Je Xbox-console of Kinect-sensor laten repareren

Meld je eerst aan bij Apparaatondersteuning en selecteer vervolgens Nieuw apparaat registreren. Wanneer je geregistreerd bent, zie je de garantiestatus voor je apparaat. Als je apparaat nog binnen de garantie valt, zijn reparaties gratis. Als je apparaat niet meer binnen de garantie valt, worden je reparatiekosten in rekening gebracht.

Een serviceorder aanvragen

Volg deze stappen nadat je je apparaten hebt geregistreerd:

1. Meld je aan op de pagina Apparaat repareren met je Microsoft-accountreferenties.
  2. Selecteer in het gedeelte Overzicht van de pagina Apparaat repareren de optie Mijn apparaat repareren.
  3. Volg de stappen op het scherm om de aanvraag van je serviceorder te voltooien.

Nadat Apparaat repareren je aanvraag heeft ontvangen, ontvang je per e-mail een serviceaanvraagnummer en een orderbevestiging met instructies voor verzending of aflevering.

Stuur je apparaat zo snel mogelijk op. Als je het apparaat niet binnen 30 dagen verzendt, wordt je serviceorder geannuleerd en is het verzendetiket niet meer geldig. In landen of regio's waar omruiling wordt aangeboden, moet je binnen 7 dagen nadat je de order hebt aangemaakt naar het omruilcentrum gaan.

Als je na 24 uur nog geen e-mail met de bevestiging hebt ontvangen, kijk je in de map Ongewenst of de spamfilter van je e-mailprogramma. Als je de e-mail ook niet vindt in de map Ongewenst of bij de spamberichten, neem je contact op met Xbox-ondersteuning.

Als je het bericht ontvangt dat je telefoonnummer of e-mailadres ongeldig is, raadpleeg je Hoe je het e-mailadres gekoppeld aan je Microsoft-account kunt wijzigen om je Microsoft-accountgegevens bij te werken.

Je apparaat verpakken en verzenden

In de e-mail ter bevestiging van je serviceaanvraag staan instructies voor verpakking en verzending. Zie Je Xbox-console of Kinect-sensor verpakken voor verzending voor verpakkingsinstructies met illustraties.

Verwijder alle accessoires van de Xbox-console of Kinect-sensor en verwijder eventuele discs uit de Xbox-harddisk. Als je die mee opstuurt, krijg je ze waarschijnlijk niet terug.

Opmerking De Xbox One S volledig digitale versie bevat geen optisch disc-station.

Wanneer je apparaat is verpakt, kun je je verzendetiket afdrukken. Kleef het op je verpakking en volg de verzendinstructies in de e-mail met bevestiging.

De status van de reparatie traceren

Nadat we je console of sensor hebben ontvangen in ons servicecentrum, is de gemiddelde reparatietijd 14 tot 21 dagen, inclusief verzending.

Je kunt je orderstatus op elk moment controleren door op Orderstatus in het vak bovenaan op deze pagina te klikken.

Zie Hulp met je bestaande Xbox- of Kinect-serviceorder voor meer informatie.

Vervangende accessoires

Als je een Microsoft-accessoire voor de Xbox in de afgelopen 30 dagen hebt gekocht, breng je het terug naar de winkel. Neem de oorspronkelijke aankoopbon mee. Als je het accessoire langer dan 30 dagen geleden hebt gekocht, maar het nog binnen de garantieperiode voor accessoires valt, kun je een vervangend accessoire bestellen via Apparaatondersteuning (registratie van de console is vereist). Zorg dat je klikt op Een accessoire vervangen en niet op 'Mijn apparaat repareren'. Volg de instructies op het scherm om een order te plaatsen.

Advance Exchange

Via de serviceoptie Advance Exchange kun je een vervangend product ontvangen voordat je je niet-werkend product opstuurt. Neem contact op met Xbox-ondersteuning om te zien of je in aanmerking komt voor Advance Exchange.

Er zijn wat belangrijke dingen die je moet weten over Advance Exchange:

• Deze service is alleen beschikbaar in de volgende landen/regio's:
    • Tsjechië
    • Denemarken
    • Finland
    • Duitsland
    • Griekenland
    • Hongarije
    • Ierland
    • Italië
    • Polen
    • Portugal
    • Slowakije
    • Spanje
  • Er zijn servicekosten van toepassing.
  • Je moet je creditcardgegevens opgeven voor Advance Exchange. We zetten een bedrag ter waarde van het product vast op je creditcard.
  • Voor deze procedure is een hogere mate van controle ter beveiliging nodig. We vragen je specifieke informatie te geven over je account en het apparaat dat je wilt laten repareren.
  • Je bent ervoor verantwoordelijk het niet-werkende product op te sturen binnen 14 dagen nadat je het vervangende product hebt ontvangen. Zo voorkom je dat de kosten worden afgeschreven van je creditcard.

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Je Xbox-console of Kinect-sensor laten repareren" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?