Een Xbox One-wachtwoordcode maken

Een wachtwoordcode vormt een beveiligingslaag waarmee u zich sneller kunt aanmelden dan met het e-mailadres en wachtwoord van uw Microsoft-account, én veiliger dan met uw stem.

Wanneer u een persoonlijke wachtwoordcode maakt, krijgt u de volgende voordelen:

• Een wachtwoordcode biedt bescherming tegen een kind dat zich aanmeldt als de ouder en zo instellingen voor ouderlijk toezicht negeert. Een persoonlijke wachtwoordcode voorkomt dat kinderen gewoon klikken op de foto van de ouder, zich aanmelden als de ouder en de instellingen voor ouderlijk toezicht van het kind wijzigen.
  • Een wachtwoordcode helpt ongeoorloofde uitgaven te voorkomen. U kunt kiezen of u een wachtwoordcode vereist wilt maken voor elke aankoop op Xbox Live. Als u een wachtwoordcode instelt, kunnen kinderen geen ongeoorloofde aankopen doen.
  • Met een wachtwoordcode kan de ouder uitzonderingen voor content toestaan. De enige manier voor een ouder om een beperking van content te negeren, is zijn of haar persoonlijke wachtwoordcode in te voeren; zo is het eenvoudiger om te beheren welke content uw kinderen kunnen zien op uw console.
  • Uw wachtwoordcode gaat met u mee. De wachtwoordcode die u instelt op uw profiel, volgt u naar elke Xbox One-console die u gebruikt. Op voorwaarde dat u zich afmeldt wanneer u klaar bent, kunt u zich veilig voelen, wetende dat uw account veilig is opgeslagen op de console van uw vriend en klaar is wanneer u de volgende keer komt spelen.
  • Bij een vergeten wachtwoordcode kunt u het wachtwoord van uw Microsoft-account gebruiken. Als u uw wachtwoordcode vergeten bent, zal de console standaard het wachtwoord van uw Microsoft-account vragen.

Uw wachtwoordcode maken

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen.
  2. Selecteer Systeem > Instellingen > Account.
  3. Selecteer Aanmelden, beveiliging en wachtwoordcode.
  4. Selecteer Mijn wachtwoordcode maken.
  5. Voer een zescijferige wachtwoordcode in en voer de wachtwoordcode nogmaals in om te bevestigen.

Uw wachtwoordcode is nu ingesteld.

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Een Xbox One-wachtwoordcode maken" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?