Problemen oplossen met de Xbox One-chatheadset in Windows 10

Als u geen geluid hoort via uw Xbox One-chatheadset, controleert u of u een van de ondersteunde scenario's volgt in de onderstaande tabel en probeert u vervolgens de stappen voor probleemoplossing op deze pagina.

Opmerkingen

• Controllers die zijn verbonden via Bluetooth ondersteunen geen toevoegingen, met inbegrip van chatheadsets.
  • Als u een chatheadset wilt gebruiken op uw pc, verbindt u de controller via een USB- of draadloze adapter voor Windows en sluit u uw Xbox-chatheadset rechtstreeks op uw controller aan. Zie de volgende ondersteunde scenario's.

Aantal Xbox-controllers dat tegelijk kan worden verbonden

Platform

Via Xbox draadloos en USB

Via Bluetooth

Xbox One-console

Alleen draadloze Xbox-controller – 8
Draadloze Xbox-controller en Xbox-chatheadset – 4
Draadloze Xbox-controller en Xbox-stereoheadset – 2

Niet ondersteund

Windows 10

Alleen draadloze Xbox-controller – 8
Draadloze Xbox-controller en Xbox-chatheadset – 4
Xbox draadloze controller en Xbox-stereo-headset - 2

Opmerking Voor een draadloze verbinding is een draadloze Xbox-adapter voor Windows vereist

Alleen draadloze Xbox-controller – 1

Opmerking Vereist Windows 10 Jubileumeditie en draadloze Xbox-controller met Bluetooth

Windows 8.1

Alleen draadloze Xbox-controller – 4
(audio via controller niet ondersteund)

Opmerking Voor een draadloze verbinding is een draadloze Xbox-adapter voor Windows vereist

Niet ondersteund

Windows 7

Alleen draadloze Xbox-controller – 4
(audio via controller niet ondersteund)

Opmerking Voor een draadloze verbinding is een draadloze Xbox-adapter voor Windows vereist

Niet ondersteund

Stappen voor probleemoplossing

• Koppel de headset los of verwijder de kabel van de headset uit de onderkant van de controller en sluit deze vervolgens stevig opnieuw aan op de controller (op de uitbreidingspoort voor een headset of op de 3,5 mm-poort voor een 3,5 mm chatheadset).
Een illustratie toont hoe de besturing van de headset wordt losgekoppeld van de controller. Een illustratie toont hoe de besturing van de headset wordt aangesloten op de controller.
Een illustratie toont hoe de 3,5 mm chatheadset wordt losgekoppeld van de controller. Een illustratie toont hoe de 3,5 mm chatheadset wordt aangesloten op de controller.

Opmerking Trek nooit aan de kabel van de headset bij het verwijderen hiervan uit de controller. Verwijder de headset van de controller door aan de stekker van de headset te trekken.

• Controleer of de headset niet is gedempt. Hiertoe controleert u de knop Dempen op de besturing van de headset.
Een illustratie toont de knop Dempen op de besturing van de headset. Een illustratie toont de audiobesturing op de kabel van de headset van de Xbox One.
  • Verhoog het volume. Als u een headset gebruikt die is aangesloten op de 3,5 mm poort, gaat u naar Instellingen, selecteert u Apparaten, selecteert u Verbonden apparaten, selecteert u uw controller en past u vervolgens uw audio-opties aan.
  • Probeer een andere controller of headset te gebruiken om te controleren op een hardwarestoring.
  • Update uw controller, zodat u zeker de recentste software hebt. Zie Een Xbox One-chathead aansluiten op een draadloze Xbox One-controller.

Als deze stappen het probleem niet hebben opgelost, gebruikt u de volgende oplossingen voor problemen.

Opmerking De Xbox One-chatheadset is uitsluitend ontworpen voor gebruik met Xbox One-controllers. Dit headset is niet bestemd voor de gebruik met een ander apparaat. De Xbox One-console zendt geen gamegeluiden of muziek uit via de Xbox One-chatheadset. Als u op zoek bent naar een Xbox-headset die zowel game- als chataudio biedt, raadpleegt u Xbox One-stereoheadset.

