Persoonlijke gegevens verwijderen die zijn gekoppeld aan uw Xbox-profiel en Microsoft-account

Je Xbox-profiel is gekoppeld aan een Microsoft-account. Dit is een vereiste om content en services van Xbox Live te kunnen gebruiken. Hier lees je hoe je persoonlijke gegevens kunt verwijderen die zijn gekoppeld aan zowel je Xbox-profiel als je Microsoft-account.

Opmerking Als je je Xbox-profiel wilt verwijderen en afstand wilt doen van je gamertag, moet je je Microsoft-account sluiten. Je kunt je account niet sluiten en je Xbox-profiel of gamertag behouden. Zie Uw Microsoft-account sluiten voor instructies en gerelateerde overwegingen.

Je persoonlijke gegevens verwijderen

Doe het volgende als je de informatie wilt verwijderen die aan je Xbox-profiel en Microsoft-account is gekoppeld, maar je gamertag en Microsoft-account wilt behouden.

• Je vrienden verwijderen:
    1. Meld je in een webbrowser aan op de pagina Xbox-vrienden.
    2. Selecteer de vriend die je wilt verwijderen.
    3. Selecteer Vriend verwijderen.
    4. Herhaal dit voor alle vrienden die je wilt verwijderen.

Je kunt ook vrienden verwijderen via de vriendenlijst op de Xbox.

• Je profielgegevens wissen:
    1. Meld je aan bij je Xbox-profiel.
    2. Selecteer Aanpassen.
    3. Verwijder de informatie in de aangepaste velden en selecteer Opslaan.
  • De naam van je Microsoft-account wijzigen:
    1. Meld je aan bij je Microsoft-account.
    2. Selecteer Jouw gegevens.
    3. Selecteer Naam bewerken als je de naam in je account wilt wijzigen.
  • De contactgegevens voor facturering en verzending wijzigen:
    1. Meld je aan bij je Microsoft-account.
    2. Selecteer onder Betaling en facturering de optie Adresboek.
    3. Selecteer Bewerken als je je adres voor facturering en verzending wilt bijwerken.
    4. Breng de wijzigingen aan en selecteer Opslaan.
  • Je betalingsopties verwijderen:
    1. Meld je aan bij je Microsoft-account.
    2. Selecteer onder Betaling en facturering de optie Betalingsopties.
    3. Selecteer Verwijderen naast de betalingsoptie die je uit je account wilt verwijderen.
  • Je voorkeuren voor contactgegevens instellen:
    1. Meld je aan bij je Microsoft-account.
    2. Selecteer Jouw gegevens.
    3. Selecteer Contactgegevens.
    4. Selecteer Dit e-mailadres beheren als je contactgegevens wilt toevoegen, verwijderen of bijwerken.

Zie Account beheren voor meer informatie over het beheren van je Xbox-profiel en aspecten van je Microsoft-account.

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Persoonlijke gegevens verwijderen die zijn gekoppeld aan uw Xbox-profiel en Microsoft-account" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?