Fout 80072EE2 treedt op wanneer je content op Xbox Live downloadt

Probleem

Je krijgt de volgende foutcode en foutbericht te zien wanneer je content probeert te downloaden van Xbox Live:

Some Xbox Live content is temporarily unavailable. You can still access your profile, communicate with other players, and play games online.

Status code: 80072EE2

Dit kan betekenen dat de internetverbinding tussen de Xbox-console en de Xbox Live-servers traag is.

Oplossingen

Oplossing 1: download de content opnieuw

Probeer de content opnieuw te downloaden om te zien of het probleem met de verbinding tijdelijk was.

Als je de content dan nog steeds niet kunt downloaden, probeer je de volgende oplossing.

Oplossing 2: vereenvoudig de configuratie

Soms blokkeert de firewall van de router of modem de download. Als dat zo is, dan kan de snelste manier om die download naar de console te krijgen het vereenvoudigen van je netwerkconfiguratie zijn. Volg hiertoe deze stappen om een directe verbinding tussen je console en je modem te maken via een Ethernet-kabel.

Opmerking Er mogen geen andere apparaten op je modem zijn aangesloten.

Illustratie van een Xbox 360-console die via een Ethernet-kabel is aangesloten op een router
  1. Verwijder de Ethernet-kabel van Xbox van je router uit de modem.
  2. Sluit de Ethernet-kabel van de Xbox aan op de modem.
  3. Zet de Xbox uit.
  4. Koppel de voedingskabel aan de achterkant van de modem los.
  5. Sluit de modem na 1 minuut weer aan en wacht tot alle lampjes terugkeren naar de normale status.
  6. Zet de Xbox aan.
  7. Test je Xbox Live-verbinding. Ga hiervoor naar Settings en daarna System Settings. Selecteer Network Settings, selecteer Wired Network en selecteer vervolgens Test Xbox Live Connection.

Opmerking Als je verbinding kunt maken met Xbox Live via een rechtstreekse modemverbinding, dan werken je console en modem zoals verwacht. Om verbinding te maken met Xbox Live via je router, moet je wellicht een instelling op je router wijzigen. Voor informatie over het configureren van je router raadpleeg je de Xbox-forums.

8. Meld je aan bij Xbox Live en probeer je profiel opnieuw te downloaden.

Wanneer je configuratie is vereenvoudigd, probeer je de content opnieuw te downloaden. Als dit probleem nog steeds optreedt, probeer je de volgende oplossing.

Oplossing 3: houd het downloadscherm open

Gebruik tijdens het downloaden de Xbox 360-console niet om games te spelen of andere activiteiten uit te voeren. Als je de console tijdens het downloaden gebruikt, kan het downloaden hierdoor worden gepauzeerd, gestopt of een time-out krijgen.

Als je op het downloadscherm blijft en het probleem aanhoudt, probeer je de volgende oplossing.

Oplossing 4: controleer of er problemen met de netwerkverbinding of met je ISP zijn

Het downloaden kan mislukken als je internetserviceprovider (ISP) beperkingen heeft gesteld aan de bandbreedte of aan de verbindingstijd. Neem contact op met je ISP om te vragen of er beperkingen zijn die de oorzaak van de time-out van je verbinding kunnen zijn.

Oplossing 5: los problemen met een trage verbindingssnelheid op

Probeer de Oplossing voor trage prestaties van Xbox Live om het probleem op te lossen.

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Fout 80072EE2 treedt op wanneer je content op Xbox Live downloadt" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?