Oplossingen

Onderzoek en reinig de hardware van uw Xbox-controller

Voer hiervoor de volgende stappen uit:

1. Onderzoek de headset, het snoer en de connector op zichtbare defecten.
  2. Controleer of zich geen vuil heeft afgezet op de connectors van de headset. Reinig de connectors met een wattenstaafje dat in alcohol is gedompeld.
  3. Controleer of uw Xbox One-controller correct werkt en of u de controller kunt gebruiken om de console in en uit te schakelen. Voor hulp bij de oplossing van problemen met de Xbox One-controller raadpleegt u De verbinding met de draadloze Xbox One-controller wordt verbroken of er kan geen verbinding worden gemaakt.
  4. Zorg ervoor dat de connector stevig in de uitbreidingspoort van de Xbox One-chatheadset is gestoken (deze bevindt zich onder het D-pad en de rechterstick op de controller).

Stel uw instellingen voor privacy en onlineveiligheid in

Als u een profiel voor een kind instelt op de console, kan de eigenaar van het ouderprofiel met de instellingen Privacy en online veiligheid bepalen wie via chat kan communiceren met het kinderprofiel op Xbox Live. In de sectie Privacy en online veiligheid van uw account kunt u chatcommunicatie inschakelen in het profiel van het kind. Voor gamers onder de zeventien is 'Alleen vrienden' de standaardinstelling.

Je hoort een echo of ruis tijdens gameplay

Opmerking Als u een echo-effect hoort, is dat vaak afkomstig van degene die praat en niet van degene die de echo hoort. Als u bijvoorbeeld een echo hoort als iemand anders praat, ligt het probleem wellicht bij de headsetverbinding van degene die praat.

De volgende omstandigheden kunnen ervoor zorgen dat u een echo of geluid hoort tijdens de game:

• De microfoon detecteert omgevingsgeluiden. Dit omvat spraaktransmissie komende van het oorstuk.
  • De stekker van de headset is niet volledig in de controller gestoken.
  • Je gebruikt de draadloze Xbox One-controller en de batterij van het apparaat is bijna leeg.

Als u of andere spelers een echo of andere ruis horen tijdens gameplay, probeert u het volgende:

• Zet het volume lager op de audio-uitgang van uw apparaat.
  • Koppel de headset los en sluit deze vervolgens stevig opnieuw aan op de uitbreidingspoort van de controller.
    Opmerking Trek nooit aan de kabel van de headset bij het verwijderen hiervan uit de controller. Verwijder de headset van de controller door aan de stekker van de headset te trekken.
  • Reinig de aansluiting op de kabel van de headset met een schone doek en sluit de headset opnieuw aan op de controller.
  • Test de headset door deze aan te sluiten op een andere controller.
  • Als u een Xbox One draadloze controller gebruikt, vervangt u de AA-batterijen of laadt u de Xbox One oplaadbare batterij op.

Anderen kunnen u niet horen

Probeer deze oplossingen als u anderen in een party of game kunt horen, maar zij u niet kunnen horen.

Oplossing 1: Controleer of uw headset niet is gedempt

Controlleer of het oranje LED-lampje naast de knop Dempen niet brandt.

Oplossing 2: Test uw Xbox One-chatheadset

Als u uw headset wilt testen, moet u Skype downloaden naar uw Windows-apparaat:

1. Schakel uw Xbox One-controller in en controleer of uw Xbox -knop brandt om aan te geven dat het apparaat is ingeschakeld.
  2. Sluit uw headset aan op de controller.
  3. Download Skype als u dit nog niet hebt geïnstalleerd.
  4. Selecteer Hulpprogramma's en vervolgens Opties. Selecteer daarna Audio-instellingen in het menu Algemeen om uw microfoon en luidsprekers te testen. Zorg ervoor dat u de Xbox One-chatheadset hebt geselecteerd in de vervolgkeuzelijst met apparaten tijdens het testen.

Opmerking Als u voor het eerst Skype instelt, wordt u gevraagd de kwaliteit van uw geluid en video te controleren.

Voor meer informatie over het testen met Skype, raadpleegt u het Skype-artikel, Problemen met uw luidspreker of hoofdtelefoon oplossen.

Je controller vervangen

Als u deze stappen voor probleemoplossing hebt gevolgd, maar uw chatheadset werkt nog steeds niet, moet uw controller mogelijk worden vervangen. Meer informatie over het bestellen van een vervangende Xbox-controller .

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Problemen oplossen met de Xbox One-chatheadset in Windows 10" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?