Hardwarevereisten voor vastleggen op Windows 10

Alle Windows 10 pc's moeten schermopnamen kunnen vastleggen in games, ongeacht de videokaart die je hebt. Als je echter gameclips wilt vastleggen, moet je videokaart een van deze encoders ondersteunen:

• Intel Quick Sync H.264
  • NVidia NVENC
  • AMD VCE

Om je videokaart te controleren, ga je naar het zoekvak op de taakbalk en zoek je naar "Apparaatbeheer". Vouw in Apparaatbeheer Beeldschermadapters uit.

De volgende videokaarten ondersteunen NVidia NVENC:

• De meeste videokaarten uit de GeForce 600-serie of hoger
  • De meeste videokaarten uit de Quadro K-serie of hoger

Zie NVIDIA NVENC-ondersteuningsmatrix voor meer informatie.

Als je pc geen gameclips kan opnemen, krijg je een bericht zoals het volgende te zien als je probeert een clip te maken:

Deze pc voldoet niet aan de hardwarevereisten voor het opnemen van clips.

Voer in dat geval een van de volgende handelingen uit:

• Download het nieuwste stuurprogramma voor je huidige videokaart (als je pc meer dan een videokaart heeft, werk je de stuurprogramma's bij voor beide kaarten).
  • Installeer een van de hier vermelde videokaarten.

Als je pc meerdere videokaarten heeft en slechts één kaart het vastleggen van gameclips ondersteunt, gebruik je het beeldscherm dat is aangesloten op die videokaart als je een game opneemt.

Als je een ondersteunde videokaart met een bijgewerkt stuurprogramma hebt en je toch geen games kunt opnemen, open je Feedback-hub (een Windows 10-app) en beschrijf je het probleem, zodat we dit kunnen onderzoeken.

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Hardwarevereisten voor vastleggen op Windows 10" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?