Toegankelijkheid en Kinect voor Xbox 360

Overzicht

Antwoorden op veelgestelde vragen over toegankelijkheid en Kinect voor Xbox 360.

Op deze pagina

Onderwerpen

Kunnen personen met een handicap Kinect spelen?

Bij Microsoft geloven we dat zoveel mogelijk personen moeten kunnen genieten van interactief entertainment. We beseffen dat elke persoon unieke mogelijkheden heeft en dat niet alle gebruikers alle games kunnen spelen die beschikbaar zijn voor Kinect voor Xbox 360. Dit heeft te maken met de fysieke aard van de game. Er zijn echter steeds meer titels voor Kinect voor Xbox 360 die kunnen worden gespeeld door spelers met uiteenlopende fysieke en sensorische beperkingen. In een poging om de Kinect-ervaring voortdurend te verbeteren, zijn we actief op zoek naar feedback over hoe we de Kinect- en Xbox-technologie kunnen verbeteren voor alle gebruikers. We blijven deze feedback gebruiken om verder te werken aan toekomstige versies van Kinect-technologie. Vanaf het moment dat Kinect-technologie op de markt is gekomen, hebben we technische verbeteringen aangebracht om onze opties voor games uit te breiden voor spelers die voorheen niet konden genieten van Kinect. Naarmate nieuwe technologieën als Kinect voor Xbox 360 beschikbaar komen, kunnen er met elke nieuwe versie verbeteringen worden aangebracht op basis van feedback.

Ik zit in een rolstoel of ik moet de hele tijd blijven zitten. Kan ik Kinect spelen?

Er zijn diverse functies en games voor Kinect voor Xbox 360 waarvan zittende gebruikers kunnen genieten. Op dit moment is de mogelijkheid om als zittende gebruiker met Kinect te werken grotendeels afhankelijk van de game zelf. Sommige games zijn geschikt voor zittende gebruikers dan andere. Ontwikkelaars van games kunnen hun games zo ontwerpen dat activiteiten waar bepaalde gebruikers problemen mee hebben, overgeslagen kunnen worden of op een andere manier kunnen worden voltooid. Daarom zijn we uitgevers hierover aan het informeren op diverse ontwikkelingsevenementen, in een poging om een ruim publiek een onderhoudende game-ervaring te kunnen bieden. Navigeren door het dashboard en genieten van entertainmentfuncties zonder controller op Xbox Live, zoals Video Kinect, zijn ervaringen waarvan u zowel zittend als staand kunt genieten.

Welke Kinect-games en -functies kan ik zittend of in een rolstoel gebruiken?

Wat kan ik doen om een betere Kinect-ervaring te beleven terwijl ik zit?

Behalve de initiële kalibratie van Kinect hoeft u niets te doen om de bovenstaande games te spelen.

Houd rekening met de volgende factoren om zoveel mogelijk te genieten van uw Kinect-ervaring:

• Stoelen. Kleinere rolstoelen, zoals ziekenhuismodellen of racemodellen, blijken het beste te werken met Kinect.
    Daarnaast kunnen grote, uitstekende armsteunen (zoals de controlearm op bepaalde grotere gemotoriseerde rolstoelen) de herkenning door Kinect hinderen, aangezien de infraroodsensor ze kan aanzien als de armen van een andere gebruiker. Probeer deze armsteunen te verplaatsen zodat ze zich uit het zicht van de sensor bevinden.
  • Plaatsing van de Kinect. Voor de beste herkenning terwijl u zit, plaatst u de Kinect-sensor op borsthoogte terwijl u zit (of iets hoger). Plaats de sensor niet lager dan borsthoogte wanneer u zit.
  • Verlichting. Zorg dat de ruimte waarin u speelt voldoende is verlicht.
  • Oppervlakken. Glanzende oppervlakken kunnen problemen voor Kinect veroorzaken. U zou eventuele reflecterende oppervlakken van uw (rol)stoel kunnen bedekken.

Ik ben geamputeerd. Kan ik Kinect-games spelen?

Als u een Xbox 360-gebruiker met één arm bent, kunt u afhankelijk van uw situatie in verschillende mate succes boeken met Kinect.

