Je Microsoft-account bijwerken als je verhuist naar een ander land of een andere regio

Als je naar een nieuw land of nieuwe regio verhuist en je Xbox wilt meenemen, kun je hier lezen wat je moet doen om ervoor te zorgen dat je je Xbox-console in je nieuwe landinstelling kunt gebruiken.

Opmerking Als je deze stappen probeert te gebruiken om fouten met neerwaartse compatibiliteit van de accountregio op te lossen, worden deze problemen niet opgelost als je de accountregio verandert. Deze stappen zijn alleen van toepassing als je verhuist en je landinstelling moet wijzigen. Meer informatie vind je hier.

Op deze pagina

Wanneer je je Xbox-land/-regio moet wijzigen

Je moet je regio wijzigen als:

• Je bent verhuisd naar een ander land.
  • Je je al in een regio bevindt die verschilt van de regio die is ingesteld voor je account en/of-console. (Als je je tijdelijk elders bevindt, zoals bij militaire stationeringen, hoef je je regio niet te wijzigen.)

Wat je moet weten voordat je je land/regio verandert

Als je je land/regio voor je Microsoft-account verandert, kan dit van invloed zijn op je services en abonnementen. Je moet het volgende weten over het wijzigen van je land/regio:

• Gegevens in je Xbox-profiel

Je gamertag, ontgrendelde achievements en de rest van de gegevens in je Xbox-profiel verhuizen met je mee.

• Het geld in je Microsoft-account

Het geld in je Microsoft-account verhuist niet met je mee. Zorg dat je het geld in je account uitgeeft voordat je je accountlocatie wijzigt. We kunnen geen geld overmaken tussen regio's.

• Je Xbox Live Gold- of Xbox Game Pass-abonnement

Als er tijd resteert in je Xbox Live Gold- of Xbox Game Pass-abonnement, verhuist deze samen met je account mee naar je nieuwe land/regio.

Als geen Xbox Live Gold- en Xbox Game Pass-abonnementen beschikbaar zijn in je nieuwe land/regio, blijft je huidige abonnement actief, maar werkt dit wellicht niet meer. Meer informatie over landen waar abonnementen beschikbaar zijn.

Als blijkt dat je abonnement niet langer werkt, annuleer je het om de facturering stop te zetten. Als je je abonnement wilt annuleren, raadpleeg je Je Xbox-abonnement annuleren.

• Er zijn mogelijk geen andere abonnementen beschikbaar in je nieuwe land/regio.

Als je andere abonnementen hebt (zoals online rollenspellen die een abonnement van derden vereisen), blijven deze actief in je nieuwe land/regio, maar werken ze misschien niet meer. Neem contact op met de uitgever van je abonnement voor informatie over de beschikbaarheid.

Als je hebt gekozen voor doorlopende facturering, wordt je abonnement in rekening gebracht totdat je het annuleert. Ga hiervoor naar Je Xbox-abonnement annuleren.

Je land/regio wijzigen: een proces dat uit drie stappen bestaat

Stap 1: Wijzig de regio van je Microsoft-account

Als je het land voor je account wilt wijzigen, volg je de onderstaande stappen:

1. Meld je aan bij je Microsoft-account.
  2. Selecteer Land/regio bewerken.
  3. Werk de velden Land/regio, Staat, Postcode en/of Tijdzone bij, zoals van toepassing.
  4. Selecteer Opslaan.

Stap 2: Migreer de regio van je Xbox Live-account

Als je de regio van je Xbox Live-account wilt migreren, volg je de onderstaande stappen:

1. Meld je aan bij je Xbox-profiel.
  2. Selecteer Volgende.
  3. Selecteer de regio in de vervolgkeuzelijst.
  4. Selecteer Ik ga akkoord.

Opmerking Je ontvangt mogelijk geen bevestigingsmelding, maar je account wordt nu gemigreerd.

Stap 3: Wijzig je land/regio op de console

Je land/regio wijzigen op Xbox One

Volg deze stappen om je instellingen bij te werken naar je nieuwe land/regio en start daarna je Xbox One-console opnieuw op. Wanneer je je eerste aankoop met de nieuwe landinstellingen doet, wordt je gevraagd je factureringsgegevens bij te werken.

1. Meld je aan op je Xbox One-console.
  2. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen.
  3. Selecteer Systeem > Instellingen > Systeem > Taal en locatie.
  4. Selecteer je nieuwe locatie in de lijst en selecteer Opnieuw starten.

Je land/regio wijzigen op Xbox 360

Als je je land/regio wilt wijzigen op Xbox 360, kun je niet eenvoudig je locatie aanpassen zoals bij Xbox One. In plaats daarvan moet je je Xbox-profiel migreren, hetgeen van invloed kan zijn op andere abonnementen en services.

Je wijzigt je land/regio op de Xbox 360-console als volgt:

1. Voer het e-mailadres en wachtwoord van je Microsoft-account in en klik op Aanmelden.
  2. Voeg een creditcard toe en voer het factuuradres voor je nieuwe regio in.
  3. Ga op de console naar Instellingen en selecteer Systeem.
  4. Selecteer Console-instellingen > Taal en landinstelling > Landinstelling.
  5. Selecteer de landinstelling die je wilt gebruiken.

Omstandigheden waarin je je land/regio niet kunt wijzigen

Als je het land of de regio voor je Xbox niet kunt wijzigen, kan dit een van de volgende redenen hebben:

• Je hebt je land/regio de afgelopen drie maanden al gewijzigd.
  • Je account is momenteel geblokkeerd (bijvoorbeeld als de creditcard voor een van je abonnementen is vervallen).
  • Je bent minderjarig (zoals gedefinieerd in de toepasselijke wetgeving) in je huidige land/regio en je bent niet minderjarig in de regio waar je naartoe verhuist.
  • Je bent niet minderjarig (zoals gedefinieerd in de toepasselijke wetgeving) in je huidige land/regio, maar je bent wel minderjarig in het land of de regio waar je naartoe verhuist.
  • Je factureringsgegevens zijn onvolledig of onjuist voor het account (zoals je adres of telefoonnummer).
  • Er zijn nog openstaande bedragen in je account.

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Je Microsoft-account bijwerken als je verhuist naar een ander land of een andere regio" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?