De Xbox 360 Big Button Pad-controller instellen, gebruiken en problemen oplossen

Afbeelding van vier Xbox 360 Big Button Pad-controllers, de infraroodontvanger en de kabel.

Oplossingen

De Xbox 360 Big Button Pad instellen

Instellen is eenvoudig. Plaats de batterijen in de Big Button Pad en sluit vervolgens de gamepad op de Xbox 360-console aan.

Batterijen plaatsen

1. Verwijder de batterijklep.
  2. Plaats twee nieuwe AA-alkalinebatterijen (LR6). Voor de beste prestaties kun je beter geen oplaadbare AA-batterijen gebruiken.
  3. Plaats de batterijklep terug.

De Big Button Pad aansluiten

Er kunnen maximaal vier Big Button Pads tegelijk op een console worden aangesloten.

1. Steek de infraroodkabel in een ongebruikte USB-poort op de Xbox 360-console
De pijl wijst naar de poort waar je de infraroodkabel aansluit op de Xbox 360 E-console. De pijl wijst naar de poort waar je de infraroodkabel aansluit op de Xbox 360 S-console.
  1. Plaats de ontvanger zo dat gebruikers van de Big Button Pad in een directe lijn met de ontvanger staan. De vier Big Button Pads hebben elk een unieke kleur die overeenkomt met een schermpersonage. Deze worden automatisch in de volgende vaste volgorde geconfigureerd:

• De eerste gamer is groen.
    • De tweede gamer is rood.
    • De derde gamer is blauw.
    • De vierde gamer is geel.

Opmerking: Wanneer de infraroodontvanger op de console is aangesloten, branden de groene lampjes rondom de aan/uit-knop van de console. Het aansluiten van de ontvanger heeft geen effect op de aansluiting van andere draadloze controllers.

De console en de Big Button Pad in- en uitschakelen

De console en de Big Button Pad inschakelen

Richt de Big Button Pad op de infraroodontvanger en houd de Xbox Guide-knop of de START-knop ingedrukt. De ontvanger maakt verbinding met elke Big Button Pad die de ontvanger vindt.

Een vinger drukt op de Xbox Guide-knop op de Big Button Pad.

De console en de Big Button Pad uitschakelen

Richt de Big Button Pad op de infraroodontvanger en houd de Xbox Guide-knop gedurende drie seconden ingedrukt.

Opmerkingen

• De volgende keer dat je de console weer inschakelt, werkt de Big Button Pad nog steeds, mits de kabel van de infraroodontvanger nog steeds is aangesloten.
  • De Big Button Pad werkt tot een afstand van 7,5 meter van de console. Voorwerpen die tussen de gamepad en de infraroodontvanger staan, hinderen de normale werking van de Big Button Pad.

De Xbox 360 Big Button Pad gebruiken

Knoppen op de gamepad

Afbeelding van de Xbox 360 Big Button Pad.

De grote knop werkt als een stuurknop. Gebruik deze knop en de knoppen A , B , X , Y , BACK, Xbox Guide en START om te navigeren en het Xbox Dashboard te bedienen.

De Big Button Pad met andere controllers gebruiken

De Big Button Pad heeft geen effect op andere draadloze of bedrade controllers. U kunt de Big Button Pad met andere aangesloten controllers (met of zonder snoer) gebruiken voor teamspellen.

Als je bijvoorbeeld een draadloze controller aan sectie 1 op de aan/uit-knop hebt toegewezen, besturen zowel de draadloze controller als de groene Big Button Pad de groene gamer. De tweede draadloze of bedrade controller correspondeert dus met rood, de derde met blauw en de vierde met geel.

De Big Button Pad reinigen

Reinig de Big Button Pad met een droge of licht vochtige doek. Als je reinigingsmiddelen gebruikt of de contactpunten probeert te reinigen, kan dit de controller beschadigen.

Problemen met de Xbox 360 Big Button Pad oplossen

Belangrijk De Xbox 360 Big Button Pad-controller kan alleen worden gebruikt met een Xbox 360-console waarop een Xbox 360 Big Button-infraroodontvanger is aangesloten.

De Xbox 360 Big Button Pad is ontworpen om automatisch verbinding te maken met je Xbox 360-console wanneer je op een willekeurige knop drukt. Probeer het volgende als de controller geen verbinding maakt:

• Zorg dat de console aan staat. Als de console aan staat, is het lampje in het midden van de aan/uit-knop groen.
Een wijzende vinger en een pijl wijzen naar de aan/uit-knop op de Xbox 360 E-console. Een wijzende vinger en een pijl wijzen naar de aan/uit-knop op de Xbox 360 S-console.
  • Controleer of de kabel van de infraroodontvanger goed is aangesloten op een van de USB-poorten van de Xbox 360-console.
Een pijl wijst naar de poort waar je de infraroodkabel aansluit op de Xbox 360 E-console. Een pijl wijst naar de poort waar je de infraroodkabel aansluit op de Xbox 360 S-console.
  • Sluit de infraroodontvanger aan op een andere USB-poort op de Xbox 360-console.
  • Zorg dat de AA-batterijen in de Xbox 360 Big Button Pad volledig zijn opgeladen en correct zijn geplaatst.
  • Als de voedingskabel van de Xbox 360-console is aangesloten op een overspanningsbeveiliging of een verlengsnoer, probeer je de voedingskabel rechtstreeks aan te sluiten op een stopcontact. Als de console niet rechtstreeks is aangesloten op een stopcontact, ontvangen de USB-poorten mogelijk onvoldoende stroom.

Als je dit alles hebt gecontroleerd en de controller nog steeds niet werkt, kun je het volgende proberen:

• Richt de controller direct op de infraroodontvanger.
  • Zorg ervoor dat de infraroodontvanger niet is bedekt en dat er geen voorwerpen tussen de controller en de infraroodontvanger staan.
  • Zorg ervoor dat je de controller binnen een afstand van 7,5 meter van de infraroodontvanger gebruikt.
  • Sluit de gordijnen en de jaloezieën wanneer je de controller en de infraroodontvanger overdag gebruikt. Zo beperk je de hoeveelheid licht die op de ontvanger valt.

WAARSCHUWING Risico bij reparaties: het openen en/of repareren van je apparaat kan een elektrische schok, schade aan het apparaat, brand, persoonlijk letsel en andere gevaren met zich meebrengen. Microsoft raadt je aan contact op te nemen met een professional voor apparaatreparaties en voorzichtig te werk te gaan als je zelf reparaties onderneemt.

Als het probleem met geen enkele van deze oplossingen is verholpen

Als het probleem niet is opgelost met de bovenstaande oplossingen, moet de console worden gerepareerd. Zie Je Xbox-console of Kinect-sensor laten repareren.

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "De Xbox 360 Big Button Pad-controller instellen, gebruiken en problemen oplossen" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?