Opname-instellingen in Windows 10 aanpassen

Er zijn tal van opname-instellingen die u kunt wijzigen zodat uw video, audio en schermopnamen er precies zo uitzien als u wilt bij de gaming.

Op deze pagina

Opname-instellingen in Windows-instellingen

U kunt uw opnae-instellingen wijzigen door op de Startknop te drukken en vervolgens Instellingen > Gamen > Opnamen te selecteren. Hier volgt een overzicht van de opname-instellingen die u kunt aanpassen:

Opnames opslaan

Boven aan het scherm Opnamen wordt de maplocatie weergegeven waar schermopnamen en gameclips automatisch worden opgeslagen. U kunt die locatie snel openen door op de knop Map openen te drukken.

Als u de locatie wilt wijzigen waar uw gameclips worden opgeslagen, gebruikt u Verkenner om de map Opnames naar een willekeurige locatie op uw pc te verplaatsen. In het vervolg zal Windows uw gameclips en schermopnamen opslaan in die map (waar u deze ook hebt geplaatst).

Opnemen op de achtergrond

Opnemen op de achtergrond is bestemd voor het vastleggen van iets fantastisch dat zojuist in een game is gebeurd. Wanneer u deze functie inschakelt (deze is standaard uitgeschakeld), worden de laatste momenten van een game gevolgd, zodat u het onvergetelijke moment kunt opnemen voordat het voorgoed verdwenen is. Achtergrondopname kan de game trager maken, doordat er wat hulpbronnen van de pc nodig zijn.

Wanneer achtergrondopname is ingeschakeld, kunt u het volgende aanpassen:

• Hoe lang een clip wordt, via het selectievakje Opname van de laatste. Schakel het selectievakje in en kies vervolgens een duur.
  • Of u achtergrondopname wilt inschakelen wanneer u op de batterij werkt (achtergrondopname gebruikt meer stroom).
  • Of achtergrondopname wordt uitgevoerd terwijl u een draadloos beeldscherm gebruikt (achtergrondopname gebruikt meer bronnen van uw grafische kaart).

Gameclips

Stel de maximale opnametijd voor een clip in, zodat deze automatisch wordt opgenomen wanneer deze lengte wordt bereikt. Schakel het selectievakje Neem dit op in en kies vervolgens een duur.

Opgenomen audio

Neem gameplay op met of zonder geluiden uit de game en met uw microfoon op te nemen, en kies de audiokwaliteit.

• Als u gamegeluiden bij uw gameclips wilt opnemen, schakelt u Audio opnemen tijdens het opnemen van een game in.
  • Als u een andere geluidskwaliteit dan de standaardkwaliteit wilt kiezen, schakelt u het selectievakje naast Audiokwaliteit in en kiest u een van de opties.
  • Als u wilt opnemen via de microfoon, schakelt u Audio opnemen tijdens het opnemen van een game in.

Opgenomen video

Met Opgenomen video kunt u de framesnelheid en videokwaliteit van uw gameclips kiezen. Videokwaliteit bepaalt de resolutie en de bitsnelheid (Mbps, megabits per seconde).

Voor een hogere kwaliteit en bitsnelheid moet de pc in het algemeen harder werken, waardoor hij trager kan worden. U kunt de verschillende instellingen uitproberen om de beste instellingen voor uw pc te vinden.

Opname-instellingen op de gamebalk

Als u instellingen van de gamebalk wilt openen, drukt u op het Windows-logo + G en selecteert u Instellingen van de gamebalk.

Gamebalk heeft een aantal instellingen die ook in Windows-instellingen voorkomen. Als een instelling op een van beide locaties wordt gewijzigd, is dat van invloed op de instelling op de andere locatie.

Opname

Schakel in de instellingen van de gamebalk gameopnamen in door het selectievakje Opnemen op de achtergrond terwijl ik een game speel in te schakelen. Deze instelling kan ook worden gewijzigd in Windows-instellingen > Gamen > Opnamen.

Op te nemen audio

In de instellingen van de gamebalk kunnen gamers met Op te nemen audio het volgende opnemen:

• Alleen game. Deze optie is alleen bestemd voor het opnemen van geluid in games.
  • Alles. Met deze optie kunt u alle geluiden opnemen tijdens een opname, zoals uw microfoon, achtergrondmuziek en systeemgeluiden.
  • Geen. Met deze optie worden alle game- en systeemgeluiden geblokkeerd, maar kan uw microfoon nog steeds opnemen.

Tip Voer volumeaanpassingen rechtstreeks vanuit de gamebalk uit.

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Opname-instellingen in Windows 10 aanpassen" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?