Gameclips bewerken en delen met Game DVR in Xbox Console Companion-app in Windows 10

Video’s en schermopnamen van je gameplay maken met Game DVR, en vervolgens je beste momenten met vrienden delen.

Op deze pagina

Je gameclips bewerken

Je perfecte gamemontage maak je door je clips van de Xbox One en je pc in je favoriete video-editor te bewerken.

Als je alleen maar het begin of einde van een clip wilt bijknippen om de aandacht op het beste moment te richten, gebruik je de tool voor Knippen in de Xbox Console Companion-app.

Deel vervolgens je bewerkte clips op je favoriete sociale media, bijvoorbeeld op Xbox Live via de Xbox Console Companion-app.

Een gameclip bijknippen

1. Open de Xbox Console Companion-app en selecteer Opnamen.
    Opmerking Het bewerken in de Xbox Console Companion-app is op dit moment beperkt tot Knippen, maar dit is perfect om aan de voorkant en de achterkant iets weg te halen om op één moment te kunnen focussen.
  2. Selecteer de clip die je wilt bewerken. Je kunt kiezen uit Op deze pc en Op Xbox Live.
  3. Als je een clip kiest uit Op Xbox Live die je nog niet hebt gedownload, selecteer je Uploaden.
  4. Selecteer Knippen om te clip in te korten.
  1. Verplaats de linkerbalk om iets van het begin van de opname af te knippen en de rechterbalk om iets van het einde af te knippen.
  2. Selecteer Kopie opslaan als je klaar bent.

De naam van een clip wijzigen

Gameclips krijgen oorspronkelijk de naam van de gametitel, de datum en de tijd, zodat je ze snel kunt vinden, maar je kunt de naam wijzigen voordat je een clip met de rest van de wereld deelt.

Selecteer de clip die je een andere naam wilt geven, en selecteer Naam wijzigen. Typ de gewenste naam en druk op Naam wijzigen. Denk eraan dat elke video die je deelt, onderworpen is aan de Gebruiksvoorwaarden van Xbox Live, blijf dus steeds vriendelijk.

Gameclips en schermopnamen op Xbox Live en elders delen

Gameclips (korter dan 30 minuten) en schermopnamen van populaire pc-games en andere games uit de Microsoft Store kunnen op Xbox Live worden gedeeld. Ze worden niet automatisch geüpload van Windows 10.

1. In de Xbox Console Companion-app selecteer je Opnamen.
  2. Selecteer Op Xbox Live.
  3. Selecteer de gameclip of de schermopname die je wilt delen.
  4. Selecteer Delenen kies vervolgens waar je wilt delen.

Opmerking Xbox controleert geüploade content op schendingen van de Gedragscode van Xbox Live. Het kan even duren voordat je clip of schermopname zichtbaar is voor anderen.

Als je je schermopnamen op andere sociale netwerken of via e-mail wilt delen, vind je de bestanden in de map Opnames, die zich standaard in de map Video’s bevindt. Als je de bestanden voor je opnamen wilt zoeken in de Xbox Console Companion-app, selecteer je Opnamen en Op deze pc. Selecteer vervolgens de clip of schermopname die je wilt delen, en selecteer Map openen. Verkenner wordt geopend en je ziet waar de clip of schermopname zich bevindt op je pc. Gebruik vervolgens de website of app van het sociale medianetwerk om het bestand met de clip of schermopname te delen.

Wie kan mijn clips zien?

Gameclips die zijn geüpload naar je Activiteitsfeed op Xbox Live zijn zichtbaar voor gebruikers op Xbox Live volgens je instellingen voor privacy en online veiligheid. Wijzigingen aanbrengen:

1. Open je instellingen voor Privacy en online veiligheid.
  2. Selecteer het tabblad Privacy.
  3. Naast Gameclips bekijken (alleen Xbox One), selecteer je met wie je clips wilt delen. Je kunt kiezen voor Iedereen of alleen je Vrienden of je kunt ervoor kiezen om deze functie volledig te Blokkeren, zodat niemand je gameclips kan zien.

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Gameclips bewerken en delen met Game DVR in Xbox Console Companion-app in Windows 10" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?