Het wachtwoord van uw draadloze netwerk zoeken voor Xbox 360

Overzicht

U kunt een Xbox-console verbinden met Xbox Live via uw draadloze netwerk. Om verbinding te maken, moet u het wachtwoord van het draadloze netwerk weten. Hoe u dat vindt, leest u op deze pagina.

Onderwerpen

Uw wachtwoord zoeken op uw hardware

Als uw internetserviceprovider u een draadloze router of gateway heeft geleverd, staat het netwerkwachtwoord wellicht op een etiket op de router of gateway gedrukt. Zoek naar de volgende benamingen:

• Security Key (beveiligingssleutel)
  • Wireless Key (sleutel voor draadloos netwerk)
  • WPA Key (WPA-sleutel)
  • WPA 2 Key (WPA 2-sleutel)
  • WEP Key (WEP-sleutel)

Uw wachtwoord zoeken in Windows 7

Voor computers met Windows 7 die verbinding hebben met een draadloos netwerk, volgt u deze stappen om het wachtwoord te vinden:

1. Klik op de indicator van de signaalsterkte van het draadloze netwerk in het systeemvak op de taakbalk (rechtsonderin).
  1. Klik met de rechtermuisknop op de naam van het draadloze netwerk en kies Eigenschappen.
  1. Kies Tekens weergeven om het wachtwoord van het draadloze netwerk weer te geven.

Uw wachtwoord zoeken in Windows 8

Voor computers met Windows 8 die verbinding hebben met een draadloos netwerk, volgt u deze stappen om het wachtwoord te vinden:

1. Klik op de indicator van de signaalsterkte van het draadloze netwerk in het systeemvak op de taakbalk (rechtsonderin).
  1. Kies het draadloze netwerk en klik op Verbindingseigenschappen weergeven.
  1. Kies Tekens weergeven om het wachtwoord van het draadloze netwerk weer te geven.

Uw wachtwoord zoeken op een Mac

Opmerking Voor deze optie moet uw Mac in het verleden al verbinding hebben gehad met het draadloze netwerk, of daar nu verbinding mee hebben. U moet ook het beheerderswachtwoord voor de Mac-beheerdersaccount weten.

1. Klik op Voltooi op de menubalk boven aan het scherm.
  2. Kies het menu Programma's en klik op Hulpprogramma's.
  3. Kies Sleutelketentoegang.
  4. Als de lijst Sleutelketen entries bevat, sorteert u de lijst op "Naam".
  5. Zoek de naam van de draadloze router waarmee u de Xbox-console probeert te verbinden. Of u kunt het zoekvak gebruiken om de resultaten te verfijnen.
  6. Dubbelklik op het draadloze netwerk waarvoor u het draadloze wachtwoord probeert te vinden en schakel Toon wachtwoord in om het wachtwoord zichtbaar te maken.

Uw wachtwoord zoeken op de configuratiepagina van de router

1. Open een webbrowser op uw computer.
  2. Typ het standaard-IP-adres van uw router of gateway in de adresbalk (zie de onderstaande tabel) en druk op Enter.

Hier volgen de standaard-IP-adressen die worden gebruikt op enkele van de meest verkochte router- en gatewaymerken:

Fabrikant

Standaard-IP-adres

Belkin

192.168.2.1

Cisco/Linksys

192.168.1.1

D-Link

192.168.0.1

NETGEAR

192.168.0.1
    192.168.1.1

1. Als het merk van uw router niet in de bovenstaande lijst staat, kijkt u in uw router- of gatewaydocumentatie of gaat u naar de website van de fabrikant voor hulp. Of ga naar de forums met informatie over netwerkhardware voor meer specifieke instructies voor routers.

Opmerking De forums zijn in het Engels, maar u kunt gebruikmaken van Bing Translator om deze in een andere taal te bekijken.

2. Typ de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw router of gateway en klik op OK.

Opmerking Als u zich niet kunt aanmelden, zoekt u in de documentatie van uw router of gateway naar een standaardgebruikersnaam en wachtwoord.

3. Wanneer u bent aangemeld, krijgt u de configuratiepagina van uw router of gateway te zien. Zoek het gedeelte met draadloze instellingen, zoek naar het WEP-, WPA- of WPA2-wachtwoord en schrijf dit op.

Opmerking Als u problemen hebt met de configuratie van uw router of gateway, neemt u contact op met de hardwarefabrikant of gaat u naar diens website.