Een Xbox One draadloze controller aansluiten op de console

Op deze pagina

De controller verbinden met de knop Verbinden op de controller

1. Zet de Xbox One aan.
  2. Plaats AA-batterijen (of oplaadbare batterijen uit de Xbox One Play & Charge-kit) in de controller. Zie AA-batterijen gebruiken in de Xbox One draadloze controller.
  3. Houd de Xbox-knop ingedrukt om je controller in te schakelen. (De Xbox-knop  bevindt zich in het midden van de controller aan de bovenkant.) De Xbox-knop  knippert. Als de knop blijft branden, is de controller aangesloten.
    Opmerking Controleer de batterijen als de controller niet wordt ingeschakeld. Gebruikt u oplaadbare batterijen? Zorg er dan voor dat ze zijn opgeladen.
  4. Druk op de knop Verbinden op de Xbox en laat de knop weer los.
    • Op de Xbox One X en de Xbox One S zit de knop Verbinden rechts vooraan, onder de aan/uit-knop.
    • Op de originele Xbox One zit de ronde knop Verbinden aan de zijkant, om het hoekje bij de schijfhouder.
  1. Druk binnen 20 seconden op de knop Verbinden (een ronde knop bovenop de controller wanneer je hem vasthoudt) en houd deze ingedrukt tot de Xbox-knop een paar keer knippert. Dit betekent dat de controller naar de console zoekt. De Xbox-knop blijft branden zodra de controller is verbonden.

Herhaal deze stap voor elke extra controller.

Opmerkingen

• Je kunt maximaal acht draadloze controllers op een console aansluiten.
  • Controllers worden toegewezen aan gebruikers op basis van wie de controller vasthoudt. Zie Een account aan een Xbox One draadloze controller toewijzen voor informatie over hoe je een controller kunt toewijzen aan je profiel.

De controller verbinden via een USB naar micro-USB-kabel

Als je een micro-USB-kabel of de Xbox One Play & Charge-kit hebt, kun je de controller daarmee aansluiten zodat je geen batterijen hoeft te gebruiken. Zie voor meer informatie Je oplaadkabel aansluiten om je Xbox One draadloze controller zonder batterijen te gebruiken.