Problemen met audio in party's en problemen met multiplayergames in Windows 10 oplossen

Volg de oplossingen op deze pagina als je je vrienden niet kunt horen in een Xbox Live-party of als je niet kunt deelnemen aan een multiplayergame of deze niet kunt hosten via Xbox Live in Windows 10.

Op deze pagina

Oplossing 1: controleer de status van de Xbox Live-service

Als je hier waarschuwingen ziet, wacht je totdat de service weer werkt en probeer je het vervolgens opnieuw:

Xbox Live-coreservices: actief en werkend
2019-08-19T07:34:26.9651886+00:00

Oplossing 2: Controleer het NAT-type

Controleer het NAT-type op het tabblad Xbox-netwerk van de sectie Gaming in Windows Instellingen en lees hieronder hoe je problemen kunt oplossen.

Zo kun je het NAT-type controleren:

1. Druk op de Windows-knop op het apparaat of toetsenbord, of selecteer het Windows-pictogram linksonder op het hoofdscherm.
  2. Selecteer Instellingen > Gaming en vervolgens Xbox-netwerk.
  3. Ga naar Xbox Live-multiplayer en controleer het NAT-type.

Waarom NAT belangrijk is

Een tabel toont of een Xbox games kan spelen met een andere Xbox, afhankelijk van het NAT-type.
OPEN NAT GEMIDDELD NAT STRIKT NAT
Met een OPEN NAT-type kun je multiplayergames spelen en hosten met personen met elk NAT-type op hun netwerk. Met een GEMIDDELD NAT-type kun je multiplayergames spelen met bepaalde personen; je kunt echter wellicht niet met anderen gamen, en meestal word je niet gekozen als de host van een wedstrijd. Met een STRIKT NAT-type kun je alleen multiplayergames spelen met personen met een OPEN NAT-type. Je kunt niet gekozen worden om een wedstrijd te hosten.

Problemen met NAT-type oplossen

Je NAT-type kan vier verschillende statussen hebben. Op basis van de status die je ziet, klik je hieronder op de overeenkomstige koppeling voor de stappen om je probleem op te lossen.

Open Bij een Open NAT-type ligt het probleem waarschijnlijk niet bij jouw thuisnetwerk. Je kunt multiplayergames spelen en hosten met personen met elk NAT-type op hun netwerk. Als het probleem is dat je anderen niet kunt horen of anderen jou niet kunnen horen in een Xbox Live-partychat, controleer dan of al je audiohardware (headset, microfoon, luidsprekers) goed werkt.

Zie Accessoires: headsets om problemen met Xbox-headsets op te lossen.

Gemiddeld of Strikt Als je NAT-type Gemiddeld of Strikt is, probeer dan een perimeternetwerk in te stellen (ook bekend als DMZ) of port forwarding. Je kunt slechts één van deze opties tegelijk gebruiken. Hieronder staan instructies om elke optie in te stellen.
Teredo kan niet kwalificeren Als bij het NAT-type wordt weergegeven Teredo kan niet kwalificeren, raadpleeg je NAT-type Xbox-app in Windows 10 geeft "Teredo kan niet kwalificeren" weer om het probleem op te lossen.

Schakel de perimeternetwerkfunctie (ook bekend als DMZ) in op je router

De perimeternetwerkfunctie (ook bekend als DMZ) op een router wordt gebruikt om internetbeperkingen te verwijderen. Het komt erop neer dat je apparaat naar een gebied buiten je netwerkfirewall wordt verplaatst. Als je deze functie op je router inschakelt, kun je verbinding maken met Xbox Live, deelnemen aan games en games of party's hosten.

Opmerking Het is uiterst belangrijk dat je een statisch IP-adres op de pc gebruikt als je een perimeternetwerk instelt. Om een statisch IP-adres in te stellen, maak je indien mogelijk gebruik van de DHCP-reserveringsfunctie van je router. Als deze niet beschikbaar is, moet je eerst handmatige IP-instellingen instellen op je pc. Je kunt slechts één pc op het perimeternetwerk plaatsen. Als je meerdere pc's hebt, kun je met deze oplossing slechts het probleem voor één pc oplossen.

