video, kan niet naar uw pc worden gestreamd. U kunt deze content echter wel bekijken op uw console.

Ik kan een game niet spelen waarvoor Kinect nodig is

Helaas kunt u geen games streamen waarvoor Kinect nodig is, zelfs als u de Kinect voor pc met Windows hebt. U kunt deze games wel nog steeds spelen op uw console.

Mijn Flight Stick/racestuur/Arcade Controller/game-accessoire werkt niet

Op dit moment ondersteunen we geen andere controllers dan de officiële Xbox One- en Xbox 360-controllers.

De gamebalk verschijnt steeds wanneer ik op de Xbox-knop op mijn controller druk

U kunt in Windows-instellingen voorkomen dat de gamebalk wordt geopend zodra op de Xbox-knop wordt gedrukt. Druk op de Startknop, selecteer Instellingen > Gamen > Gamebalk en schakel vervolgens het selectievakje Open de Gamebalk met deze knop op een controller:  in.

Op het scherm 'Instellingen voor gamebalk' staat een vinkje naast de optie 'Open de gamebalk met de Xbox Guide-knop op een controller' en is dit benadrukt.

Ik kan geen Game DVR opnemen op mijn Xbox One of niet uitzenden naar Twitch tijdens het streamen van een game

Het gebruik van de console om uit te zenden naar Twitch of Game DVR op te nemen tijdens het streamen van een game wordt niet ondersteund.

Mijn controller werkt niet meer

Probeer het streamen van een game te stoppen, en daarna de controller los te koppelen en weer aan te sluiten.

Als dat nog steeds niet werkt, controleer dan in uw Taakbeheer of Windows detecteert dat uw controller is aangesloten.

Mijn controller werkt niet meteen nadat ik streamen van een game heb gestart of op de console meteen nadat ik streamen van een game heb gestopt

Bij sommige games werkt het omschakelen van de controller tussen de pc met Windows 10 en de Xbox One-console niet. Als dat zo is, probeer de game dan opnieuw te starten om het probleem op te lossen.

Mijn audio werkt niet bij gamechat

Controleer of uw audioapparaat correct is ingesteld op uw pc, zowel wat invoer (microfoon) als uitvoer (luidsprekers) betreft. Selecteer onder Configuratiescherm de optie Geluid. U vindt deze instellingen op de tabbladen Afspelen en Opname.

Zie Problemen met audio of video in games in Windows 10 oplossen als u problemen hebt om geluid te horen of video te zien.

Video is donkerder/lichter dan op mijn tv-scherm

Computer- en tv-schermen kunnen video's met andere helderheidsniveaus weergegeven. Vaak bieden games de instelling 'Helderheid' of 'Gamma', waarmee u de helderheid van de game kunt aanpassen. Voor het beeldscherm van uw pc kan een andere instelling nodig zijn dan voor uw tv-toestel.

Audio en video lopen vaak vast (om de 30 seconden, 45 seconden of minuut)

Als u een slechte netwerkverbinding of een ouder stuurprogramma voor de draadloze netwerkkaart hebt, kan dit scans van draadloze netwerk op de achtergrond uitvoeren. Sommige, maar niet alle, draadloze kaarten kunnen worden gevraagd minder vaak te scannen.

Voor Wi-Fi-apparaten van Intel:

1. Klik met de rechtermuisknop op het Start-pictogram.
  2. Selecteer Apparaatbeheer.
  3. Vouw Netwerkadapters uit.
  4. Klik met de rechtermuisknop op Intel <naam van draadloze kaart>.
  5. Selecteer Eigenschappen in het menu.
  6. Selecteer het tabblad Geavanceerd.
  7. Selecteer Sterkte van roaming (zwerven) in de lijst met Eigenschappen.
  8. Wijzig de waarde in 1. Laagste in de vervolgkeuzelijst.

Zo staat het stuurprogramma van Intel in de laagste scanmodus.

Voor Wi-Fi-apparaten van Qualcomm (Atheros):

1. Klik met de rechtermuisknop op het Start-pictogram.
  2. Selecteer Apparaatbeheer.
  3. Vouw Netwerkadapters uit.
  4. Klik met de rechtermuisknop op Wi-Fi-adapter.
  5. Selecteer Eigenschappen in het menu.
  6. Selecteer het tabblad Geavanceerd.
  7. Verander Geldig interval voor scannen in 120. (Standaard is 60.)

Zo neemt het interval voor roaming voor het Wi-Fi-stuurprogramma toe tot 120 seconden.

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Problemen met gamestreaming via de Xbox-app in Windows 10 oplossen" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?