Fout 80151904 treedt op wanneer u Xbox Live op Xbox 360 gebruikt

U krijgt één van de volgende foutberichten te zien wanneer u Xbox Live probeert te gebruiken op uw Xbox 360-console:

Er kan geen verbinding worden gemaakt met Xbox Live.

Statuscode 80151904

Kan momenteel geen Xbox Live-profielen downloaden. Probeer het later opnieuw.

Statuscode 80151904

Dit kan het volgende betekenen:

• Er is een tijdelijk probleem met de Xbox Live-service.
  • Er is een probleem met uw verbinding met Xbox Live.
  • Het Xbox Live-profiel dat op uw console is opgeslagen, is beschadigd.

Oplossingen

Probeer de volgende oplossingen voor het probleem.

Oplossing 1: Controleer de status van de Xbox Live-service

Als u hier waarschuwingen ziet, wacht dan totdat de service weer werkt en probeer het opnieuw:

Xbox Live-coreservices: actief en werkend
2017-12-18T03:42:31.3147360+00:00

Oplossing 2: los problemen met uw verbinding met Xbox Live op

Test de Xbox Live-verbinding. Dat doet u als volgt:

1. Druk op de Guide-knop  op uw controller.
  2. Selecteer Instellingen, Systeeminstellingen en vervolgens Netwerkinstellingen.
  3. Selecteer de naam van uw draadloze netwerk of selecteer Wired Network voor een bekabelde verbinding.
  4. Selecteer Xbox Live-verbinding testen.

Als het probleem nog steeds optreedt, probeer dan de Oplossing om verbinding te maken met Xbox 360.

Oplossing 3: verplaats en download uw profiel opnieuw

1. Verplaats uw Xbox Live-profiel:
    1. Formatteer een reserve USB-flashstation als geheugenkaart.
    2. Sluit het flashstation aan op de console.
    3. Ga vanuit het Dashboard naar Instellingen en selecteer Opslag.
    4. Selecteer Alle apparaten.
    5. Selecteer Gamerprofielen en selecteer uw gamerprofiel.
    6. Selecteer Verplaatsen.
    7. Selecteer de geheugenkaart waarnaar u uw profiel wilt verplaatsen.
    8. Verwijder het USB-flashstation uit de console.
  2. Wis de systeemcache:
    1. Druk op de Guide-knop  op uw controller.
    2. Ga naar Instellingen en selecteer Systeeminstellingen.
    3. Selecteer Opslag.
    4. Markeer een opslagapparaat en druk op de Y-knop op uw controller. (Het maakt niet uit welk opslagapparaat u selecteert, want alle opslagapparaten worden uit de cache gewist.)
    5. Selecteer Clear System Cache.
    6. Wanneer u wordt gevraagd om het onderhoud van het opslagapparaat te bevestigen, selecteert u Ja.
  3. Download uw profiel opnieuw:
    1. Druk op de Guide-knop  op de controller. Selecteer Profiel downloaden.

Opmerking Ziet u Download Profile niet? Dit betekent dat u bent aangemeld met een ander profiel. Druk op de X-knop  om u af te melden, bevestig en selecteer Profiel downloaden.

De optie Profiel downloaden is gemarkeerd op het tabblad Home van de Xbox 360-gids.
    1. Selecteer Profiel downloaden onder aan het scherm Profiel downloaden.
De optie Profiel downloaden is gemarkeerd ter bevestiging onder aan het scherm Profiel downloaden.
    1. Voer het e-mailadres van uw Microsoft-account in die is gekoppeld aan uw Xbox Live-profiel. Als u deze niet meer weet, zie dan de Oplossing voor verloren account of de Oplossing voor verloren wachtwoord.
Op het scherm Profiel downloaden wordt de gebruiker gevraagd het e-mailadres van de Microsoft-account in te voeren. Er staat daarvoor een toetsenbord op het scherm.
    1. Voer het wachtwoord van uw Microsoft-account in. Als u het bent vergeten, moet u uw wachtwoord opnieuw instellen.
Op het scherm Profiel downloaden wordt de gebruiker gevraagd het wachtwoord van de Microsoft-account in te voeren. Er staat daarvoor een toetsenbord op het scherm.

Opmerking Als uw account een Xbox Live-kinderaccount is, zijn de Microsoft-accountgegevens van een ouder nodig om het profiel te downloaden. Gebruik de Oplossing voor verloren account of de Oplossing voor verloren wachtwoord om vergeten Microsoft-accountgegevens op te halen.

1. Als u externe opslag op de console gebruikt, selecteert u het opslagapparaat waarop u het profiel wilt opslaan. Als u geen externe opslag gebruikt, wordt uw profiel gedownload.

Oplossing 4: verwijder uw Xbox 360-harddisk en sluit deze weer aan

Het probleem kan wellicht worden opgelost door een loszittende harddisk weer goed aan te sluiten. Volg de specifieke instructies voor uw type console in Een Xbox 360-harddisk toevoegen of verwijderen.

Oplossing 5: installeer de recentste systeemupdate voor Xbox 360 opnieuw

Volg deze stappen om de recentste update voor Xbox 360 opnieuw te installeren:

1. Wis de systeemcache. Zie stap 2 in Oplossing 3 hierboven voor hulp.
    1. Verwijder systeemupdates en installeer de updates opnieuw. Dat doet u als volgt:
      1. Druk op de Guide-knop  op uw controller.
      2. Ga naar settings en selecteer System.
      3. Selecteer Opslag.
      4. Voer de volgende reeks knoppen in: LB , RB , X , LB , RB , X .
      5. Selecteer de optie om alle geïnstalleerde systeemupdates te verwijderen. De console start automatisch opnieuw en downloadt de updates opnieuw.
    2. Stel de netwerkhardware opnieuw in. Dat doet u als volgt:
      1. Koppel de voedingskabel aan de achterkant van de router, modem of gateway los. Als u een router en een modem hebt, koppelt u de voedingskabel van beide apparaten los.
      2. Zet de Xbox One-console uit door de aan/uit-knop aan de voorzijde van de console vijf seconden ingedrukt te houden.
      3. Wacht vijf minuten.
      4. Als u een router gebruikt, sluit u de router aan en wacht u tot alle lampjes terugkeren naar de normale status.
      5. Sluit de rest van uw hardware aan en probeer verbinding te maken met Xbox Live.

Oplossing 6: los netwerkproblemen op

Voer de Oplossing voor Xbox 360-verbindingsfout uit.

Als dit probleem aanhoudt, neemt u contact op met Xbox Support.