Belangrijk Gebruik geen combinatie van port forwarding, UPnP en perimeternetwerkinstellingen. Als je probleem niet wordt verholpen met deze oplossing, moet je het perimeternetwerk (DMZ) uitschakelen voor je verder gaat met de volgende stap.

Ga naar onze forums met informatie over netwerkhardware voor informatie over hoe je de instelling perimeternetwerk op je router kunt in- en uitschakelen (deze informatie is terug te vinden onder het deel "DMZ" voor je router). Als we geen informatie over je specifieke router hebben, kun je terecht in de documentatie bij je router. De instructies verwijzen naar een Xbox-console, maar de instructies kunnen op een soortgelijke manier worden gebruikt voor je pc.

Opmerking Als je op deze koppeling klikt, wordt er een tweede browservenster geopend, zodat je je plaats niet verliest terwijl je op zoek bent naar informatie over hoe je je netwerkhardware kunt configureren.

Belangrijk Microsoft is niet aansprakelijk voor schade die ontstaat door het gebruik van externe bedrijven, software, oplossingen, services en training die op de site worden vermeld. Alle software, oplossingen, services en training worden geleverd "as is" en zonder garantie, behalve indien deze door het desbetreffende externe bedrijf worden geboden.

Wanneer je de router opnieuw hebt opgestart, controleer je de NAT-gegevens opnieuw om te zien of je probleem hiermee is opgelost:

1. Druk op de Windows-knop op het apparaat of toetsenbord, of selecteer het Windows-pictogram linksonder op het hoofdscherm.
  2. Selecteer Instellingen > Gaming en vervolgens Xbox-netwerk.
  3. Ga naar Xbox Live-multiplayer en selecteer Opnieuw controleren.
    • Als je NAT-type wordt weergegeven als Open, is dit je beste status en zou je probleem opgelost moeten zijn.
    • Als je NAT-type wordt weergegeven als Gemiddeld, is dit een goede status, maar kunnen er nog steeds problemen zijn om te communiceren of te spelen met anderen die als NAT-type Gemiddeld of Strikt hebben.
    • Als je NAT-type wordt weergegeven als Strikt, zal deze status de meeste problemen opleveren om te communiceren of te spelen met anderen.
  4. Probeer de oplossing via port forwarding als je nog steeds problemen hebt. Zorg dat je eerst de vorige instellingen van je pc herstelt.

Zie Netwerkpoorten openen via port forwarding voor informatie over hoe dat moet.

Netwerkpoorten openen via port forwarding

Je netwerkhardware of firewall blokkeert mogelijk de communicatie met de Xbox Live-servers.

Als je via je werk of school op een netwerk bent aangesloten, vraag je de netwerkbeheerder om de volgende poorten open te zetten:

• Poort 88 (UDP)
  • Poort 3074 (UDP en TCP)
  • Poort 53 (UDP en TCP)
  • Poort 80 (TCP)
  • Poort 500 (UDP)
  • Poort 3544 (UDP)
  • Poort 4500 (UDP)

Als je niet bent aangesloten op een thuisnetwerk, moet je wellicht zelf poorten in de netwerkhardware openen via port forwarding.

Deel 1: Stel een statisch IP-adres in of schakel over naar handmatige IP-instellingen

Om een statisch IP-adres in te stellen, maak je indien mogelijk gebruik van de DHCP-reserveringsfunctie van je router. Als deze niet beschikbaar is, moet je handmatige IP-instellingen instellen op je pc.

Stel een DHCP-reservering in de router in

Om een statisch IP-adres te reserveren voor je pc in je netwerkhardware, ga je naar het deel DHCP of LAN van de UI van je router en voeg je het MAC-adres van de pc toe in de sectie gereserveerd.

