Wat u kunt doen als uw Xbox is gestolen

Als u uw Xbox-console kwijt bent of uw Xbox-console is gestolen, kunt u verschillende stappen uitvoeren om uw account te beveiligen en uw verloren console te rapporteren.

Stap 1: wijzig uw wachtwoord

Wijzig uw wachtwoord onmiddellijk als u uw console kwijt bent of uw console is gestolen.

1. Meld u aan op https://account.microsoft.com met uw Microsoft-account.
  2. Ga naar Beveiliging.
  3. Selecteer Wijzig wachtwoord om het wachtwoord van uw Microsoft-account opnieuw in te stellen.
  4. U wordt wellicht gevraagd te bevestigen dat u de eigenaar van de account bent door een beveiligingscode te ontvangen.
  5. Voer uw huidige wachtwoord in.
  6. Voer uw nieuwe wachtwoord in en bevestig het.

Opmerking Kies voor Xbox 360 een wachtwoord van maximaal 16 tekens.

Stap 2: rapporteer de gestolen console

Het is raadzaam dat u de diefstal van uw console meldt aan de lokale ordediensten en aan uw verzekeringsmaatschappij. U moet daarbij het serienummer van de gestolen console opgeven. Zo kunt u het vinden:

1. Meld u op https://account.microsoft.com aan met uw Microsoft-account en selecteer Apparaten.
  2. Schuif omlaag naar de console die gestolen is.
  3. Het serienummer staat onder de naam van het apparaat.

Stap 3: controleer uw factuuraccount

Controleer uw factuuractiviteit om te garanderen dat de persoon die uw console heeft gestolen geen ongeoorloofde uitgaven heeft gedaan.

1. Ga op account.microsoft.com naar Betaling en facturering > Ordergeschiedenis.
  2. Neem contact met ons op als u een afschrijving niet herkent.
  3. Houd uw account in de gaten om te garanderen dat eventuele ongeoorloofde uitgaven niet later aan uw account worden toegevoegd.

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Wat u kunt doen als uw Xbox is gestolen" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?