Een gastcode instellen en beheren op uw Xbox One-console

Als niemand is aangemeld op uw Xbox One-console, kunt u een gastcode van 6 cijfers gebruiken om toegang tot content toe te staan. Als bijvoorbeeld degene die op uw huis past terwijl u op vakantie bent geen eigen Xbox Live-account heeft, kunt u hem of haar de gastcode geven.

Let op Een gastcode is iets anders dan een gastaccount. Een gastcode is een herbruikbare wachtwoordcode waarmee gasten uw console kunnen gebruiken zonder dat u hoeft te zijn aangemeld. Een tijdelijk gastaccount kan alleen worden gemaakt terwijl u bent aangemeld en het wordt verwijderd zodra u of uw gast zich afmeldt.

Een gastcode aanmaken

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen.
  2. Selecteer Instellingen > Systeem > Contentrestricties voor gasten.
  3. Selecteer Een gastcode maken.
  4. Maak een code van 6 cijfers met uw controller. Probeer een code te gebruiken die u kunt onthouden, maar die niet gemakkelijk door anderen kan worden geraden.
  5. Voer de wachtwoordcode nogmaals in ter bevestiging.

Een gastcode verwijderen

Als u beslist dat u niet meer wilt beperken wat gasten kunnen zien op uw console wanneer u niet bent aangemeld of als u wilt toestaan dat gasten hun eigen Xbox-profiel kunnen toevoegen, dan kunt u gewoon de gastcode die u hebt gemaakt verwijderen.

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen.
  2. Selecteer Instellingen > Systeem > Contentrestricties voor gasten.
  3. Selecteer Gastcode verwijderen.
  4. Voer de gastcode in om deze te verwijderen.

Een gastcode wijzigen

Als u de gastcode op uw Xbox One-console wilt wijzigen, moet u eerst de bestaande gastcode verwijderen. Eventuele contentrestricties die u instelt via uw bestaande gastcode worden gewist. U moet deze instellingen dus opnieuw uitvoeren wanneer u de nieuwe code aanmaakt.

Volg de stappen voor het verwijderen van een gastcode en maak vervolgens een nieuwe gastcode.

Uw gastcode vergeten?

Een vergeten gastcode kan opnieuw worden ingesteld door een volwassene op voorwaarde dat die persoon het wachtwoord van het eigen Microsoft-account kent en is aangemeld op de console.

1. Volg de stappen om een gastcode te verwijderen.
  2. Als u wordt gevraagd de gastcode in te voeren, voert u drie keer een verkeerde gastcode in en voert u vervolgens het wachtwoord van uw Microsoft-account in om de gastcode te verwijderen.
  3. Als u een nieuwe gastcode wilt maken, selecteert u Een gastcode maken en volgt u de stappen.

Opmerking Als u uw wachtwoord bent vergeten, selecteert u Ik ben mijn wachtwoord vergeten en volgt u de instructies.

Als u contentrestricties wilt instellen om te beperken wat gasten kunnen zien en doen op uw Xbox One-console, raadpleegt u Contentbeperkingen gebruiken op een Xbox One wanneer niemand is aangemeld.

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Een gastcode instellen en beheren op uw Xbox One-console" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?