We hebben ook informatie verzameld over hoe je DHCP kunt inschakelen voor verschillende modellen van routers en gateways. Ga naar onze forums met informatie over netwerkhardware voor meer informatie over hoe je je netwerkhardware kunt instellen en bijwerken.

Opmerking Als je de bovenstaande koppeling gebruikt, wordt er een tweede browservenster geopend, zodat je je plaats niet verliest terwijl je op zoek bent naar informatie over hoe je je netwerkhardware kunt configureren.

Als de DHCP-reserveringsfunctie niet beschikbaar is op je router, moet je handmatige IP-instellingen instellen op de Xbox.

Haal de IP-instellingen van de computer op

Voordat je poorten opent in je netwerkhardware en het statisch IP-adres van je computer instelt, moet je de huidige IP-instellingen van je pc ophalen.

1. Klik op het Start-pictogram, typ cmd en druk op Enter.
  2. Typ na de prompt ipconfig/all en druk op Enter.
  3. Zoek je netwerkverbinding (zoek bijvoorbeeld naar "Ethernet Adapter Local Area Connection" of "Wireless Adapter Local Area Connection"). Noteer de nummers van de volgende items:
    • IPv4-adres (of IP-adres)
    • Subnetmasker
    • Standaardgateway
    • DNS-server(s)
  4. Maak een uniek IP-adres voor je pc en noteer dit. Een makkelijke methode is het laatste getal van het IP-adres van je computer ophogen met 10. Als het computeradres bijvoorbeeld 192.168.1.2 is, gebruik je 192.168.1.12 als uniek IP-adres voor je pc.

Opmerking Elk IP-adres in het netwerk moet uniek zijn.

Nu moet je de IP-instellingen van je pc instellen.

De statische IP- en DNS-instellingen van je pc instellen

1. Klik op het Start-pictogram en open Instellingen.
  2. Selecteer Netwerk en internet.
  3. Selecteer Netwerkcentrum.
  4. Selecteer Adapterinstellingen wijzigen.
  5. Klik met de rechtermuisknop op de netwerkverbinding die je wilt configureren en selecteer Eigenschappen.
  6. Selecteer Internet Protocol versie 4 (TCP/IPv4) en selecteer vervolgens Eigenschappen. Het dialoogvenster Eigenschappen van Internet Protocol versie 4 (TCP/IPv4) wordt geopend.
  7. Selecteer Het volgende IP-adres gebruiken op het tabblad Algemeen. Typ het IP-adres dat je hebt aangemaakt in IP-adres.
  8. Druk op Tab om de cursor in Subnetmasker te plaatsen. Er wordt automatisch een standaardwaarde voor het subnetmasker ingevoerd. Accepteer het standaardsubnetmasker of typ het gewenste subnetmasker.
  9. Typ het IP-adres van je standaardgateway in Standaardgateway.
  10. Typ het IP-adres van je DNS-server in Voorkeurs-DNS-server. Als je van plan bent de lokale pc als voorkeurs-DNS-server te gebruiken, typ je het IP-adres van de lokale pc.
  11. Typ desgewenst het IP-adres van je alternatieve DNS-server in Alternatieve DNS-server. Als je van plan bent de lokale pc als alternatieve DNS-server te gebruiken, typ je het IP-adres van de lokale pc.
  12. Selecteer OK en selecteer vervolgens Sluiten.

Deel 2: Poorten openen in je router of gateway

Vervolgens moet je poorten openen in je router of gateway, zodat de netwerkhardware kan communiceren met de Xbox Live-servers.

