U hebt problemen met het geven van ouderlijke toestemming bij het aanmaken van een kinderaccount op Xbox

Oplossingen

Oplossing 1: Controleer uw persoonlijke gegevens

Als u om een creditcard voor het valideren van uw toestemming wordt gevraagd en u niet in de Verenigde Staten of de Europese Unie woont, betekent dit dat het veld Land voor Microsoft-account van uw kind leeg of onjuist is.

Controleer de persoonlijke gegevens voor het kind

1. Meld u aan bij het Microsoft-account van het kind.
  2. Selecteer Uw gegevens en controleer of de volgende gegevens juist zijn:
    1. Geboortedatum
    2. Land/regio
  3. Als u iets hebt gewijzigd, selecteert u Opslaan.
  4. Selecteer Gezin en controleer of uw account daar wordt weergegeven.

Controleer de persoonlijke gegevens van de ouder

1. Meld u aan met het Microsoft-account van de ouder voor het gezin waartoe uw kind behoort.
  2. Selecteer Uw gegevens en controleer of de volgende gegevens juist zijn:
    1. Geboortedatum
    2. Land/regio
  3. Als u iets hebt gewijzigd, selecteert u Opslaan en meldt u zich vervolgens af.

Oplossing 2: Geef toestemming op een Xbox-console in plaats van Xbox.com

Als het Microsoft-account van de ouder gebruikmaakt van verificatie in twee stappen, of als u onlangs beveiligingsbewijzen hebt bijgewerkt voor het Microsoft-account van de ouder (waarna er een 30 wachttijd van 30 dagen geldt voor verdere wijzigingen), waardoor wordt voorkomen dat u ouderlijke toestemming geeft op Xbox.com.

U kunt echter nog steeds toestemming geven op Xbox-consoles. Meld u aan bij de kinderaccount van de Xbox One of Xbox 360 en volg de instructies voor het verlenen van toestemming.

U kunt ook, als u geen Xbox bij de hand hebt, toestemming geven op Xbox.com door tijdelijk van verificatie in twee stappen uit te schakelen. Wanneer u klaar bent, moet u verificatie in twee stappen weer inschakelen. Raadpleeg Verificatie in twee stappen uitschakelen.

Oplossing 3: Stuur ons een bewijs van uw leeftijd

Als u geen creditcard hebt, gaat u naar Leeftijdverificatie en ouderlijke toestemming en raadpleegt u sectie 2, 'Stuur ons een bewijs van uw leeftijd'.

Als geen van deze oplossingen werkt, neemt u contact op met Xbox Support.

Meer informatie over kinderaccounts op Xbox

• Blader door artikelen over beveiliging en onlineveiligheid voor uw Xbox One-gezin.
  • Blader door artikelen over beveiliging en ouderlijk toezicht voor Xbox 360.