Onderhoud van je console en game-discs

Overzicht

Houd je console en game-discs schoon en ga er zorgvuldig mee om om hun levensduur te verlengen.

WAARSCHUWING Risico bij reparaties: het openen en/of repareren van je apparaat kan een elektrische schok, schade aan het apparaat, brand, persoonlijk letsel en andere gevaren met zich meebrengen. Microsoft raadt je aan contact op te nemen met een professional voor apparaatreparaties en voorzichtig te werk te gaan als je zelf reparaties onderneemt.

Onderhoud van de console

• Trek de stekker van de console uit het stopcontact voordat je de console schoonmaakt.
  • Houd het oppervlak onder de Xbox 360-console schoon door het af en toe met een droge doek af te vegen.
  • Zorg dat er geen voorwerpen in de ventilatieopeningen vallen.
  • Reinig alleen het oppervlak van de Xbox 360-console. Gebruik alleen een DROGE, zachte doek. Gebruik GEEN schoonmaakmiddel. Volg deze richtlijnen om de Xbox 360-console schoon te maken:
    • Trek de stekker van de Xbox 360-console uit het stopcontact.
    • Reinig alleen het oppervlak van de Xbox 360-console. Zorg dat er geen voorwerpen in de ventilatieopeningen terecht komen.
    • Gebruik alleen een droge doek. Gebruik geen schurende doeken, wasmiddel, schuurpoeder, oplosmiddelen of andere reinigingsmiddelen in vloeibare vorm of in spuitbussen. (Oplosmiddelen kunnen alcohol, benzine, verfverdunner of benzeen bevatten.)

Opmerking Gebruik geen reinigingsmiddelen voor laserlenzen of soortgelijke producten. Microsoft heeft niet bepaald welk effect dergelijke producten op de Xbox 360-console hebben. We adviseren je om geen enkel reinigingsmiddel te gebruiken om de Xbox 360-console schoon te maken.

Onderhoud van game-discs

Voorkomen dat een disc beschadigd raakt

Als een game-disc vuil of bekrast is, kan de console deze misschien niet meer afspelen. Met de volgende tips kun je schade aan de disc voorkomen:

Om krassen op de disc te voorkomen, moet je deze altijd uit de console halen voordat je de console verplaatst. Verplaats de console niet tijdens een spel, terwijl je een dvd bekijkt of wanneer een disc ronddraait.
Gebruik alleen goedgekeurde cd-markers om iets op een game-disc te schrijven. Gebruik geen plakband of stickers.
Een disc reinigen
  1. Houd de disc bij de randen vast zonder het oppervlak aan boven- of onderzijde aan te raken.
  2. Veeg met een zachte, schone, enigszins vochtige doek voorzichtig vanuit het midden van de disc naar buiten toe.

Opmerking Gebruik UITSLUITEND water om de disc te reinigen.

Voorzorgen voor faceplates

De originele Xbox 360-console heeft een verwijderbare faceplate. Hier vind je tips om de faceplate te verwijderen.

De aan/uit-knop

Als je de faceplate verwijdert, moet je ervoor zorgen dat je de aan/uit-knop in de normale stand laat staan. Als de knop te ver wordt ingedrukt, is het mogelijk dat de knop niet terugkeert naar de oorspronkelijke stand. Wees voorzichtig wanneer je de faceplate verwijdert en wanneer je de console zonder faceplate verplaatst. Volg deze stappen als je de faceplate moet verwijderen:

1. Koppel de voedingskabel en de AV-kabels aan de achterkant van de console los.
  1. Plaats de console horizontaal zoals je een dvd-speler zou neerzetten.
  2. Houd de console stevig vast en duw de faceplate met je duimen van de console af.

Opmerking Je moet een beetje kracht zetten om de faceplate te verwijderen.

Afdekplaatje voor de USB-poort

In bepaalde gevallen kan de sticker met het serienummer in de USB-opening blijven kleven aan het afdekplaatje van de USB-poort. Als dit probleem optreedt, verwijder je de faceplate en druk je op de sticker om te zorgen dat deze precies op de console past.

Beschadigde of defecte faceplate

In bepaalde gevallen kan een deel van de faceplate kapot zijn. Dit probleem kan optreden als de console verkeerd wordt gebruikt of als de faceplate defect is. Onderdelen die soms beschadigd kunnen worden zijn het afdekplaatje van de opening voor geheugenkaarten of de klemmen aan de achterkant van de console. Wees voorzichtig wanneer je de faceplate verwijdert of opnieuw bevestigt.

Als je niet zeker weet of de faceplate op de Xbox 360-console is beschadigd, neem dan rechtstreeks contact op met Xbox-ondersteuning.

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Onderhoud van je console en game-discs" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?