• Als uw arm boven de elleboog is geamputeerd en u geen prothese draagt, is het mogelijk dat Kinect moeite heeft met het herkennen van uw skelet. Kinect identificeert spelers door naar een opgegeven vorm te zoeken – in dit geval een vorm met twee armen, twee benen en een hoofd. Deze vorm wordt herkend als een skelet. Een dergelijke definitie is noodzakelijk om onderscheid te kunnen maken tussen de gebruiker en andere vormen in de omgeving van de gebruiker (zoals een bank, stoel of salontafel). Zonder deze skeletachtige aanwijzingen is het mogelijk dat Kinect iets wat de sensor ziet, niet beschouwt als een skelet, of dat het zicht van een ledemaat is geblokkeerd.
  • Als uw arm onder de elleboog is geamputeerd of als u een natuurgetrouwe prothese draagt, zou Kinect uw skelet moeten herkennen.
  • Als u een gedeeltelijke of mechanische prothese draagt, is het mogelijk dat glanzende of reflecterende oppervlakken kleine problemen veroorzaken met skeletherkenning. Probeer in dat geval eventuele reflecterende oppervlakken af te dekken om de kans op skeletherkenning en gamen te vergroten.

Als u een Xbox 360-gebruiker met een beenprothese bent, moet u elke Kinect-game kunnen spelen waarvoor u voldoende mobiliteit en bewegingsvrijheid hebt.

• Het in kaart brengen van Kinect is gebaseerd op visuele hints. Een "levensechte" beenprothese zou dus net als een echt been moeten worden herkend. Als u een broek over de beenprothese draagt, zou Kinect uw lichaamsvorm moeten herkennen en zou u elke game moeten kunnen spelen waarvoor u voldoende mobiliteit en bewegingsvrijheid hebt.
  • Als u een mechanischere prothese hebt zonder broek eroverheen, is het mogelijk dat glanzende of reflecterende oppervlakken kleine problemen veroorzaken met de skeletherkenning. Probeer in dat geval eventuele reflecterende oppervlakken af te dekken om de kans op skeletherkenning en gamen te vergroten.
  • Als u een hulpmiddel zoals een wandelstok gebruikt, is het mogelijk dat Kinect dit hulpmiddel ziet als een verlengstuk van uw arm in plaats van een apart voorwerp. Dit kan leiden tot problemen met het herkennen van armbewegingen.

Ondersteunt Kinect gebarentaal?

Momenteel biedt Kinect geen ondersteuning voor gebarentaal als methode om opdrachten te sturen naar de sensor.

Kan ik Kinect-spraakherkenning gebruiken?

Bij de release van het recentste dashboard is de spraakherkenningsfunctie van Kinect bijgewerkt. Deze updates zouden handsfree navigatie via het Xbox Dashboard en de zoekfunctie in de cloud moeten verbeteren voor ondersteunde landen/regio's en talen. Met deze updates wordt Kinect-spraakherkenning ondersteund in de volgende landen/regio's en talen:

Land/regio

Taal

Australië

Engels

Canada

Engels

Canada

Frans

Brazilië

Portugees

Oostenrijk

Duits

Frankrijk

Frans

Duitsland

Duits

Ierland

Engels

Italië

Italiaans

Japan

Japans

Mexico

Spaans

Nieuw-Zeeland

Engels

Spanje

Spaans

Zwitserland

Duits

Zwitserland

Frans

Verenigd Koninkrijk

Engels

Verenigde Staten

Engels

Ik heb een spraakgebrek of een accent. Kan ik Kinect-spraakherkenning gebruiken?

In een poging om een correcte reactie te bieden op spraakopdrachten van de gebruiker is de spraakherkenning van Kinect ontworpen om te reageren op specifieke spraakpatronen. Deze functie helpt om het aantal ongewenste reacties door omgevingsgeluiden op het scherm te beperken (blaffende honden, rinkelende telefoons enzovoort). Dit kan invloed hebben op het vermogen van Kinect om geluiden en stemmen te volgen en daarop te reageren die Kinect niet terugvindt in de meertalige database van herkende spraakopdrachten. Sinds de release in 2012 heeft Kinect een aantal indrukwekkende technologische uitdagingen overwonnen en wij zijn ervan overtuigd dat de consumenten verheugd zullen zijn met de recentste updates dit seizoen, inclusief verbeterde spraakherkenning, waardoor de games beschikbaar zullen zijn voor meer spelers dan ooit tevoren. We hebben er hard aan gewerkt om manieren te vinden om een aantal uitdagingen voor Kinect-gebruikers te overwinnen. Naarmate de technologie evolueert, kunnen ideeën waarvoor er eerst hindernissen bestonden, vaak makkelijker worden uitgevoerd.

Kan ik als slechthorende ook genieten van video's en films op mijn Xbox?

