Video's kopen en huren via Films en tv

Overzicht

Met Films en tv kun je video's (films en tv-programma's) kopen of huren in de Microsoft Store via je Xbox 360-console of een ander apparaat.

Voordat je een video kunt kopen of huren, moet je je aanmelden. Je moet er ook voor zorgen dat het saldo in je Microsoft-account toereikend is.

Dit moet je weten om video's in de Microsoft Store te kopen of te huren:

• Je kunt tv-programma's en muziekvideo's kopen.
  • Je kunt films kopen of huren.
  • Je kunt video's streamen of downloaden.
    Opmerking: muziekvideo's kunnen alleen worden gedownload.
  • Bij veel video's kun je kiezen tussen SD (standard definition) of HD (high definition).
    Opmerking: muziekvideo's kunnen alleen in SD worden bekeken.
  • Je kunt video's bekijken op een SDTV of beeldscherm, een HDTV of beeldscherm, een computerscherm of een Windows Phone 8. Zie Xbox-video's bekijken op verschillende apparaten en schermen voor meer informatie.
Bij elk tv-programma, elke film en muziekvideo worden alle opties weergegeven die erbij horen.

Oplossingen

Films of tv-programma's kopen

Wanneer je een film of tv-programma koopt, kun je de film of het programma maximaal vijf keer downloaden. Je kunt deze downloads opsplitsen tussen je computer en de Xbox 360-console via Films en tv. Nadat je een tv-programma of film op je computer hebt gedownload, kun je de film of het programma synchroniseren met je Windows Phone 8 of downloaden naar je console.

Films huren

Wanneer je een film huurt via Films en tv om deze te downloaden, kun je er 14 dagen over beschikken. Deze periode van 14 dagen begint wanneer je de aankoop doet.

Wanneer je de film begint af te spelen, begint een tweede klok te tikken. Je hebt 24 of 48 uur de tijd om de film zo vaak te bekijken als je wilt. Alle verhuur buiten de Verenigde Staten duurt 48 uur/14 dagen. De meeste verhuur in de Verenigde Staten duurt 48 uur/14 dagen, maar voor bepaalde verhuur geldt een periode van 24 uur/14 dagen. Als je ervoor kiest om de film naar je console te streamen, begint de periode van 24 uur wanneer je de aankoop doet.

Stel dat je een film huurt en deze om 15:00 uur op 1 mei downloadt. Als je op 5 mei om 20:00 uur de film gaat bekijken, loopt de huurperiode af op 6 mei om 20:00 uur.

Als je op 1 mei om 15:00 uur een film huurt om te streamen, loopt de huurperiode af op 2 mei om 15:00 uur.

Opmerking: in tegenstelling tot een film die je koopt, moet een gehuurde film worden bekeken op het apparaat waarvoor deze is gehuurd (Xbox 360, computer, Windows Phone 8).

Een video kopen of huren

1. Start de Films en tv-app.
  2. Selecteer movie store of television store.
  3. Als je een film hebt geselecteerd, klik je op Kopen of Huren en volg je de instructies op het scherm.
    Als je een tv-programma hebt geselecteerd, klik je op Kopen en volg je de instructies op het scherm.
  4. Als je een seizoenspas voor het door jou geselecteerde tv-programma wilt kopen, klik je op Seizoenspas en volg je de rest van de instructies.

Streamen en downloaden

Wanneer je een video koopt of huurt via Films en tv, moet je soms kiezen of je de film wilt streamen of downloaden.

Streamen om direct te kijken

Streamen is geweldig als je een snel netwerk en een snelle internetverbinding hebt en de video direct wilt bekijken. Het downloaden van video's wordt door elke internetverbinding ondersteund. We raden echter een breedband internetverbinding (kabel, DSL of LAN) aan voor Films en tv, vooral als je video's wilt streamen.

Het is geen probleem als je niet weet of je verbinding snel genoeg is voor streamen. Er is een verbindingstest die wordt uitgevoerd voordat je een video streamt, om te controleren of streamen praktisch mogelijk is voor je. Aangezien de netwerksnelheid kan variëren, afhankelijk van de activiteiten op het netwerk (inclusief downloads op de achtergrond), wordt deze test telkens weer uitgevoerd voordat je gaat streamen.

Als je netwerk niet snel genoeg is om de video te streamen, word je daarvan op de hoogte gesteld voordat je de betaling bevestigt. Als je netwerk te traag is voor HD-streamen, kunt je misschien de SD-versie streamen of de film gewoon downloaden.

