Fout C101ABB9 treedt op wanneer u muziek streamt van of koopt in de Microsoft Store

Opmerking Vanaf 15 november 2015 is de Zune-service stopgezet. Dit kan fouten veroorzaken wanneer u content probeert te streamen of te downloaden of de service probeert te updaten.

De volgende foutcode wordt weergegeven wanneer u een nummer streamt of muziek koopt in de Microsoft Store:

C101ABB9

Dit kan het volgende betekenen:

• U streamt al muziek
    Met uw Xbox Music-pas kunt u onbeperkt muziek van de Microsoft Store streamen. U kunt muziek via de Music-pas echter naar slechts één apparaat of product tegelijk streamen. Als uw account al muziek via een Music-pas op een apparaat of product streamt, wordt verhinderd dat u muziek streamt naar een tweede apparaat en ziet u deze foutcode. Streamen naar het tweede apparaat is vergrendeld totdat het nummer of de afspeellijst die u naar het eerste apparaat streamt, klaar is.
  • Een transactie kan niet worden voltooid
    Deze fout kan ook optreden als u probeert een aankoop te doen in de Microsoft Store, maar de transactie niet kan worden voltooid, mogelijk omdat de verbinding tussen uw computer en de Microsoft-server is verbroken.

Oplossingen

Probeer de volgende oplossingen om het probleem te verhelpen.

Oplossing 1: Streamingfout

Als de fout te maken heeft met streaming en u toegang hebt tot het apparaat dat al streamt, kunt u het volgende proberen om de muziek via de Music-pas naar uw huidige apparaat of product te streamen:

1. Zoek het apparaat of product dat al muziek streamt. Dit kan een Windows Phone 8 of Windows Phone 7, een Xbox 360-console, de Zune-software op uw computer of een Zune-speler zijn.
  2. Speel op dat apparaat media zonder beveiliging (dat wil zeggen, zonder DRM) af, zoals een nummer in de MP3-indeling. Streaming via de Music-pas zou nu beschikbaar moeten zijn voor een ander apparaat.
  3. Ga terug naar het andere apparaat en speel muziek via de Music-pas af.

Als u geen media zonder DRM hebt of geen toegang hebt tot het apparaat dat al streamt, moet u wachten tot het einde van het huidige nummer of de huidige afspeellijst. Dit kan enkele minuten duren voor een nummer of vele uren voor een lange afspeellijst.

Oplossing 2: Fouten met betrekking tot een transactie

Als de fout betrekking heeft op een transactie, wacht u enkele minuten en kijkt u of de transactie is geslaagd. Als de transactie niet is gelukt, probeert u opnieuw een aankoop te doen.

Oplossing 3: Verbinding met computer is verbroken

Als de verbinding van de computer met de Microsoft-server is verbroken, gaat u naar de pagina met de serverstatus om te kijken of de service Tv, muziek en video wordt uitgevoerd. Controleer ook of de computer nog steeds is verbonden met internet.

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Fout C101ABB9 treedt op wanneer u muziek streamt van of koopt in de Microsoft Store" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?