Ja. Dankzij updates aan de Xbox 360-console kunnen films en tv ondertitels weergeven bij video's die dit aanbieden. (De ondertitels worden aangeboden door eigenaars die video's programmeren, niet door Microsoft.)

De eerste update die de functionaliteit van ondertitels biedt voor zowel Xbox 360- als Windows 8-computers is beschikbaar gesteld in de herfst van 2012.

Voor welke programma's en films zijn er ondertitels beschikbaar?

Vanaf het najaar van 2012 wordt van eigenaars die video's programmeren verwacht dat ze ondertitels bieden voor alle volledige, vooraf opgenomen Internet Protocol-videoprogrammeringen zonder vrijstelling, die worden uitgezonden op de televisie in de Verenigde Staten, met ondertitels na 30 september 2014. Aanvullende programma's worden later ondertiteld in overeenstemming met de richtlijnen van de FCC.

Hoe kan ik zien voor welke video's er ondertitels beschikbaar zijn?

In de catalogus Films en tv worden video's met ondertitels gemarkeerd met de tekst "[CC]" of het standaardlogo voor ondertiteling, een symbool met "CC" in een vierkant kader of een kader in de vorm van een tv-toestel.

Hoe kan ik mijn Xbox 360-console of Windows 8-computer instellen om ondertiteling weer te geven?

Voor video's die worden aangeboden via Films en tv en voor tal van apps van andere leveranciers moet u de instellingen op het dashboard kunnen gebruiken om ondertitels af te spelen als deze beschikbaar zijn.

Zo kunt u ondertiteling inschakelen op de Xbox 360-console:

1. Ga op de console naar Instellingen, Systeem en selecteer Console-instellingen.
    Opmerking Als u Instellingen niet ziet, gebruikt u mogelijk een oude versie van de consolesoftware. Voor informatie over hoe u deze bijwerkt, raadpleegt u Een nieuwe Xbox 360-update ophalen.
  2. Selecteer Display.
  3. Selecteer Ondertitels.
  4. Als u ondertitels wilt weergeven in de standaardweergave Media-instellingen, klik dan op Media-instelling gebruiken.
    Als u ondertitels aan uw persoonlijke smaak wilt aanpassen, klikt u op Aangepaste stijl gebruiken en volgt u de stappen om ondertitels als volgt aan te passen:
    • Achtergrondkleur
    • Achtergrondtransparantie
    • Ondertitelingseffect
    • Kleur (van letters)
    • Grootte (van letters)
    • Stijl (van letters)
    • Vensterkleur
    • Venstertransparantie

Zo kunt u ondertiteling inschakelen op uw Windows 8-computer:

1. Selecteer op een Windows 8-computer waarop een video wordt afgespeeld de optie Afspeelopties.
  1. Klik op Ondertitels.
  2. Pas aan hoe ondertitels worden weergegeven op uw computer. U kunt het volgende aanpassen:
    • Tekenkleur
    • Tekentransparantie
    • Tekengrootte
    • Tekenstijl
    • Achtergrondkleur van ondertiteling
    • Achtergrondtransparantie
  3. Klik op Opslaan.

Worden mijn voorkeuren voor ondertiteling opgeslagen op mijn hardware of in mijn Xbox Live-account?

Voorkeuren voor ondertiteling voor video's van Microsoft en apps van derden worden meestal opgeslagen op de Xbox 360-console of Windows 8-computer. Dat betekent dat elke video met ondertitels die wordt afgespeeld op de console of computer inclusief ondertitels wordt afgespeeld. Om ondertitels uit te schakelen, volgt u de voorbereidende stappen uit het vorige antwoord, maar schakelt u ondertiteling uit.

Opmerkingen

• Voor sommige apps van derden, zoals Netflix, is het mogelijk dat uw voorkeuren voor ondertiteling worden opgeslagen in de accountinstellingen van de app.
  • Als u uw Xbox Live-account gebruikt om u aan te melden op een andere Xbox 360-console of Windows 8-computer die niet van u is, moet u uw voorkeuren voor ondertiteling instellen op die console of computer, net zoals u hebt gedaan op uw eigen console of computer.

Hoe zien de ondertitels eruit zien op mijn Xbox 360- of Windows 8-computer?

Ondertitels bij video's op Xbox 360 en Windows 8 worden weergegeven als tekst vóór de video die op het scherm wordt afgespeeld, net zoals ondertitels op uw tv. Als ondertitels zijn ingeschakeld, is de standaardinstelling voor ondertitels de weergave van witte tekst op een zwarte achtergrond.

