Een compatibele headset aansluiten op Xbox One

Opmerkingen

• De Xbox One-console heeft geen Bluetooth-functie. Je kunt een headset niet via Bluetooth aansluiten op de console.

Op deze pagina

Een headset rechtstreeks aansluiten op een Xbox One draadloze controller met een 3,5 mm poort

Als je een Xbox One draadloze controller met een 3,5 mm poort hebt, kun je een headset met een standaard 3,5 mm ingang rechtstreeks op de controller aansluiten. (De 3,5 mm poort is een kleine, ronde poort aan de onderkant van de controller.) Ontdek hoe je de audio-instellingen kunt aanpassen in Chatheadset gebruiken met Xbox One. Zie Normen voor audioaansluitingen hieronder voor meer informatie over de normen voor 3,5 mm audioaansluitingen.

Een headset aansluiten op de Xbox One-stereoheadsetadapter

Ongeacht het soort Xbox One draadloze controller dat je gebruikt, kun je de Xbox One-stereoheadsetadapter aansluiten op je controller door de adapter in de rechthoekige uitbreidingspoort aan de onderkant van je controller te steken. Daarna kun je een compatibele 3,5 mm audioaansluiting op de stereoheadsetadapter aansluiten.

Opmerkingen

• Sommige producten van derden worden geleverd met een stereoheadsetadapter die er anders uitziet dan de Xbox One-stereoheadsetadapter van Microsoft. Ze werken echter allemaal op dezelfde manier.
  • Je kunt een Xbox 360-chatheadset alleen met een 2,5 mm-naar-3,5 mm-converter aansluiten met behulp van de stereoheadsetadapter. Deze converter wordt bij de Xbox One-stereoheadsetadapter geleverd. De Xbox One-stereoheadset bevat deze adapterkabel niet.

Druk op de knop voor chatgeluid op de stereoheadsetadapter tot je alleen chatgeluid hoort. (De knop voor chatgeluid zit linksonder op de adapter wanneer je de controller vasthoudt.)

Als je een stereochatheadset hebt, moet je deze aansluiten op de audio-uitgang van je tv, beeldscherm of console. Met de bediening op de headset kun je het geluidsvolume regelen. De twee belangrijkste soorten aansluitingen zijn RCA-kabels en de optische S/PDIF-audiokabel.

Stereoheadset met RCA-kabels

Sluit de RCA-kabels vanuit de headset of het basisstation van de headset aan op de Audio Out-poorten van de tv. (Het uiteinde van de RCA-kabels heeft een cilindervormig huis met een dun pennetje dat in het midden uitsteekt.)

Opmerkingen

• De tv moet RCA-audio-uitgangsconnectors of een 3,5 mm headsetuitgang hebben. Als je de 3,5 mm headsetingang gebruikt, moet je een adapterkabel voor een 3,5 mm miniconnector naar RCA aanschaffen.
  • De Xbox One-stereoheadset en een aantal andere headsets voor gamen gebruiken één 3,5 mm audiokabel voor zowel chatten als gamen. Deze headsets kun je rechtstreeks op de stereoheadsetadapter aansluiten.
  • Andere headsets voor gamen gebruiken twee 3,5 mm audiokabels. Gewoonlijk heeft één kabel een groene stekker. Deze stekker wordt gebruikt voor geluid in games. De andere kabel heeft een roze stekker. Deze stekker wordt gebruikt voor geluid voor chatten op een pc. Deze headsets worden soms geleverd met een adapter die beide signalen combineert. Niet alle kabels maken echter gebruik van de CTIA-norm voor headsets. Dit kan leiden tot minder goede prestaties en kwaliteit. Zie de volgende sectie Normen voor audioaansluitingen voor meer informatie.

Stereoheadset met (optische) S/PDIF-audiokabel

Sluit de (optische) S/PDIF-kabel (Sony/Philips Digital Interface Format) van de headset aan op de achterkant van je tv, beeldscherm of console. (Sluit de S/PDIF-kabel aan op een rechthoekige poort op de tv.)

Normen voor audioaansluitingen

Niet alle 3,5 mm audioaansluitingen worden volgens dezelfde norm gemaakt. Er zijn twee normen voor audioaansluitingen:

• Cellular Telecommunications Industry Association (CTIA) en
  • Open Mobile Terminal Platform (OMTP).

Als je een OMTP-headset gebruikt, zal je waarschijnlijk problemen hebben met audio of chatten. Als je favoriete headset of oortjes echter gebruik maken van de OMTP-norm, kun je een adapter kopen om het apparaat om te vormen tot CTIA. Deze adapters zijn te koop in tal van elektronicawinkels.

In de volgende afbeeldingen zie je de verschillen tussen de CTIA- en OMTP-normen. Bij de CTIA-norm bevindt het microfoongedeelte van de aansluiting zich dichter bij het uiteinde van de kabel, terwijl bij de OMTP-norm het aardegedeelte van de aansluiting zich dichter bij het uiteinde van de kabel bevindt.

CTIA:

1. Microfoon
  2. Aarde
  3. Audiokanaal rechts
  4. Audiokanaal links

OMTP:

1. Aarde
  2. Microfoon
  3. Audiokanaal rechts
  4. Audiokanaal links

Niet-compatibele headset

De volgende headsets zijn niet compatibel met de Xbox One-stereoheadsetadapter.

• Mad Catz Tritton Warhead headset
  • Mad Catz Tritton Primer headset (Mad Catz levert een adapter voor de Primer headset om de 2,5 mm audioaansluiting om te vormen tot een 3,5 mm audioaansluiting. Neem contact op met Mad Catz voor ondersteuning.)
  • De Xbox 360 draadloze headset en Xbox 360 draadloze Bluetooth-headset
  • Headsets met deze 2,5 mm aansluiting werken niet vanwege het formaat van de aansluiting. Deze aansluiting heeft een lange, cilindervormige pen in het midden van de aansluitzijde die niet in de Xbox One-stereoheadsetadapter past.

Zie De Xbox One-stereoheadsetadapter instellen en gebruiken voor meer informatie.

Opmerking Voor gamechat is een Xbox Live Gold-abonnement vereist.