Zo kun je poorten openen:

1. Open je webbrowser.
  2. Typ het standaard IP-adres van je router of gateway in de adresbalk en druk op ENTER. Hier volgen de standaard-IP-adressen van enkele router- en gatewayfabrikanten:
    Belkin: 192.168.2.1
    Linksys by Cisco: 192.168.1.1
    D-Link: 192.168.0.1
    NETGEAR: 192.168.0.1. or 192.168.1.1

We hebben ook extra informatie verzameld over hoe je port forwarding kunt inschakelen voor verschillende modellen routers en gateways. Ga naar onze forums met informatie over netwerkhardware voor informatie over hoe je je specifieke netwerkhardware kunt instellen en bijwerken. Als je fabrikant niet in deze lijst staat, kijk je in je documentatie of op de website van de hardwarefabrikant hoe je het standaard IP-adres kunt vinden.

3. Typ de gebruikersnaam en het wachtwoord (van je router of gateway) en selecteer OK.

Opmerking Als je je standaard gebruikersnaam en wachtwoord niet weet, raadpleeg je de documentatie van je hardwarefabrikant.

4. Nadat je bent aangemeld, krijg je de configuratiepagina van je router of gateway te zien.
  5. Open de volgende poorten:
    • Poort 88 (UDP)
    • Poort 3074 (UDP en TCP)
    • Poort 53 (UDP en TCP)
    • Poort 80 (TCP)
    • Poort 500 (UDP)
    • Poort 3544 (UDP)
    • Poort 4500 (UDP)
    • Kies een poortnummer tussen 49152 en 65535. Als je geen nummer wilt kiezen, gebruikt je 60209. (Noteer het poortnummer dat je wilt gebruiken in deel 3.)

Belangrijk Gebruik geen combinatie van port forwarding, UPnP en perimeternetwerk (ook gekend als DMZ). Als je de perimeternetwerkfunctie al had ingeschakeld op je router, moet je het perimeternetwerk eerst uitschakelen voor je deze procedure probeert.

Belangrijk Microsoft is niet aansprakelijk voor schade die ontstaat door het gebruik van externe bedrijven, software, oplossingen, services en training die op de site worden vermeld. Alle software, oplossingen, services en training worden geleverd "as is" en zonder garantie, behalve indien deze door het desbetreffende externe bedrijf worden geboden.

Deel 3: Stel een statische Teredo-poort in

1. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram Start en selecteer Opdrachtregel (administrator).
  2. Voer de volgende opdracht uit vanuit de admin-opdrachtprompt:

netsh interface Teredo set state client clientport=[het nummer dat je hebt gekozen/60209]

Wanneer je de nodige poorten op je router of gateway hebt geopend en je klaar bent met instellen van je Teredo-tunnel, controleer je je NAT-gegevens opnieuw om te zien of je probleem hiermee is opgelost:

1. Druk op de Windows-knop op het apparaat of toetsenbord, of selecteer het Windows-pictogram linksonder op het hoofdscherm.
  2. Selecteer Instellingen > Gaming en vervolgens Xbox-netwerk.
  3. Ga naar Xbox Live-multiplayer en selecteer Opnieuw controleren.
    • Als je NAT-type wordt weergegeven als Open, is dit je beste status en zou je probleem opgelost moeten zijn.
    • Als je NAT-type wordt weergegeven als Gemiddeld, is dit een goede status, maar kunnen er nog steeds problemen zijn om te communiceren of te spelen met anderen die als NAT-type Gemiddeld of Strikt hebben.
    • Als je NAT-type wordt weergegeven als Strikt, zal deze status de meeste problemen opleveren om te communiceren of te spelen met anderen.

Probeer de oplossing via perimeternetwerk inschakelen (ook gekend als DMZ) als je nog steeds problemen hebt. Zorg dat je eerst de vorige instellingen van je pc herstelt. Zie De functie perimeternetwerk (ook gekend als DMZ) inschakelen op je router voor informatie over hoe dat moet.

Als je het probleem nog steeds niet kunt oplossen, kun je ons feedback sturen via de koppeling Nog steeds problemen? Stuur ons feedback onder Netwerken in de Xbox Console Companion-app.

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Problemen met audio in party's en problemen met multiplayergames in Windows 10 oplossen" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?