Zie Hoe kan ik mijn Xbox 360-console of Windows 8-computer instellen om ondertiteling weer te geven? als u de kenmerken wilt wijzigen van de ondertitels die op het scherm worden weergegeven.

Moet ik online zijn om een video met ondertiteling te bekijken?

Nee. Toen u een video met ondertitels kocht en downloadde via Films en tv, werd het volledige bestand - inclusief de mogelijkheid om ondertitels in te schakelen – opgeslagen op de Xbox 360-console, ongeacht of u ondertitels al dan niet hebt ingeschakeld via het Dashboard. U hebt dus een internetverbinding nodig om een video te downloaden naar de console of Windows 8-computer, maar u hebt geen verbinding met internet of Xbox Live nodig om de video met ondertitels af te spelen.

Bij wie kan ik terecht om ondertiteling voor een video aan te vragen?

Ondertitels worden aangeboden door eigenaars die video's programmeren, dat zijn meestal de filmstudio's of televisienetwerken (of hun moederbedrijven) die eigenaar zijn van de inhoud van de video. Als u ondertitels voor een specifieke film of een specifiek tv-programma wilt aanvragen, neem dan contact op met de eigenaar van de inhoud.

Bij wie kan ik terecht als mijn ondertiteling niet goed werkt?

Als u problemen hebt met IP-ondertiteling (Internet Protocol), neem dan contact op met Rob Sinclair, Chief Accessibility Officer, te bereiken via e-mail op Microsoft Closed Captioning Accessibility Issues of gebruik de volgende contactgegevens:

Rob Sinclair
Directeur toegankelijkheid
Microsoft Corporation
One Microsoft Way
Redmond, WA 98052-6399
Phone: (425) 882-8080
Fax: (425) 936-7329

Hoe richt Microsoft zich op toegankelijkheid met Kinect?

We streven ernaar de Kinect-ervaring voortdurend te verbeteren, daarom communiceren we met de toegankelijkheidsgemeenschap, voor hulp om onze Kinect- en Xbox-technologie voor alle gebruikers te verbeteren via onze e-mailalias voor toegankelijkheidsinformatie over Xbox 360 en gebeurtenissen als de 'Kinect Accessibility Roundtable' (rondetafelbijeenkomst over toegankelijkheid van Kinect). Ondersteunende technologieën en toegankelijkheidsfuncties van Kinect voor Xbox 360 maken navigatie en gamen makkelijker en comfortabeler voor Kinect-gebruikers. Met spraak herkenning en verbeterde skelettracering kunnen nu meer gebruikers dan ooit genieten van de Kinect-ervaring. Daarnaast informeren we uitgevers tijdens verschillende ontwikkelevents over hoe ze hun titels kunnen ontwerpen om een breder publiek te bereiken, met inbegrip van gebruikers met een fysieke of sensorische beperking en gebruikers met specifieke gamebehoeften.

Hoe past toegankelijkheid in de algemene missie van Microsoft?

Microsoft is marktleider in de sector wat innovatie voor toegankelijkheid betreft, via ons engagement om mensen met alle mogelijke talenten en beperkingen en bedrijven overal ter wereld in staat te stellen om hun mogelijkheden ten volle te benutten. We beschouwen onze missieverklaring als een belofte aan onze klanten, een belofte die we willen vervullen door ernaar te streven om technologie te creëren die toegankelijk is voor iedereen.

Hoe wil Microsoft dit doel bereiken?

Microsoft bewijst zijn begrip van en streven naar toegankelijkheid door de toegankelijkheid van onze producten in overweging te nemen in alle fasen van productplanning, onderzoek en ontwikkeling, productontwikkeling en testen. We werken samen met partners over de hele wereld en werken aan goede relaties met technologiepartners, overheden en organisaties die optreden ten behoeve van mensen met een beperking. Daarnaast ondersteunt Microsoft wereldwijd allerlei beleidslijnen ter bevordering van een grotere deelname aan digitale ontwikkelingen op regionaal, nationaal en internationaal niveau.

Waar vind ik meer informatie over Microsoft en zijn streven naar toegankelijkheid?

Ga naar de website Microsoft Toegankelijk.

Ik wil graag iemand bij Microsoft spreken omtrent mijn situatie voor toegankelijkheid van Kinect. Bij wie kan ik daarover terecht?

Neem contact met ons op via e-mail (xaccess@microsoft.com). Een van onze teamleden zal uw vraag met plezier beantwoorden of u doorverwijzen naar de juiste persoon in het team van Microsoft Kinect voor Xbox 360.

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Toegankelijkheid en Kinect voor Xbox 360" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?