Lees hoe je vrienden, volgers en favorieten beheert in de Xbox Console Companion-app

Ontdek hoe je een vriendenlijst kunt maken en beheren met de Xbox Console Companion-app.

• Vrienden zijn mensen over wie je updates van hun activiteitsfeed wilt krijgen, en met wie je wilt communiceren via partychat en berichten. Als je gamers toevoegt als vriend, word je hun volger totdat ze jou ook toevoegen als vriend.
  • Volgers zijn mensen die updates uit jouw activiteitsfeed willen zien. Ze hebben je toegevoegd als vriend. Maar ze verschijnen pas als volgers in je lijst als je hen ook toevoegt als vriend. Op dat moment verandert hun status van volger in vriend op jouw lijst.
  • Favorieten zijn de personen met wie je het vaakst speelt (je kunt immers wel 1000 vrienden hebben).

Op deze pagina

Vrienden toevoegen

Een van de beste functies van Xbox Live is dat je vrienden kunt vinden voor een online game. Ook al wordt je vriendenlijst groter naarmate je vriendverzoeken stuurt en accepteert, je ziet altijd dezelfde lijst, welke game je ook speelt. Je kunt wel 1000 vrienden hebben. Als er mensen in je vriendenlijst staan, kun je ze snel online vinden en samen nieuwe games spelen.

Personen zoeken om als vriend toe te voegen

Via het vak Personen of clubs zoeken boven de vriendenlijst aan de rechterkant kun je snel bestaande vrienden vinden aan de hand van hun gamertag of hun echte naam, als je die weet. Je kunt ook op de naam van de game zoeken om snel te zien welke vrienden een bepaalde game spelen.

Als de gamertag die je zoekt, niet van een a gamer in je vriendenlijst is, verschijnt het bericht "Geen gemeenschappelijke vrienden. Selecteer de knop Zoeken om door heel Xbox te zoeken."

Bericht 'Geen gemeenschappelijke vrienden...'
  1. Selecteer Personen of clubs zoeken naast het pictogram Zoeken.
  2. Typ de gamertag van de vriend. Als een gamer met die gamertag wordt gevonden, wordt het profiel van de betreffende gamer weergegeven.
  3. Selecteer Vriend toevoegen om deze gamer te volgen.

Deze gamer verschijnt direct in je vriendenlijst, maar de gamer ziet jou pas als volger als hij of zij je als vriend heeft toegevoegd.

Vrienden van vrienden

Je kunt ook nieuwe vrienden zoeken door de volgers van je huidige vrienden weer te geven:

1. Selecteer een van je vrienden in je vriendenlijst. Het profiel van die vriend wordt weergegeven.
  2. Selecteer het tabblad Volgend om de lijst met vrienden, volgers en favorieten van je vriend weer te geven.
Het tabblad Volgende toont de lijst van een vriend met vrienden, volgers en favorieten.
  1. Selecteer de vriend in hun lijst die je wilt toevoegen. Het profiel van die gamer wordt weergegeven.
  2. Selecteer Vriend toevoegen om deze gamer te volgen. Gamers die je zo selecteert, verschijnen direct in je vriendenlijst, maar zij zien jou pas als volger als ze je hebben toegevoegd als vriend.

Suggesties voor vrienden

Boven in je vriendenlijst staat een klein aantal suggesties voor vrienden. Dit zijn mensen die je kent, met wie je onlangs samen hebt gespeeld of die jou onlangs zijn gaan volgen. Hier staan ook belangrijke Twitch-bijdragers bij. Je kunt de gamers uit de suggestielijst heel gemakkelijk als vriend toevoegen of ze uit je suggestielijst verwijderen.

Een scherm toont een lijst met suggesties voor vrienden.

Je kunt het volgende doen met de suggestielijst:

• Selecteer X om de suggesties te verbergen.
  • Selecteer + (plusteken) om een gamer aan je vriendenlijst toe te voegen.
  • Selecteer (minteken) om aan te geven dat je Geen interesse hebt.
  • Selecteer Meer weergeven om meer suggesties te zien.

De relatie met vrienden aanpassen

Doe het volgende om de relatie met vrienden aan te passen vanuit de Xbox Console Companion-app:

1. Selecteer de vriend in je vriendenlijst. Het bijbehorende profiel wordt dan weergegeven.
  2. Selecteer Meer en selecteer Vriendschap wijzigen.
Een scherm toont de vriendenlijst met één vriend geselecteerd. Boven de gegevens van die vriend staat een contextmenu met opties voor 'Vriendschap wijzigen', 'Dempen bij chatten' en 'Blokkeren'.
  1. Geef aan of je deze gamer als vriend of als favoriet wilt instellen. Je kunt ook wijzigen of de betreffende gamer je echte naam kan zien, of je kunt de gamer helemaal uit je vriendenlijst verwijderen.
Op een scherm krijg je de opties om de geselecteerde gamer een vriend of favoriet te maken, en om die vriend te verwijderen.

Opmerking Als je vrienden uit je vriendenlijst verwijdert, betekent dit niet automatisch dat jij ook uit hun vriendenlijst wordt verwijderd. Als je niet wilt dat een bepaalde gamer je activiteiten kan zien of met je kan communiceren, kun je die gamer blokkeren.

Een gamer blokkeren of rapporteren

Indien nodig kun je een gamer vanuit de Xbox Console Companion-app blokkeren of rapporteren. Gamers die door jou zijn geblokkeerd, kunnen je activiteitsfeed niet zien en geen contact met je opnemen. Rapporteren is een manier om Xbox attent te maken op een gamer die zich niet aan de regels houdt. Zie de volgende richtlijnen voor meer informatie:

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Lees hoe je vrienden, volgers en favorieten beheert in de Xbox Console Companion-app" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?