Fout C00D11B2 treedt op bij gebruik van de Zune-software

Opmerking Vanaf 15 november 2015 is de Zune-service stopgezet. Dit kan fouten veroorzaken wanneer u content probeert te streamen of te downloaden of de service probeert te updaten.

Je krijgt de volgende fout te zien wanneer je de Zune-software gebruikt om een nummer of video af te spelen:

Foutcode C00D11B2

Dit kan betekenen dat de Zune-software geen verbinding kan krijgen met internet.

Internettoegang kan om verschillende redenen niet beschikbaar zijn. Er is bijvoorbeeld een tijdelijk probleem met je internetserviceprovider (ISP). Of Windows Firewall of een ander programma blokkeert de toegang tot internet.

Oplossing

Test de verbinding met internet door je browser te openen en naar een website te gaan. Als je geen toegang tot internet krijgt en je hebt bevestigd dat er geen problemen zijn bij je ISP, probeer je de volgende mogelijke oplossingen:

• Ga naar de pagina met de servicestatus en kijk of de Zune-service gewoon werkt.
  • Controleer of alle hardwareapparaten zijn aangesloten en ingeschakeld.
  • Controleer of je router of modem werkt en dat de indicatielampjes allemaal branden.
  • Voer een schone start uit om eventuele firewalls van andere fabrikanten op je computer te vinden en uit te schakelen. Voer hiervoor de volgende stappen uit:
    1. Klik op Start, klik op Uitvoeren, typ msconfig en klik op OK. Je wordt misschien om een beheerderswachtwoord of bevestiging gevraagd.
      Alleen voor Windows 8-gebruikers: typ op het startscherm eerst Uitvoeren.
    2. In het venster Systeemconfiguratie klik je op het tabblad Algemeen en vervolgens klik je op Selectief opstarten.
      • Alleen voor Windows XP-gebruikers: wis het bestand Process SYSTEM.INI, het bestand Process WIN.INI en Opstartonderdelen laden.
    3. Klik op het tabblad Services en klik om het selectievakje Alle Microsoft-services verbergen in te schakelen. Dit vind je in de linkerbenedenhoek.
    4. Als het nog niet is ingeschakeld, klik je op Alles uitschakelen en vervolgens klik je op OK.
    5. Klik op Opnieuw opstarten om de computer opnieuw op te starten. Wanneer de computer opnieuw start, open je de Zune-software. Als er nog steeds problemen zijn en je hebt een firewall van een andere fabrikant ingesteld, neem je contact op met de fabrikant om te vragen hoe je de firewall moet instellen om met de Zune-software te werken.
  • Voeg Zune toe aan de uitzonderingen van Windows Firewall.
    De Windows Firewall is standaard ingeschakeld. Dit betekent dat de meeste programma´s geen toegang via internet kunnen krijgen tot je computer, tenzij je deze programma´s als uitzonderingen aanmerkt. Zo doe je dit.

In Windows 7:

1. Klik op Start, klik op Configuratiescherm en klik op Windows Firewall.
      Alleen voor Windows 8-gebruikers: typ op het startscherm eerst Configuratiescherm.
    2. Klik op Een programma of onderdeel toegang geven via Windows Firewall.
    3. Klik op Instellingen wijzigen en klik vervolgens op Een ander programma toestaan onder aan het venster.
    4. Selecteer Zune in het dialoogvenster Een programma toevoegen en klik op Toevoegen.
    5. Blader naar beneden, schakel de selectievakjes naast de Zune-programma´s in en klik op OK om te sluiten.

Voor Windows XP en Windows Vista:

1. Klik op Start, klik op Uitvoeren, typ firewall.cpl en klik op OK.
      Voor Windows Vista-gebruikers: klik op Een programma via Windows Firewall toestaan. Je wordt misschien om een beheerderswachtwoord of bevestiging gevraagd.
    2. Open het tabblad Uitzonderingen en klik op Programma toevoegen.
    3. Klik op Bladeren, zoek en selecteer Zune.exe en klik op Openen.
    4. Klik op OK om te sluiten.

Als je nog steeds problemen hebt, neem je contact op met je internetserviceprovider (ISP).