Downloaden om later te kijken

Downloaden werkt goed in de volgende situaties:

• Je hebt een tragere internetverbinding
  • Je wilt er zeker van zijn dat je de beste videokwaliteit krijgt van begin tot einde
  • Je computer of apparaat is offline wanneer je de video bekijkt

Ongeacht of een netwerk bekabeld of draadloos is, zullen downloadsnelheden variëren per regio, internetserviceprovider en individueel netwerk. Als je de downloadsnelheid wilt optimaliseren, kun je een breedband internetverbinding en een bekabelde (in plaats van draadloze) verbinding gebruiken voor Films en tv.

Tv-programma's of films bekijken

Wanneer je een tv-programma of film koopt via Films en tv, kun je deze bekijken op een SDTV of beeldscherm, op een HDTV of beeldscherm, op je computer of Windows Phone 8. Je hebt over het algemeen dezelfde keuzemogelijkheden als je huurt, behalve dan dat je de video alleen kunt bekijken op het apparaat waarvoor het is gehuurd (Xbox 360, computer of Windows Phone 8).

Opmerking: de resolutie van de video wordt door diverse factoren beïnvloed. Deze factoren zijn onder meer de beeldkwaliteit van de video zelf (HD of SD), de capaciteiten van de speler, de kabels die het videosignaal van het apparaat naar het scherm verzenden en de capaciteiten van je scherm. Het belangrijkst is dat als je een HD-video in HD-kwaliteit op een HDTV of beeldscherm wilt bekijken, je de HD-video moet afspelen en bekijken op voor HD geschikte hardware via HD-transmissie (HDMI-, component- of VGA-videokabels).

Tv-scherm of beeldscherm

Als je HD-video's in HD-kwaliteit op een HDTV of beeldscherm wilt bekijken, moet je deze afspelen en bekijken op voor HD geschikte hardware via HD-transmissie (HDMI-, component- of VGA-videokabels).

Hier vind je twee eenvoudige manieren om een HD-video die je hebt gekocht of gehuurd via Films en tv op een compatibele HDTV te bekijken:

• Verbonden met een Xbox 360-console

Download en speel de HD-video rechtstreeks af van je Xbox 360-console op je HDTV via een HDMI-kabel, de Xbox 360 component HD AV-kabel of de Xbox 360 VGA HD AV-kabel.

Volledige 1080p resolutie is alleen beschikbaar bij Xbox 360, en vereist een voor 1080p geschikte HDTV met HDCP, plus een HDMI-kabel of de Xbox 360 VGA HD AV-kabel.

Als je thuisnetwerk snel genoeg is, kun je video's ook streamen. Met de HDMI-aansluiting van de Xbox 360-console of de Xbox 360 VGA HD AV-kabel kun je resoluties tot 1080p bekijken. Met de Xbox 360 component HD AV-kabel kun je resoluties tot 720p of 1080i bekijken.

Je kunt op de meeste tv's ook SD-video's (480p) bekijken met een van de volgende onderdelen:

• Xbox 360 component HD AV-kabel
  • Xbox 360 VGA HD AV-kabel
  • Xbox 360 composiet AV-kabel
  • Xbox 360 S-Video AV-kabel.
Welke kabel je moet gebruiken, hangt af van de AV-ingang op je tv.

Computerscherm

Video's kopen of huren via de Films en tv-software. Je kunt de versie kiezen om te bekijken op een computer (SD-formaat) of een ondersteund apparaat (SD- of HD-formaat, afhankelijk van de titel).

Gratis tv-programma's bekijken op Xbox Live

Films en tv biedt een geweldige selectie van de nieuwste gratis tv-programma's in onze catalogus. Je kunt uit 100 afleveringen kiezen die je gratis kunt bekijken. En je mag ze houden als je ze wilt downloaden.

Gratis tv-programma's opnieuw downloaden naar je computer

1. Start de Films en tv-software en meld je aan.
  2. Ga naar Instellingen en selecteer Account.
  3. Ga naar Aankoopgeschiedenis en klik op TV-programma´s om alle tv-programma's weer te geven die je hebt gekocht of gratis hebt gekregen.
  4. Klik naast het tv-programma dat je opnieuw wilt downloaden op Downloaden.

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Video's kopen en huren via Films en tv" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?