Een Xbox One draadloze controller aanpassen met de Xbox Accessoires-app

Zie De Xbox Accessoires-app gebruiken om je Xbox Elite draadloze controller te configureren als je een Xbox Elite draadloze controller wilt aanpassen.

Waar de app te vinden is

De Xbox Accessoires-app is vooraf geïnstalleerd op de console van de Xbox One S, de Xbox One X en de originele Xbox One. Ga naar Mijn games en apps en zoek naar Xbox Accessoires.

Je controller configureren

Wanneer je de app Xbox Accessoires opent, zie je de controller en een knop om die te configureren. Selecteer Configureren om aan de slag te gaan.

Knoptoewijzing

Er zijn twee manieren om knoppen te wijzigen. Je kunt het vervolgkeuzemenu gebruiken om de knop te selecteren die je wilt wijzigen en daarna de overeenkomstige knop selecteren waaraan je deze functie wilt toewijzen, of je kunt de knop die je wilt wijzigen ingedrukt houden en daarna drukken op de knop waaraan je deze functie wilt toewijzen.

De afbeelding van de controller toont steeds je configuratie. Als je veel knoppen verandert, krijg je de volledige nieuwe configuratie te zien. Als je controller nog niet is aangepast en de standaard fabrieksinstellingen worden gebruikt, zie je hier geen wijzigingen.

Als er meerdere Xbox-controllers zijn aangesloten, krijg je deze allemaal te zien in de Xbox Accessoires-app. Ga naar rechts en selecteer de controller die je wilt aanpassen. Als meerdere gebruikers zijn aangemeld, verschijnen de toegewezen profielen boven de controller.

Zorg dat de besturingselementen voor de A-  en B -knoppen altijd zijn toegewezen, anders kun je de Xbox niet gebruiken. Verder kun je de controller op elke gewenste manier aanpassen.

De standaardinstellingen van de controller opnieuw instellen

1. Selecteer je controller in de app en kies Configureren.
  2. Selecteer Standaarden herstellen. Zo zet je de controller terug naar de oorspronkelijke fabrieksinstellingen.