Je Xbox-gamertag wijzigen

Je kunt je Xbox-gamertag gemakkelijk wijzigen. Als je de gamertag wilt wijzigen die voor je is gemaakt toen je je de eerste keer aanmeldde bij Xbox (je hebt de gamertag dus niet zelf gekozen), kun je de gamertag een keer gratis wijzigen. Daarna kosten alle wijzigingen van de Xbox-gamertag extra.

Als je je eigen gamertag hebt aangemaakt bij registratie en deze later wilt wijzigen, wordt dit in rekening gebracht (tarief varieert per regio en valuta).

Opmerking Microsoft kan op elk gewenst moment een gamertag als schadelijk of ongepast beoordelen (zelfs als het maken hiervan wordt toegestaan in het hulpprogramma Gamertag wijzigen) en wij kunnen die gamertag zonder waarschuwing wijzigen. Voor meer informatie over de reden waarom wij gamertags verwijderen, raadpleegt u Gamertag en echte naam op de veiligheidswebsite van de Xbox.

Oplossingen

Je gamertag online wijzigen

Dat doe je als volgt:

1. Meld je aan op account.xbox.com met het e-mailadres en wachtwoord van de Microsoft-account die is gekoppeld aan je gamertag.
  2. Voer je eigen gamertag in of selecteer een van de voorgestelde gamertags:
    • Als je je eigen gamertag aanmaakt, typ je de nieuwe gamertag in en selecteer je Beschikbaarheid controleren. Als het bericht verschijnt dat de gamertag al in gebruik is, moet je een andere gamertag maken.
    • Als je een door Xbox voorgestelde gamertag wilt gebruiken maar geen suggesties ziet die je bevallen, selecteer je Vernieuwen om meer suggesties voor gamertags te bekijken.
  3. Wanneer je een beschikbare gamertag vindt, selecteer je Claimen.
    Opmerking Als je de gamertag wijzigt die we voor jou hebben gemaakt bij het aanmelden (je hebt dus niet zelf gekozen), wordt er niets in rekening gebracht. Voor alle andere wijzigingen van de gamertag wordt een bedrag in rekening gebracht (kosten variëren per regio en valuta).

Uw gamertag op Xbox One wijzigen

Opmerking Xbox One is wellicht niet in alle regio's beschikbaar.

1. Druk op de Xbox-knop  om de guide te openen.
  2. Selecteer je gamerafbeelding in de linkerbovenhoek en druk vervolgens op de A-knop op de controller.
  3. Selecteer Mijn profiel > Profiel aanpassen en selecteer vervolgens je huidige gamertag.
  4. Onder Nieuwe gamertag kiezen maak je een eigen gamertag of selecteer je een van de voorgestelde gamertags:
    • Als je je eigen wilt maken, typ je de nieuwe gamertag en druk je vervolgens op de A-knop  op je controller. Als het bericht “Die naam is niet beschikbaar. Probeer een andere" verschijnt, is de gamertag niet beschikbaar en moet je een andere aanmaken.
    • Als je een door Xbox voorgestelde gamertag wilt gebruiken maar geen suggesties ziet die je bevallen, selecteer je Meer suggesties om meer suggesties voor gamertags te bekijken.
  5. Bevestig dat je je gamertag wilt wijzigen.

Nadat je je nieuwe gamertag hebt bevestigd, wordt de wijziging overal op Xbox doorgevoerd en als er extra kosten zijn, worden deze in rekening gebracht via de betalingsoptie die aan je Microsoft-account is gekoppeld. U hoeft uw vrienden niet te vertellen dat u uw gamertag hebt gewijzigd: hun vriendenlijsten worden automatisch bijgewerkt.

Uw gamertag op Xbox 360 wijzigen

Dat gaat als volgt:

1. Ga op de Xbox 360-console naar sociaal en selecteer Aan- of afmelden.
  2. Selecteer uw profiel om u aan te melden.
  3. Ga naar rechts naar Instellingen en selecteer Profiel.
  4. Selecteer Profiel bewerken.
  5. Selecteer Gamertag.
  6. Selecteer Nieuwe gamertag invoeren.
  7. Voer een nieuwe gamertag in (max. 15 tekens lang) en selecteer Gereed.
    Als de ingevoerde gamertag al in gebruik is, wordt u gevraagd een andere gamertag te proberen.
  8. Nadat u een nieuwe gamertag hebt ingevoerd of gekozen, selecteert u Ja, deze gamertag gebruiken.

Nadat u uw nieuwe gamertag hebt bevestigd, wordt de wijziging overal op Xbox weerspiegeld en als er extra kosten zijn, worden deze aangerekend via de betalingsoptie die aan uw Microsoft-account is gekoppeld. U hoeft uw vrienden niet te vertellen dat u uw gamertag hebt gewijzigd: hun vriendenlijsten worden automatisch bijgewerkt.

Je gamertag wijzigen in de Xbox Console Companion-app in Windows 10

Als je de gamertag wilt wijzigen die voor je is gemaakt bij het aanmelden (je hebt de gamertag dus niet zelf gekozen), kun je de gamertag een keer gratis wijzigen in de Xbox Console Companion-app in Windows 10.. Dat doe je als volgt.

Opmerking Als je je gamertag al eerder hebt gewijzigd, ga je naar account.xbox.com om deze opnieuw te wijzigen. Ga voor de stappen die je moet uitvoeren, naar de sectie Je gamertag online wijzigen van deze pagina.

1. Meld je aan bij de Xbox Console Companion-app op Windows 10 met het e-mailadres en wachtwoord van de Microsoft-account die is gekoppeld aan je gamertag.
  2. Selecteer je gamerafbeelding in de linkerbovenhoek van het startscherm van de app.
  3. Selecteer onder je profielnaam Profiel aanpassen > Gamertag wijzigen.
  4. Voer je gewenste gamertag in en selecteer vervolgens Beschikbaarheid controleren.
  5. Wanneer u een beschikbare gamertag vindt, selecteert u Claimen.

Nadat u uw nieuwe gamertag hebt bevestigd, wordt de wijziging automatisch overal op Xbox overgenomen. U hoeft uw vrienden niet te vertellen dat u uw gamertag hebt gewijzigd: hun vriendenlijsten worden automatisch bijgewerkt.

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Je Xbox-gamertag wijzigen" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?